(FOTO) Terasa ta va fi de invidia vecinilor! 9 plante care vor reîmprospăta atmosfera în perioada caldă a anului

11 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Mai 2021, 19:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Primăvara este în toi. Probabil, ai început deja să redecorezi casa și apartamentul, iar terasa, de asemenea necesită reîmprospătare. Iată 12 plante pe care să le iai în considerare atunci când îți amenjezi terasa.

#1 Cactus

Dacă ai un cactus în apartament sau în casă îl poți scoate la terasă. Există peste 120 de tipuri de cactus, variind în aspect, dimensiune și culoare, așa că alegerea este mare. Pentru a fi sigur că se păstra, cactusul va avea nevoie de udări cu rezervă și de rotații săptămânale pentru o expunere uniformă la soare.

#2 Pasărea paradisului

Floarea Pasărea Paradisului se va aranja perfect la terasă. Cu frunzele sale mari și înălțimea falnică vă va bucura ochii de fiecare dată când o veți vedea. Pentru a înflori, floarea are nevoie de foarte mult spațiu, iar fiind în aer liber șansele sunt și mai mari.

#3 Arborele Filodendron

Dacă vi se pare că terasa este prea goală și aveți nevoie să o umplețeti cu ceva atunci Arborele Filodendron este alegerea perfectă. Frunzele sale mari vor umple terasa ta spațioasă.

#4 Triostar Stromanthe

Tiostar Stromanthe va fi o alegere interesantă și originală pentru terasă. Frunzele sale sunt cunoscute sub denumirea de frunzele „rugăciunii”, iar noaptea, frunzele plantei se vor plia „în rugăciune”.

#5 Smochin-liră (Fiddle-leaf fig)

Smochinul cu frunze lăutărești adoră să se dezvolte în aer liber. Fiind la terasă acesta se va bucura de aer din plin. Cel mai potrivit ar fi să păstrați floarea într-un colț pentru a o proteja de vânt.

#6 Ferigă sabie

Feriga sabie trebuie păstrată la umbră. Este o oțiune excelentă pentru cei ce iubesc florile suspendate. De asemenea le puteți utiliza și fără a le suspenda.

7. Croton

Această plantă te va ajuta să adaugi culoare la terasă, încurât frunzele de Croton sunt viu colorate. Fiind în aer liber planta are mai multe șanse să înflorească în timpul verii.

#8 Colocasia (Taro)

Colocasia se găsește în mai multe dimensiuni, în dependență de mediul său. Această plantă iubește îngrășămintele, așa că asigurați-vă că îi oferiți toate cele necesare.

#9 Palma maiestuoasă

Acest tip de plantă se va încadra perfect în decorul terasei tale, însă trebuie să fiți atenți întrucât există mai multe tirpuri. Unele tipuri iubesc soarele, iar altele umbra.

 

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală