Maib reinventează aplicația mobilă și Internet Bankingul pentru Business Banking

28 Ian. 2022, 15:13
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
28 Ian. 2022, 15:13 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Urmărim să îmbunătățim experiența clientului și să o avansăm la nivelul următor

Maib anunță despre semnarea unui acord de colaborare cu Advahoo, o cunoscută companie din România, specializată în dezvoltarea soluțiilor bancare digitale pe piața regională și internațională, pentru a oferi expertiză și suport în modernizarea produselor și serviciilor din portofoliul online banking pentru Business Banking și îmbunătățirea experienței clienților.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 3 ani, iar prima optimizare semnificativă urmează a fi lansată în luna iulie anul curent. Scopul este de a moderniza atât aplicația mobilă, cât și serviciul de Internet Banking și de a crea o experiență excelentă pe toate dimensiunile.

Alexei Panin, Șef Departament Canale Digitale Business, maib:

„În 2022 avem scopuri mari pentru digitalizarea serviicilor noastre, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Acum o lună am lansat modernizarea aplicației maibank, cu ajutorul căreia, la fel, ne propunem să oferim clienților cea mai bună experiență bancară online. În cazul serviciului Internet Banking ne propunem să facem disponibile toate operațiunile online, pentru a putea fi accesate de oriunde din lume, fără prezența fizică la sucursală. Maib va introduce în premieră pe piața națională principiul de online onboarding, care va oferi o experiență calitativ nouă clienților noștri. Țin să le mulțumesc încă o dată clienților pentru feedbackurile pe care ni le oferă constant și care contribuie la îmbunătățirea serviciilor și produselor maib”.

Prin implementarea proiectului, clienții maib Business Banking vor beneficia de o experiență de top, un design de interfață remarcabil, soluțiile digitale integrând în același timp toate serviciile bancare pentru a crea un ghișeu unic pentru nevoile de afaceri ale clienților băncii. Advahoo este unul dintre liderii pieței în dezvoltarea soluțiilor bancare digitale. Echipa a livrat zeci de soluții bancare mai multor bănci și corporații atât din regiune, cât și la nivel internațional.

Împreună la nivelul următor!

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, deținând 31,1% din activele sectorului bancar și având o cotă de 34,2% din credite, conform situației din 30 septembrie 2021. 25,3% din creditele ipotecare acordate în Republica Moldova sunt oferite de maib. Banca deservește peste 35% din populația țării și este unul dintre cei mai mari angajatori din republică. Banca este bine capitalizată, cu un coeficient de capital de nivel 1 de 19,9% la 30 septembrie 2021.

Maib este recunoscută pe larg pentru calitatea deservirii și produsele sale inovative. Din 2018, cel mai mare acţionar al maib este un consorţiu care include Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup de gestionare a activelor în ţările baltice şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa.

P.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău