Miliardarul în Bitcoin – Mircea Popescu a fost găsit mort în Costa Rica: discuțiile din cercurile criptografice

30 Iun. 2021, 11:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 11:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Miliardarul în Bitcoin, Mircea Popescu a fost găsit mort în Costa Rica, lăsând în urmă un cache de monedă virtuală și o moștenire criptografică controversată.

Pionierul Bitcoin BTCUSD, despre care se credea că deține peste 1 miliard de dolari în criptomoneda nr. 1 din lume, Bitcoin, făcându-l, la vremea respectivă, unul dintre cei mai mari deținători ai activului, a murit în largul coastei Costa Rica, scrie o publicație spaniolă.

Mircea Popescu este un nume bine cunoscut în România și a fost descris de unele site-uri ca un antreprenor și blogger român.

Mircea Popescu, antreprenor, investitor şi cercetător, a crescut la Cluj şi a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica şi Egipt. Din 2012, el a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede.

Tot în acelaşi an, a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx.

Antreprenorul Mircea Popescu susţinea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de bitcoin

Popescu a fost văzut ca un pionier în activele digitale și unul dintre primii care a adoptat monedele digitale. Un articol din revista Bitcoin scris de Pete Rizzo spunea că Popescu era cunoscut pentru lansarea MPEx, o bursă de valori mobiliare bitcoin, în același timp cu Coinbase Global COIN, + 3,33% lansat.

La vârful de la jumătatea lunii aprilie a acestui an, deținerile Bitcoin ale lui Popescu ar fi valorat aproape 2 miliarde de dolari.

Discuțiile despre moartea lui Popescu circulă în cercurile criptografice, unii întrebându-se unde vor ajunge deținerile sale.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 10:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 10:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Acum două sute de ani, s-a născut conglomeratul francez de luc, Louis Vuitton. Pentru a sărbători, casa a dezvăluit o nouă colecție de bijuterii, care este un omagiu adus formidabilului fondator și impactului său asupra industriei de modă, în general.

Colecția de 90 de piese este creată de directorul artistic pentru bijuterii și ceasuri a lui Louis Vuitton, Francesca Amfitheatrof. Bătrâna, în vârstă de 53 de ani a analizat arhivele casei pentru a se asigura că moștenirea Vuitton a fost reflectată cu acuratețe și îndemânare.

Denumită în mod corespunzător, colecția Bravery, este alcătuită din opt capitole care prezintă viața Louis Vuitton cronologic. Gândiți-vă la asta ca la o biografie descrisă cu cele mai prețioase pietre și metale. Colierele sunt elementul central al fiecărui capitol și simbolizează momentele-cheie din viața Vuitton. Colecția include, de asemenea, inele, cercei și broșe.

Primul capitol, La Constellation d’Hercule, a fost numit pentru constelația sub care s-a născut Vuitton la 4 august 1821. Colierul este confecționat din tanzanit, tsavorit și opali australieni care reprezintă cerul nopții plin de stele.

Următoarea etapă majoră a venit atunci când Vuitton a plecat de acasă la vârsta de 13 ani, la doar câțiva ani după ce mama sa a murit. I-a trebuit trei ani să călătorească 250 de mile de la regiunea rurală Jura din estul Franței până la Paris, în timp ce își perfecționa ambarcațiunile de-a lungul drumului. Această situație este descrisă în izbitorul colier La Flêche, care are trei rânduri de platină, aur galben și aur alb, în ​​întregime pavate cu diamante și smaralde columbiene pentru a reprezenta pădurile.

„Împins de curiozitatea sa despre lume, el s-a angajat în acea călătorie incredibilă prin Franța. De aceea am numit această colecție Bravery, a spus Amfitheatrof într-un comunicat.

Piesa de rezistență, totuși, este colierul Le Mythe pe trei rânduri (de sus) care combină mai multe semnături Louis Vuitton, inclusiv modelul Damier (șah), știfturi și motive inspirate de încuietori pentru trunchi și icoana florii. Incrustat cu safire, smaralde și diamante, acesta reprezintă Vuitton punând bazele casei sale, care este acum un tur de forță global în valoare de aproape 15 miliarde de dolari. Cu siguranță merită sărbătorit.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală