Jeff Bezos şi-a comandat un mega-iaht, cu heliport. Capriciul celui mai bogat om din lume

12 Mai 2021, 06:04
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
12 Mai 2021, 06:04 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Jeff Bezos ar putea naviga în curând în largul mării în propriul său mega-iaht.

CEO-ul Amazon a comandat un iaht personalizat de 127 de metri de la constructorul naval olandez Oceanco, potrivit unui extras din viitoarea carte a lui Brad Stone, „Amazon Unbound”, care a fost publicată miercuri în Bloomberg Businessweek.

Nava cu trei catarguri este de așteptat să fie „unul dintre cele mai bune iahturi cu navigație existente”, dar alte detalii despre iaht sunt necunoscute, chiar și printre cele din lumea exclusivă a bărcilor de lux, relatează Stone.

În plus față de mega-iahtul, Bezos ar fi comandat un al doilea „iaht de sprijin” mai mic, care va include propriul heliport. Iubita lui Bezos, Lauren Sanchez, este pilot de elicopter și Stone raportează că Bezos a luat și lecții de zbor.

Iahturile masive sunt adesea un accesoriu pentru mega-bogați,  dra Bezos, care este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere în valoare de 193 miliarde de dolari, nu a avut până acum o barcă proprie. O fotografie virală în 2019 susținea că Bezos era proprietarul unui iaht de 400 de milioane de dolari cunoscut sub numele de Vulpea zburătoare. Amazon a negat că nava îi aparține lui Bezos.

Indiferent, Bezos pare să aibă o dragoste pentru călătoria cu iahtul. De-a lungul verii lui 2019, el și Sanchez au fost zăriți la bordul unui iaht aparținând magnatului de divertisment David Geffen, și apoi a unui iaht deținut de designerul de modă Diane von Furstenberg. La începutul acestui an, cuplul a fost văzut la un alt iaht în Cabo San Lucas, Mexic.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală