Curs valutar
 • EUR
  21.6064
  0.6197%
 • USD
  17.7574
  0.1757%
 • RUB
  0.2398
  0.1668%
 • RON
  4.3858
  0.6019%
 • UAH
  0.6447
  0.4188%

Ce sume ar plăti Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates și Mark Zuckerberg pentru averile lor. Taxa bogaților din SUA

08 Mart. 2021, 13:49
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
08 Mart. 2021, 13:49 // Au Bani //  Realitatea.md

În SUA, Senatoarea Elizabeth Warren din Massachusetts a introdus o lege care ar impune o taxă anuală de 2% asupra persoanelor cu o avere netă situată între 50 de milioane și un miliard de dolari, aceasta crescând la 3% pentru averile de peste un miliard de dolari. Astfel, miliardarii din SUA ar fi plătit în total 114 de miliarde către trezoreria americană în 2020 sub planul de taxare al „ultra-bogaților”, scrie Business Insider.

Potrivit senatoarei, circa 100.000 de familii americane vor plăti această taxă, iar miliardarii țării vor plăti aproximativ jumătate din suma ce ar urma să fie colectată la bugetul SUA.

La moment, în SUA, există peste 650 de miliardari a căror avere totală este de 4,2 trilioane de dolari, conform organizațiilor Americans for Tax Fairness și Institute (ATF) for Policy Studies Project on Inequality (IPS), aceștia bazându-și estimarea pe datele Forbes.

Astfel, cei mai bogați 15 americani care au o avere netă totală de 2,1 trilioane de dolari ar suporta în jur de o treime din totalul sarcinii fiscale ce ar fi impusă de noua lege.

Cei mai bogați sunt: Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates și Mark Zuckerberg. Potrivit Business Insider, dacă taxa ar fi fost introdusă anul trecut, ei ar fi achitat următoarele sume:

Jeff Bezos: 5,7 miliarde

CEO-ul demisionar al Amazon ar fi plătit 5,7 miliarde de dolari, potrivit calculelor ATF și IPS, având o avere estimată la 191,2 miliarde de dolari la sfârșitul lui 2020. Legiuitorii din statul Washington au propus la rândul lor o taxă locală asupra averii miliardarilor.

Elon Musk: 4,6 miliarde

Musk, fondatorul Tesla, SpaceX și Neuralink, ar fi plătit 4,6 miliarde de dolari anul trecut sub planul lui Warren. A prezentat o avere de 153,5 miliarde de dolari la finele anului trecut după ce averea sa a crescut de mai mult de 6 ori în 10 luni.

Bill Gates: 3,6 miliarde

Bill Gates, care a avut o avere de 120 de miliarde de dolari în luna decembrie, ar fi plătit o taxă de 3,6 miliarde de dolari pentru anul trecut.

Mark Zuckerberg: 3 miliarde

Cu o avere de 99,9 miliarde de dolari la sfârșitul lui 2020, fondatorul și CEO-ul Facebook ar fi avut de plată în jur de 3 miliarde de dolari, potrivit ATF și IPS.

Realitatea LiveȘedința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 19:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Anul 2021 nu pare a fi nici pe departe un an ușor, mai ales pentri lideri. Liderii sunt cei care au trecut prin mai multe dificultăți. Iată care sunt considerați cei mai buni lideri din lume în 2021.

#1 Jacinda Ardern

Funcție: Prim ministru

Țara: Noua Zeelandă

Jacinda Ardern își pecetluise deja poziția de mare lider la începutul mandatului său din Noua Zeelandă, conducându-și empatic. Jacinda Ardern a reușit să treacă peste un atac terorist și erupția unui vulcan. De asemenea, ea a gestionat execelent pandemia de Covid-19, Noua Zeelandă, o națiune de aproape 5 milioane de oameni, a înregistrat mai puțin de 2.700 de cazuri și doar 26 de decese.

În martie, Noua Zeelandă a devenit prima țară care a cerut băncilor, managerilor de investiții și asigurătorilor să dezvăluie efectele schimbărilor climatice asupra afacerilor lor. Și anul trecut, administrația Ardern a încurajat femeile să negocieze cu angajatorii lor pentru o plată mai echitabilă.

#2 mRNA Pioneers

La începutul anului 2020, niciun vaccin sau terapie care să implice sistemul de livrare cunoscut sub numele de ARN mesager (ARNm) nu a fost aprobat vreodată de către autoritățile de reglementare pentru o utilizare pe scară largă. Astăzi, două dintre cele mai eficiente și utilizate pe scară largă vaccinuri COVID-19 din lume – dezvoltate de Pfizer / BioNTech și Moderna – se bazează pe ARNm, iar aproximativ 250 de milioane de doze au fost administrate doar în SUA, cu alte sute de milioane în arme din întreaga lume. Dar aceste vaccinuri ar putea fi încă lipite pe tabla de desen dacă o mână de lideri hipermetropi nu ar fi fost gata să parieze pe ARNm când șansele au fost lungi.

#3 Dan Schulman

Funcție: CEO PayPal

PayPal a prosperat în timpul pandemiei – iar Dan Schulman a încercat să se asigure că și clienții și angajații săi au prosperat. Când COVID a oprit economia SUA, PayPal a fost în plin efort de ajutor financiar: emiterea de împrumuturi pentru întreprinderi mici; servind drept pâlnie pentru strângerea de fonduri caritabile; și ajutarea clienților să aibă acces mai rapid la plățile de stimulare prin renunțarea la taxele pe care le percepe de obicei pentru încasarea cecurilor guvernamentale. e.

Investiția Schulman în angajații proprii PayPal a fost la fel de inovatoare. În 2019, conducerea PayPal și-a dat seama că mulți angajați abia reușeau să treacă, chiar dacă erau plătiți ceea ce compania credea că sunt rate de piață corecte. Schulman și-a stabilit un nou obiectiv: fiecare angajat ar trebui să aibă „venit net disponibil” – bani rămași după impozite, prime de asigurare și cheltuieli esențiale de viață – de cel puțin 20% din salariul total. Pentru majoritatea lucrătorilor din call center și entry-level, cifra respectivă era la momentul respectiv mult sub 10%; până la sfârșitul anului 2020, după ce PayPal a sporit salariile și a ridicat o pondere mai mare din primele de sănătate, cifra a fost de 16% și a crescut. Nici generozitatea nu a afectat linia de jos: în primul trimestru al anului 2021, câștigurile sale au atins un record de 1,1 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au crescut cu 31% de la an la an.

#4 Dr. John Nkengasong

Funcție: Director la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Etiopia

Dr. John Nkengasong conduce Centrele din Africa pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Etiopia, care este o ramură tehnică specializată a Uniunii Africane. În acest rol, el a ajutat la direcționarea celor 54 de națiuni africane într-o alianță care – datorită măsurilor care includeau închiderea frontierelor țării de la începutul timpului și instituirea de restricții naționale și mandate de mascare – a rezolvat criza COVID mult mai cu succes decât multe țări mai bogate, inclusiv Statele Unite. Când a început pandemia, experții s-au temut că Africa va fi devastată de COVID-19, din cauza lipsei relative de infrastructură sofisticată de îngrijire a sănătății. În schimb, Africa a triumfat în comparație cu o mare parte din restul lumii: continentul de 1,2 miliarde de oameni a raportat aproximativ 4,6 milioane de cazuri COVID-19 și 123.000 de decese – mult sub ratele pe cap de locuitor din Europa, America sau Asia. Este adevărat că aceste cifre subestimă numărul real de cazuri pe un continent în care resursele de sănătate publică sunt deseori rare. Totuși, acestea sunt semne ale unei realizări remarcabile. Fundația Bill & Melinda Gates i-a acordat lui Nkengasong Premiul Global Goalkeeper 2020. Provocarea cheie a Africii este acum, potrivit lui Nkengasong, lansarea eficientă a vaccinărilor pe întregul continent în termen de doi ani; obiectivul acestui an este de a vaccina aproximativ 30% din populație.

#5 Salvatorii NBA

#6 Jessica Tan

Când COVID-19 a lovit China la începutul anului 2020, companiile tehnologice din sectorul privat au jucat un rol esențial în amortizarea loviturii. Și niciunul nu a fost mai bine poziționat pentru a ajuta decât Ping An Group, un gigant al asigurărilor a cărui strategie „tehnologie plus finanțe” reflectă viziunea co-CEO-ului Jessica Tan, un alum MIT și fost partener McKinsey. Pe măsură ce pandemia a crescut, pacienții înspăimântați au evitat asistența medicală personală, dar au apelat în masă la Ping An Good Doctor, aplicația de telesănătate a companiei. Compania spune că serviciul gratuit de consultare online Ping An a primit 1,11 miliarde de vizite în vârful pandemiei, servind ca o primă linie vitală de apărare. (Good Doctor în sine a generat venituri de peste 1 miliard de dolari pentru companie în 2020, o creștere de 36% față de anul precedent.)

Divizia HealthKonnect a lui Ping An a fost, de asemenea, una dintre primele companii care a oferit teste COVID pe scară largă în China. Și strategia digitală a lui Tan i-a ajutat și pe consumatorii chinezi în arii din afara îngrijirii sănătății: până la sfârșitul anului 2020, brațul său de oraș inteligent a ajutat peste 150 de municipalități din China să digitalizeze serviciile guvernamentale, astfel încât cetățenii să poată minimiza interacțiunile în persoană.

#7 Justin Welby

Fost executiv petrolier, Welby este acum deschis în ceea ce privește schimbările climatice și a încurajat brațul de investiții al Bisericii să împingă emitenții majori în politicile lor climatice. Deși este unul dintre cei mai înalți lideri instituționali ai Marii Britanii, Welby a lovit guvernul britanic cu privire la reforma bunăstării și punerea în aplicare a Brexitului. Și, deși este șeful unei biserici ale cărei rădăcini datează de peste 1.400 de ani, el a fost un pionier la începutul pandemiei în încurajarea serviciilor să fie mutate online.

Lui Welby nu îi este deloc ușor. . Biserica Angliei se confruntă cu o scădere a prezenței săptămânale de ani de zile în Marea Britanie (deși majoritatea anglicanilor se află în sudul global); a fost asaltată de o serie de scandaluri dăunătoare, inclusiv acuzațiile de rasism în cadrul Bisericii și traumele provocate de generații de preoți pedofili. Și Welby a fost criticat pentru francitatea sa. Dar chiar și pentru mulți din afara turmei sale titulare, el rămâne o figură de inspirație.

#7 Stacey Abrams

În 2018, Abrams a devenit prima femeie neagră care a câștigat vreodată nominalizarea la guvernare a unui partid major – în orice stat – și a creat un șablon pentru alte state de câmp de luptă, crescând prezența în rândul alegătorilor de culoare. În ciuda obținerii mai multor voturi decât orice democrat din istoria statului la acea vreme, dublând votul tinerilor și ajutând la înregistrarea a aproximativ 800.000 de rezidenți, ea a pierdut în fața lui Brian Kemp, pe fondul acuzațiilor că Kemp, pe atunci secretarul de stat al Georgiei, ar fi suprimat votul. Este o problemă pe care Abrams a transformat-o într-o conversație națională. Ea a fondat Acțiunea de luptă echitabilă nonprofit și lupta echitabilă democratică PAC pentru a extinde și proteja drepturile de vot, parțial prin finanțarea și instruirea „echipelor de protecție a alegătorilor”, luptând împotriva dezinformării și pledând pentru votul prin poștă. Acum, Abrams poate fi unul dintre cei mai puternici politicieni fără funcție politică. Nu vă așteptați să dureze mult. Abrams, care a fost plutit ca un posibil coleg al Biden și, de asemenea, se întâmplă să fie un romancier, este de așteptat să candideze din nou la guvernare în 2022.

#8 Reshorna Fitzpatrick

Pastorul Reshorna Fitzpatrick ajută atât sufletel goale cât și stomacurile.  În urmă cu trei ani, ea a ajutat la înființarea unei grădini comunitare într-un teren liber, lângă biserica North Lawndale din West Side, unde predică în fiecare duminică.

Când a început pandemia de COVID-19,  situația s-a înrăutățit mult. Pastorul a fost abordat de Urban Growers Collective, un grup de fermieri non-profit condus de negri, care a început să aducă 300 de cutii de produse în biserica ei în fiecare săptămână pentru ca Fitzpatrick, la rândul său, să le dea.

Ceea ce a urmat în curând a fost „Supă pentru suflet”, unde Fitzpatrick și turma ei pregăteau mese calde în fiecare luni pentru oricine trecea . O subvenție din partea Fondului de impact Bernard J. Tyson o ajută să transforme încă opt loturi vacante în grădini, precum și să construiască o „bucătărie comercială comunitară”, unde rezidenții pot lua cursuri pentru a deveni manageri de servicii alimentare. „Așa că poți să intri, să înveți să gătești și să începi o afacere”, explică Fitzpatrick.

#10 Adar Poonawalla

Poonawalla, șeful Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a fost însărcinat să pună capăt pandemiei globale. SII s-a angajat să livreze până la 2 miliarde de doze de vaccin în următorii ani către COVAX.  SII produce două vaccinuri. Primul, Covishield, este unul dintre puținele vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății și se bazează pe vaccinul COVID dezvoltat de AstraZeneca. Celălalt vaccin al SII, numit Covavax, este produs în parteneriat cu firma americană Novavax și poate oferi o doză de 1,1 miliarde de dolari stocurilor globale de vaccinuri începând cu sfârșitul acestui an, odată cu eliminarea studiilor clinice.

O creștere mortală a infecțiilor cu COVID-19 în India în această primăvară a forțat Poonawalla să reorienteze eforturile de distribuție acasă. Dar, în aprilie, CEO-ul a obținut o investiție de 400 de milioane de dolari de la guvernul Indiei, care spune că va ajuta compania să producă alte doze de 30 până la 40 de milioane de Covishield pe lună și va ajuta India să abordeze criza COVID-19.


 
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Gărzile de coastă italiene au salvat peste 70 de migranţi
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82