Jocul care îți permite să câștigi BITCOIN, dezvoltat de creatorii Pokemon Go. „Sunt deja milioane de oameni care joacă”

06 Dec. 2021, 14:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Dec. 2021, 14:48 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Un joc care le permite utilizatorilor să câștige bitcoin, în timp ce merg pe stradă, a fost realizat de Niantic, dezvoltatorul fenomenului Pokemon Go, pentru aplicația Fold.

Jocul Fold folosește realitatea augmentată (AR). Jucătorii merg și colectează criptomonede prin spargerea unor blocuri. Acestea apar la fiecare 10 minute la o distanță de 30 cm – 15 metri de jucător. Când dau peste un astfel de element, utilizatorii apasă pe el și apare un puzzle. După ce îl completează sunt recompensați cu monede virtuale.

Jucătorii trebuie să evite diverse obstacole în joc, precum pastile otrăvitoare care pot elimina bitcoinul câștigat până atunci.

Bitcoin, doar un joc?

Experiența AR din cadrul Fold este acum în variantă beta. Versiunea finală va fi disponibilă în anul 2022. Atunci, jucătorii vor putea tranzacționa, găsi și ascunde bitcoin în jurul lumii. Comercianții vor putea face oferte speciale pentru membrii comunității.

„Credem că Bitcoin este cu adevărat doar un joc”, au scris, pe blogul oficial, Will Reeves, CEO al aplicației Fold, și David Steinbroner, Community Manager. „Sunt deja milioane de oameni în jurul lumii care joacă acest joc în fiecare zi”, au adăugat ei.

Fold AR poate fi accesat deja prin intermediul aplicației Fold pentru iOS și Android. Acesta le permite utilizatorilor să câștige bitcoin atunci când fac plăți cu cardul.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău