Bill Gates nu este ceea ce pare! Angajații îl descriu ca un agresor sexual și afemeiat. Imaginea curată nu era decât PR

30 Iun. 2021, 11:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 11:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Se pare că Bill Gates nu este ceea ce pare. Mai mulți angajați îl caracterizează ca un agresor sexual și fustangiu, iar imaginea sa curată nu este decât PR. Melinda, fosta sa soție, este cea mai frumoasă parte din viața lui CEO-ului Microsoft.

Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul în mai, după aproape trei decenii de căsătorie. Rapoartele despre proclivitățile extraconjugale ale lui Bill Gates includ o aventură extraconjugală cu un angajat Microsoft. Insiders au descris o altă latură a miliardarului decât CEO-ul tehnologiei tocilare cunoscut publicului.

În vara anului 1988, Bill Gates a dus un elicopter în stațiunea de schi Les Arcs din Alpii francezi pentru o întâlnire internațională de vânzări pentru Microsoft. El era deja cel mai tânăr miliardar din istorie – un titlu pe care îl deținea din 1987 – și magnatul în vârstă de 33 de ani avea chef să se distreze. Microsoft a închiriat întreaga stațiune, care a fost închisă pentru sezon, oferind angajaților timp pentru relaxare și distracții.

Într-o noapte, Gates, împreună cu angajații au chefuit într-o cabană elvețiană și a petrecut până când a răsărit soarele, și-a amintit Dan Graves, fost manager de export Microsoft. Pe la 5 dimineața, Graves aproape că s-a împiedicat de Gates, care stătea întins pe o femeie pe gazon. Perechea „doar se strângea”, a spus Graves pentru Insider, scrie Forbesalert.

Nu este genul de poveste la care se gândesc cei mai mulți oameni când se gândesc la Bill Gates, cu ochelarii săi supradimensionați, tunsoarea de băiețel și personajul tocilar. Până de curând, el era mai bine cunoscut pentru AMD-urile Reddit ciudate, pledând public pentru vaccinurile COVID-19 și pompând miliarde în muncă filantropică, alături de Melinda, soția sa de aproape trei decenii.

Așadar, când Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul în luna mai, despărțirea a fost întâmpinată cu neîncredere, mai ales când au fost publicate rapoarte despre proclivitățile extraconjugale ale lui Gates. În 2019, un inginer Microsoft a scris o scrisoare către consiliul de administrație al companiei în care susținea că ar fi avut o relație sexuală cu Gates, stimulând o investigație internă din partea consiliului Microsoft. Gates a renunțat la consiliu peste câteva luni după aceea.

Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a declarat pentru Insider că Gates a avut o aventură cu un angajat Microsoft „în urmă cu aproape 20 de ani, care sa încheiat pe cale amiabilă” și a declarat că orice afirmație precum că Gates a maltratat-o ​​pe angajată este falsă. Purtătorul de cuvânt a spus că problema nu are legătură cu părăsirea consiliului de către Gates.

După ce știrile despre această aventură au devenit virale, reputația curată și pe care el și echipa sa de relații publice o construiseră cu meticulozitate de-a lungul anilor s-a ruinat rapid. Angajații de sex feminin au relatat istorii despre Gates care, le cerea să ia masa împreună și început să apară detalii despre vizitele sale la cluburile de striptease cu ani în urmă. Între timp, întâlnirile sale cu Jeffrey Epstein, inclusiv un zbor spre Palm Beach cu avionul privat al lui Epstein, au fost supuse unei examinări suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al lui Gates a mai spus că Gates nu a avut „absolut niciun parteneriat de afaceri sau prietenie personală” cu Epstein, iar orice întâlnire între cei doi a fost despre filantropie.

“Este extrem de dezamăgitor faptul că au fost publicate atât de multe minciuni despre acest subiect, despre circumstanțele și divorțul lui Bill Gates”, a spus purtătorul de cuvânt. „Zvonurile și speculațiile din jurul domnului Gates devin din ce în ce mai absurde și este regretabil faptul că oamenii care nu îl cunosc prea bine sunt caracterizați ca„ surse ”.

Mulți dintre cei care l-au cunoscut pe Gates au spus că nu au fost surprinși de unele știri.

„O persoană ca Bill Gates crede că regulile obișnuite de comportament nu i se aplică”, a spus Maria Klawe, fost membru al consiliului de administrație al Microsoft.

„Bill a țipat la fel la toți”

Nu după mult timp după ce Gates a lansat Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie, Paul Allen, a devenit cunoscut printre unii angajați ca un agresor de birou. Patru femei care au lucrat cu Gates la Microsoft au declarat pentru Insider că este supărat și temperat.

„A avea o întâlnire cu Bill a fost doar o oportunitate de a striga la mine, așa că am încercat să evit asta”, a spus un fost executiv Microsoft care a vorbit sub condiția anonimatului.

Gates era cunoscut pentru înjurăturile și blasfemarea subalternilor. Fraza „Aceasta este cea mai proastă și nenorocită idee pe care am auzit-o vreodată” a devenit o slogan pentru CEO-ul Microsoft. Gates a încercat să dilueze capitalul cofondatorului Microsoft, Paul Allen, în companie, deoarece era „neproductiv” în timp ce se confrunta cu primul său atac de cancer, a scris Allen în memoriile sale.

(Purtătorul de cuvânt al lui Gates a negat că ar fi maltratat angajații.)

Un alt fost executiv Microsoft care a vorbit și el sub condiția anonimatului a spus că Gates este direct și onest. În timp ce stilul său de conducere ar putea intimida unii angajați, ea i-a apreciat sinceritatea. „Bill a țipat la fel la toți”, a spus ea.

Un alt fost executiv, care a avut mai multe întâlniri solo cu Gates, a spus că ar putea fi incomod. „Nu știe să glumească cu adevărat.”.

Dar nu toată lumea a fost la fel de înțelegătoare, mai ales când a fost vorba despre ceea ce unii au văzut ca insensibilitatea lui Gates la problemele legate de locul de muncă al femeilor.

Klawe, membru al consiliului de administrație Microsoft din 2009 până în 2015, a spus că Gates s-a comportat de parcă ar fi „cea mai inteligentă persoană din cameră” și nu a primit recepție la sugestiile privind îmbunătățirea diversității în planificarea succesiunii, despre care a spus că provin adesea de la membrii femeilor din consiliul de administrație, în special .

În timp ce aventura lui Gates a șocat pe mulți, angajarea în întâlniri clandestine cu femei a fost ceva cu care Gates a experimentat la începutul vieții. Când avea 27 de ani, a avut o aventură cu o femeie căsătorită cu 13 ani mai în vârstă, soția unui executiv din Osborne Computer care locuia în străinătate, James Wallace a relatat în biografia sa „Hard Drive: Bill Gates and the Making of the Microsoft Empire”. Purtătorul de cuvânt al lui Gates nu a furnizat un comentariu cu privire la informațiile de la Wallace.

„Bill avea o adevărată dragoste pentru femeile mai în vârstă de atunci”, i-a spus lui Wallace un director din Osborne Computer, care știa despre această relație.

Adam Osborne – care a dezvoltat Osborne 1, primul computer portabil cu succes comercial – i-ar fi spus lui Gates să nu se mai vadă cu soția angajatului său. Ca răspuns, „Gates ia spus lui Osborne să se ocupe de propria afacere”, a scris Wallace.

Poarta poate că a fost mult timp vizionată de tunel când a venit vorba de femei. În liceu, Gates s-a descris ca un copil timid, dar acest lucru nu l-a împiedicat să manipuleze software-ul de programare al școlii sale, cu ajutorul lui Allen, astfel încât el să fie singurul băiat din clasă, a declarat Gates pentru BBC.

„Am fost cel care a beneficiat de faptul că am putut să le fac pe fetele drăguțe cel puțin să stea lângă mine. Nu aș putea să vorbesc cu ele sau altceva, dar erau acolo ”, a spus Gates.

Când a ajuns la Harvard, în 1973, era mai încrezător. I-a plăcut să se oprească la Boston’s Combat Zone, o zonă cunoscută pentru cluburi de striptease, teatre porno și prostituție, supranumită „locul de joacă al lui Satan”, a spus Wallace pentru Insider.

„Îi plăcea să meargă la cluburi de striptease”.

Într-un interviu cu Playboy din 1994, Gates a explicat că a mers în zona de luptă, dar „doar pentru că am mers acolo nu înseamnă că m-am angajat în tot ceea ce se întâmpla”. El a adăugat: „Am mâncat pizza, am citit cărți și am urmărit ce se întâmplă. Mergeam acolo pentru cină. ”

Chiar și după ce Gates a început să se întâlnească cu Melinda, în 1987, tendința de a socializa cu femeile a rămas.

În mai multe ocazii, în timpul nopților în care nu își desfășura zilele obișnuite de 17 ore, a invitat prieteni și dansatori de la cluburile locale de noapte cu toate nudurile să înoate dezbrăcate la pad-ul său de burlaci Laurelhurst cu vedere la Lacul Washington, a spus Wallace.

“Gates însuși a adunat fetele și le-a adus acolo”, a spus Wallace. „Nu știu dacă le-a transportat fizic sau dacă le-a spus doar unde să se prezinte”.

A participat în mod regulat la petreceri exclusive la conferințele majore de expoziții informatice precum Comdex și Demo, unde Gates a fost adesea vorbitor principal la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. „Bill a băut și s-a îmbătat destul de ușor”, a spus Robert X. Cringely, care a scris în acel moment o populară rubrică de bârfe pe computer pentru InfoWorld.

Gates a preferat să-și păstreze opțiunile romantice deschise în timp ce se întâlnea cu Melinda. „Bill a vrut să fie căsătorit, dar nu știa dacă se poate angaja cu asta și în același timp să aibă Microsoft”, a spus Melinda într-un interviu pentru docuseria Netflix „Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates”.

Într-un articol din revista Time din 1997, Gates a spus că a plecat în vacanțe anuale cu o fostă iubită, făcând referire la Ann Winblad.

La începutul mileniului, Gateses și-a anunțat vasul titanic pentru filantropie, Fundația Bill & Melinda Gates. Fundația a donat 1,3 miliarde de dolari pentru combaterea malariei, 86 de milioane de dolari pentru eradicarea poliomielitei și a promis 1,7 miliarde de dolari pentru a plăti inițiativele din educația publică.

Relația cu Epstein

Relația lui Gates cu Epstein datează din 2011, dar a devenit un punct de dispută pentru cuplu în septembrie 2013, la scurt timp după ce Melinda s-a alăturat soțului ei pentru a se întâlni cu infractorul sexual condamnat la conacul său din Upper East Side, a relatat The Daily Beast. Melinda le-a spus prietenilor că este furioasă în legătură cu prietenia celor doi bărbați și că nu vrea să aibă nimic de-a face cu Epstein, potrivit raportului.

Dar intervenția ei nu părea să funcționeze. Gates a vizitat de mai multe ori casa lui Epstein, potrivit unei surse.

Operațiunile biroului de familie au devenit un model pentru alți miliardari tehnologici nou căutați, care doresc să-și organizeze viața, precum cei de la Zuckerberg căutau îndrumări despre cum să gestioneze treburile casnice, au spus doi foști angajați ai Zuckerberg.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 16:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
03 Aug. 2021, 16:07 // Actual //  Otilia Cotruța

Premierul desemnat Natalia Gavrilița a depus azi la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet, care include 15 miniștri și viceprim-miniștri.

Natalia Gavrilița, prim-ministru

Natalia Gavrilița este vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019, a fost ministra Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu. În perioada 2015–2019, a fost director general al Fondului Global pentru Inovare. A activat ca secretar de stat al Ministerului Educației, în perioada 2013-2015. A mai deținut funcția de șefă a Departamentului politici și dezvoltare macroeconomică în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului și șefă a Departamentului politici și coordonarea asistenței externe din cadrul Cancelariei de Stat. Pe parcursul carierei sale a activat ca expertă internațională pentru Banca Mondială, UNICEF și alte organizații internaționale. Natalia Gavrilița este licențiată în drept internațional și are un masterat în politici publice la Școala de Guvernare J.F. Kennedy a Universității Harvard.

Nicu Popescu, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

Nicu Popescu este cercetător și expert în politică externă, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în cadrul Guvernului Maiei Sandu. Nicu Popescu este profesor universitar asociat la Institutul de Științe Politice (Sciences Po) din Paris și director al programului Europa lărgită din cadrul Consiliului European pentru Relații Externe (ECFR), biroul de la Paris. Anterior a activat în cadrul unor centre de cercetare de la Bruxelles (CEPS), Londra (ECFR), și Paris (EUISS). Nicu Popescu are peste 60 de publicații științifice și cărți în domeniul politicii externe și de securitate. Este licențiat al Universității de Stat de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) și Doctor în Științe Politice și magistru în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Central Europeană, Budapesta.

Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Andrei Spînu este Secretar general al Administrației Președintelui Republicii Moldova și secretar general al Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019, a deținut funcția de Secretar general al Guvernului Republicii Moldova, iar în perioada 2015–2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului. Este antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale cu un portofoliu de companii internaționale și cofondator al organizațiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului Dreamups Innovation Campus și JCI Chișinău. Andrei Spînu este licențiat în business și administrarea afacerii, iar din 2018 urmează un program de masterat în domeniul guvernării la Harvard University Extension School.

Vlad Kulminski, viceprim-ministru pentru Reintegrare 

Vlad Kulminski a fost Consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu. În perioada 2020 – 2021, a deținut funcția de Consilier pentru Reglementarea Conflictelor în cadrul Biroului anti-criza al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). A elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor și bunei guvernări din regiune, în cadrul diferitor organizații internaționale, inclusiv Dialog Umanitar din Elveția, PNUD, DFID, Banca Mondială. În perioada 2016 – 2019 a fost Directorul Executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS). A activat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova. Vlad Kulminski este magistru în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Central Europeană din Budapesta și mai deține un master în administrație publică de la Școala Maxwell de cetățenie și afaceri publice din New York, SUA. Vlad Kulminski este absolvent al programelor Fulbright și John Smith și al Programului pentru tineri lideri ai Conferinței de securitate de la München.

Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru Digitalizare 

Iurie Țurcanu este expert în digitalizare, cu o experiență de 15 ani în domeniu. În prezent este Coordonator Digitalizare la Agenția de Guvernare Electronică unde activează din 2011, iar în perioada 2019 – 2020 a deținut funcția de director. Iurie Țurcanu este unul dintre dezvoltatorii principalelor platforme digitale guvernamentale precum MCloud, Msign, MPass, Mobile e-ID, MConnect. În perioada 2000 – 2011 a fost șeful Direcției Analiză și Proiectare a Sistemelor Informaționale la Endava Group. Din 2005 este lector universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei, unde predă cursurile de Ingineria Programării și Tehnici și Tehnologii de Guvernare Electronică. A oferit consultanță în domeniul digitalizării și e-guvernării unor structuri din Polonia, Romania, Bulgaria, Ucraina, Macedonia, Uzbekistan, Zambia, Mozambic. Iurie Țurcan deține diplomă de licență și masterat în domeniul Informaticii a Universității Tehnice a Moldovei.

Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției 

Sergiu Litvinenco este membru fondator și vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. În 2019 și 2021 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În 2019 a fost președinte al Comisiei juridice numiri și imunități, iar ulterior – membru al acestei comisii. În cadrul activității din Parlament, a elaborat și promovat acte normative referitoare la realizarea reformei justiției și pentru combaterea corupției, din domeniul electoral (anularea sistemului electoral mixt) și cel al administrației publice. Până a accede în Parlament, a activat în sistemul administrației publice și în cadrul mai multor proiecte finanțate de Banca Mondială, PNUD, UNICEF. De asemenea, a activat în cadrul Unității de reformare a administrației publice centrale din cadrul Cancelariei de Stat și a oferit consultanță juridică Comisiei Naționale de Integritate, Ministerului Educației, Centrului de Guvernare Electronică etc. A mai fost expert în cadrul proiectelor de dezvoltare a capacităților Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova. Sergiu Litvinenco este licențiat în drept și autor al unor publicații de specialitate.

Ala Nemerenco, ministrul Sănătății

Ala Nemerenco, medic de profesie, este în prezent consilieră a Președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății. În 2019, a fost ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în guvernul condus de Maia Sandu. A activat în cadrul Oficiului de țară a Organizației Mondiale a Sănătății, a fost consultantă a Organizației Mondiale a Sănătății și altor organizații internaționale în Balcani și Asia Centrală, și consilieră personală al ministrului Sănătății din România. În trecut a fost directoare a Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară. Ala Nemerenco a activat în calitate de conferențiar universitar al Școlii de Management și Sănătate Publică a USMF „Nicolae Testemițanu”, este doctor în medicină, are peste 50 de articole și lucrări științifice publicate în țară și peste hotare, este autoare și coautoare a 11 manuale, îndrumări metodice, ghiduri și protocoale. Ala Nemerco a elaborat ghidurile pe gripa aviară și situații pandemice pentru autoritățile locale. În 2015-2019, a fost consilieră municipală, președinta Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării

Anatolie Nosatîi este militar decorat, cu experiență de peste 30 de ani în Armata Națională și structuri militare internaționale. Până în 2020, a fost șeful Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale. În perioada 2014–2018, a fost ofițer militar în cadrul Departamentului pentru operațiuni de menținere a păcii al ONU din New York. A fost șef al Statului Major în Comandamentul Forțelor de Reacție Rapidă și Comandamentul Forțelor Terestre, comandant de batalion în cadrul Institutului Militar și comandant al Batalionului 22 de menținere a păcii. Anatolie Nosatîi a absolvit Institutul Militar de Arme Întrunite din Odesa și are un masterat în strategii de securitate națională de la Universitatea Națională de Apărare din SUA. Este decorat cu Ordinul „Credință Patriei” și „Meritul Militar”,  Medalia Internațională a Organizației Națiunilor Unite pentru participarea la misiunile ONU, și Medalia „Steaua de Bronz” pentru participarea în două misiuni umanitare post-conflict din Irak.

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne

Ana Revenco este consiliera Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și Secretar al Consiliului Suprem de Securitate. A activat în calitate de director executiv a Centrului Internațional „La Strada” Moldova. În perioada 2012-2015, a fost șefa Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliție al MAI, iar în 2013–2015, a fost responsabilă din partea IGP pentru organizarea implementării planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Ana Revenco este licențiată în relații economice internaționale, deține un masterat în administrarea organizațiilor non-profit și este parte a grupului de experți al Consiliului Europei pentru monitorizarea implementării Convenției Europene împotriva traficului de persoane. A fost decorată cu distincția „Meritul Civic” de președintele Nicolae Timofti.

Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării

Anatolie Topală este secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În perioada 2015–2019, a condus Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, iar din 2013 până în 2015 a fost director al Agenției de Asigurare a Calității. A fost șef al Departamentului de studii al Universității de Stat din Moldova și prodecan al Facultății de Matematică și Informatică a USM. Anatolie Topală este conferențiar universitar și doctor în științe fizico-matematice.

Sergiu Gaibu, ministru al Economiei 

Sergiu Gaibu este Director de Program de Politici Economice în cadrul Expert-Grup, responsabil de elaborarea de studii și politici economice și asistență tehnică pentru Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare și Guvern. Anterior a oferit consultanță pentru fortificarea capacităților Agenției pentru Organizația de Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor din Moldova. În perioada 2009 – 2014 a fost membru al comitetului executiv al Băncii Comerciale Române la Chișinău, iar în perioada 2008 – 2016 – expert asociat în cadrul IDIS Viitorul. Sergiu Gaibu are o experiență de peste 20 de ani în domeniul economic și a mai avut colaborări cu GIZ, USAID, BC Mobiasbanca, Moldova Agroindbank. Sergiu Gaibu este licențiat în Relații Economice Internaționale, la Academia de Studii Economice din Moldova.

Dumitru Budianschi, ministrul Finanțelor

Dumitru Budianschi este matematician, economist și expert în finanțe publice, deputat al fracțiunii PAS în Parlamentul Republicii Moldova. În perioada 2011 – 2021 a deținut funcția de Director de Program „Sector Public: Economie, Finanțe, Management” la Centrul Analitic Expert-Grup. În perioada 2013 – 2019 a activat în calitate de expert și consultant financiar pentru mai multe proiecte și instituții internaționale inclusiv PNUD, BDO Audit, ICON-INSTITUT Engineering, GFA Consulting Group. Dumitru Budianschi a absolvit facultatea de Matematică și Cibernetică la Universitatea de Stat al Republicii Moldova și deține un masterat în Finanțe Publice și Fiscalitate de la Academia de Studii Economice din Moldova.

Iuliana Cantaragiu, ministrul Mediului

Iuliana Cantaragiu este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în guvernul Maia Sandu. Iuliana Cantaragiu este expertă în domeniu protecției mediului și economiei circulare, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul asociativ. A deținut funcția de Director adjunct la Asociația Obștească „Centrul Național de Mediu”, iar în 2020 a activat în calitate de specialist de mediu la Agenția de Servicii Publice, în cadrul proiectului finanțat de Banca Mondială „Înregistrarea Funciară, Evaluarea și Impozitarea Locală”. A lucrat cu proiecte de protecție a mediului, implementate cu sprijinul Băncii Mondiale, Comisiei Europene, Agenției de Dezvoltare a Germaniei și PNUD, a făcut parte din Consiliul Național al ONG-urilor, Platforma Societății Civile RM-UE. Iuliana Cantaragiu a absolvit Academia de Studii Economice din București, facultatea Relații Economice Internaționale și face un masterat în Managementul Riscurilor și Economiei Circulare la Universitatea de Științe Aplicate din Tampere, Finlanda.

Sergiu Prodan, ministrul Culturii

Sergiu Prodan este regizor, scenarist și producător, director al casei de producție Atelierul Sergiu Prodan, 2013-2017 a fost Președintele Uniunii Cineaștilor din Moldova, unul din autorii legii cinematografiei. În perioada 2009-2013 a fost profesor de regie și film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În 2004 a fost Director General al Companiei Publice Teleradio-Moldova. Sergiu Prodan a obținut premii internaționale pentru filmele „Patul lui Procust”, „Copii măcelarului”, „Cea mai bună dintre lumi, sau o simplă zi de toamnă” și „Paula”. Sergiu Prodan a absolvit Institutul de Cinematografie din Moscova (VGIK) și Institutul Teatral Boris Shchukin.

Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale

Marcel Spatari este din 2010 expert și director general al Syndex România, membră a grupului francez Syndex, una dintre cele mai mari companii de consultanță în domeniul protecției salariaților. A oferit consultanță pe subiecte social-economice, dreptul muncii și relații industriale pentru companii și reprezentanți ai salariaților din Republica Moldova, România și Uniunea Europeană. Marcel Spatari este autor de articole și studii ce țin de situația salariaților, dialogul social, piața muncii, salariul minim, costul vieții decente și impactul COVID-19 asupra salariaților și al pieței muncii. A consiliat partenerii de dialog social pe subiectul reformei sistemului de pensii din România. În 2003 a absolvit studiile de licență la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, are studii de masterat în Studii Europene la Colegiul Europei și în Administrarea Afacerilor la IFAG și Universitatea din Nantes.

Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare

Viorel Gherciu este expert în agricultură, din 2018 director al VEREIN Donau Soja în Moldova, responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova. În perioada 2017-2018 a fost coordonator de proiect în implementarea politicilor agroalimentare din cadrul Băncii Europene de Investiții în Ucraina. Din 2003 este președintele ProRuralInvest, iar în perioada 2015 – 2017 a fost delegatul organizației ca expert în domeniul agricol în proiectul Băncii Europene pentru Investiții “Businessul Agricol și Dezvoltare Rurală”. Viorel Gherciu pe parcursul activității profesionale a contribuit la dezvoltarea fondului de garantare a creditelor în agricultură, a participat la dezvoltarea a 11 asociații de utilizatori de apă pentru irigații și a fost unul din autorii Strategiei de Dezvoltare Rurală al Republicii Moldova.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală