Ministerul Energiei din România, despre comunicatul șters cu ″atacul Rusiei asupra Moldovei”: Informații greșite

14 Sept. 2023, 13:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Sept. 2023, 13:22 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Energiei din România a emis o declarație oficială cu privire la comunicatul său anterior, care a fost publicat și ulterior șters de pe site-ul său oficial. Acest comunicat, care sugera că ministrul Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, ar fi transmis informații cu privire la presupuse intenții ale Federației Ruse de a ataca sau îngreuna activitățile din sectorul energetic al Republicii Moldova, a fost denunțat ca fiind „incorect și neautorizat”.

Ministerul Energiei din România a explicat că textul publicat a fost rezultatul unei „regretabile erori umane” și că nu conținea informații provenite direct de la persoanele implicate în întâlnirea bilaterală dintre miniștrii Energiei din România și Republica Moldova. Acesta a subliniat că conținutul documentului nu a fost conform cu discuția reală dintre miniștri.

Ministerul Energiei face precizarea că, dintr-o regretabilă eroare, a fost publicat pe site-ul ministerului un text care nu conținea informații de la persoanele care au participat în mod direct la întâlnirea bilaterală între miniștrii Energiei din România și Republica Moldova. Documentul în cauză a fost publicat dintr-o eroare umană și nu conține informații conforme cu conținutul discuției. În ceea ce privește publicarea unui text neautorizat și incorect pe site-ul Ministerului Energiei, conducerea ministerului va lua măsurile disciplinare necesare pentru ca o asemenea situație să nu se mai repete, iar presa să primească informații verificate și autorizate″, se arată în mesajul instituției.

În ceea ce privește publicarea unui astfel de text neautorizat și incorect pe site-ul Ministerului Energiei, conducerea ministerului a declarat că va lua „măsurile disciplinare necesare” pentru a preveni repetarea unei astfel de situații și pentru a asigura că presa primește informații verificate și autorizate în viitor.

În discuția din 11 septembrie dintre ministrul Energiei din România, Sebastian-Ioan Burduja, și Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, s-au abordat subiecte legate de asigurarea aprovizionării cu energie electrică și gaze în timpul sezonului rece, indiferent de circumstanțele externe sau meteorologice. De asemenea, au fost discutate progresele în vederea integrării piețelor energetice și realizarea interconectărilor transfrontaliere.

Ministerul Energiei din România a subliniat că siguranța energetică a Republicii Moldova este o prioritate esențială și că România este pregătită să sprijine Republica Moldova în furnizarea de energie sigură și accesibilă pentru cetățeni și companii. Această declarație are scopul de a corecta informațiile incorecte și de a restabili încrederea în comunicările oficiale din domeniul energetic dintre cele două țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 07:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 07:58 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speaker-ul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu”, a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor.

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre „nevoile urgente ale Ucrainei”, a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.
„În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic”, a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău