Ministerul Energiei din România, despre comunicatul șters cu ″atacul Rusiei asupra Moldovei”: Informații greșite

14 Sept. 2023, 13:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Sept. 2023, 13:22 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Energiei din România a emis o declarație oficială cu privire la comunicatul său anterior, care a fost publicat și ulterior șters de pe site-ul său oficial. Acest comunicat, care sugera că ministrul Energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, ar fi transmis informații cu privire la presupuse intenții ale Federației Ruse de a ataca sau îngreuna activitățile din sectorul energetic al Republicii Moldova, a fost denunțat ca fiind „incorect și neautorizat”.

Ministerul Energiei din România a explicat că textul publicat a fost rezultatul unei „regretabile erori umane” și că nu conținea informații provenite direct de la persoanele implicate în întâlnirea bilaterală dintre miniștrii Energiei din România și Republica Moldova. Acesta a subliniat că conținutul documentului nu a fost conform cu discuția reală dintre miniștri.

Ministerul Energiei face precizarea că, dintr-o regretabilă eroare, a fost publicat pe site-ul ministerului un text care nu conținea informații de la persoanele care au participat în mod direct la întâlnirea bilaterală între miniștrii Energiei din România și Republica Moldova. Documentul în cauză a fost publicat dintr-o eroare umană și nu conține informații conforme cu conținutul discuției. În ceea ce privește publicarea unui text neautorizat și incorect pe site-ul Ministerului Energiei, conducerea ministerului va lua măsurile disciplinare necesare pentru ca o asemenea situație să nu se mai repete, iar presa să primească informații verificate și autorizate″, se arată în mesajul instituției.

În ceea ce privește publicarea unui astfel de text neautorizat și incorect pe site-ul Ministerului Energiei, conducerea ministerului a declarat că va lua „măsurile disciplinare necesare” pentru a preveni repetarea unei astfel de situații și pentru a asigura că presa primește informații verificate și autorizate în viitor.

În discuția din 11 septembrie dintre ministrul Energiei din România, Sebastian-Ioan Burduja, și Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, s-au abordat subiecte legate de asigurarea aprovizionării cu energie electrică și gaze în timpul sezonului rece, indiferent de circumstanțele externe sau meteorologice. De asemenea, au fost discutate progresele în vederea integrării piețelor energetice și realizarea interconectărilor transfrontaliere.

Ministerul Energiei din România a subliniat că siguranța energetică a Republicii Moldova este o prioritate esențială și că România este pregătită să sprijine Republica Moldova în furnizarea de energie sigură și accesibilă pentru cetățeni și companii. Această declarație are scopul de a corecta informațiile incorecte și de a restabili încrederea în comunicările oficiale din domeniul energetic dintre cele două țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău