KFC Australia a fost nevoită să înlocuiască salata verde cu varză. Motivul

07 Iun. 2022, 09:53
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
07 Iun. 2022, 09:53 // Actual //  MD Bani

Gigantul de fast-food KFC a fost forțat să pună varză în burgeri și wrap-uri în Australia, deoarece țara se confruntă cu o penurie de salată verde.

Firma le-a spus clienților că folosește un amestec de salată verde și varză după ce inundațiile au distrus culturile de salată.

Se întâmplă în momentul în care cumpărătorii din Australia au fost afectați de prețurile în creștere pentru unele fructe și legume proaspete.

Utilizatorii rețelelor sociale au postat fotografii cu salate verde care costă peste 10 USD, de trei ori  mai scump decât prețul obișnuit.

Pe site-ul său, KFC Australia a spus: „Din cauza recentelor inundații din NSW [New South Wales] și QLD [Queensland], în prezent, ne confruntăm cu o penurie de salată verde. Așadar, folosim un amestec de salată verde și varză pentru toate produsele care conțin salată verde. până la noi informatii.”

Nu este pentru prima dată în acest an când compania este lovită de penurie de produse alimentare.

În ianuarie, KFC Australia a trebuit să-și modifice meniul din cauza lipsei ingredientului său cheie, puiul.

Acest lucru a fost cauzat de lipsa de personal la cel mai mare furnizor de pui din Australia, Ingham’s, din cauza „răspândirii rapide a variantei Omicron în statele din estul Australiei” la sfârșitul anului trecut.

Între timp, cea mai mare companie de fast-food din lume, McDonald’s, a suferit o penurie de chipsuri în unele dintre magazinele sale asiatice, inclusiv cele din Japonia și Singapore, din cauza crizei lanțului global de aprovizionare.

La fel ca țările din întreaga lume, Australia a fost afectată de problemele lanțului de aprovizionare cu alimente cauzate de războiul din Ucraina și de pandemie.

Producția alimentară proprie a Australiei a fost, de asemenea, afectată de evenimente meteorologice extreme, cum ar fi inundațiile majore de pe coasta de est la începutul acestui an.

Acest lucru a contribuit la creșterea costului vieții pentru australieni, prețurile de consum crescând cu 5,1% în primele trei luni ale anului 2022.

A fost cea mai mare rată a inflației din țară în ultimii 20 de ani, cu așteptări că ar putea crește și mai mult.

Marți, banca centrală a Australiei a majorat costul împrumuturilor cu mai mult decât se aștepta, încercând să controleze creșterea inflației.

Reserve Bank of Australia și-a majorat dobânda principală cu jumătate de punct procentual, până la 0,85%.

Decizia a fost luată din cauza creșterii prețurilor cauzate de o serie de probleme, inclusiv întreruperile lanțului de aprovizionare legate de Covid, războiul din Ucraina și inundațiile din Australia.

Realitatea Live

20 Sept. 2024, 09:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2024, 09:54 // Actual //  Lupu Eduard

Chișinăul pregătește o mișcare îndrăzneață în relația sa cu Gazprom, printr-o posibilă instituire a unei administrări speciale la Moldovagaz, potrivit memebriului Consiliului de Observatori de la Moldovaga, Sergiu Tofilat. Această decizie ar putea provoca reacții dure din partea gigantului rus, care deține majoritatea în companie.

„Ne uităm la structura Consiliului de Observatori al Moldovagaz, unde avem patru membri propuși de Ministerul Energiei. Doi reprezintă Republica Moldova și patru sunt din partea Federației Ruse. Majoritatea de voturi este de cinci, ceea ce înseamnă că nimeni nu deține controlul absolut. Pe 25 septembrie va avea loc un vot important, iar indiferent de rezultat, suntem pregătiți cu un plan de rezervă. Legislația ne permite, în caz de necesitate, să numim o administrare externă”, a declarat Tofilat.

Pe 19 septembrie, Ministerul Energiei a desemnat patru membri în Consiliul de Administrație al Moldovagaz, printre care Dorin Junghietu, președinte al consiliului, și Vadim Ceban, vicepreședinte. Lor li se alătură Eduard Calancea și Radu Mandraburc.

În Consiliul de Administrație al Moldovagaz sunt nouă membri, dintre care cinci reprezintă Federația Rusă și patru Guvernul Republicii Moldova. Moldovagaz este controlată în majoritate de Gazprom (50%), urmat de Agenția Proprietății Publice din Moldova (35,3%) și Tiraspoltransgaz (13,14%).

Compania a înregistrat în 2023 un profit de 1,282 miliarde de lei, în contrast cu pierderile de 323 milioane de lei din 2022, conform raportului său financiar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău