Ministerul Mediului intensifică colaborarea cu MMZ în domeniul protecției mediului înconjurător

15 Sept. 2023, 17:30
 // Categoria: Economie // Autor:  MD Bani
15 Sept. 2023, 17:30 // Economie //  MD Bani

„Uzina Metalurgică din Rezina (MMZ) a plătit în anul 2023, pentru prima dată în istoria Moldovei, o taxă pentru poluarea mediului înconjurător în anul trecut – mai mult de jumătate de milion de lei”, a declarat într-un interviu pentru redacția NewsMaker.md Ministra Mediului, Iordanka-Rodica Iordanova, subliniind că de asemenea, pentru prima dată în istoria Moldovei, uzina metalurgică a raportat toate emisiile și activitățile sale în cadrul sistemului RETP (Registrul Național al Emisiilor și Transportului Substanțelor Poluante).

Anterior, conducerea uzinei a anunțat că

„MMZ, în calitate de unul dintre liderii din industria regiunii, își asumă responsabilitatea față de protecția mediului înconjurător și desfășoară acțiuni orientate spre reducerea continuă a impactului asupra naturii. Astăzi, uzina respectă cele mai înalte standarde de legislație privind protecția mediului la nivel regional și internațional. Investim resurse semnificative pentru a ne asigura că respectăm aceste norme „mâine”, având ca bază cele mai bune practici globale”.

Pentru a atinge cele mai înalte standarde ecologice internaționale, MMZ a adoptat un program ecologic pe termen lung, cu o sumă totală a activităților de aproximativ 30 de milioane de dolari americani, conform căruia până în prezent s-au realizat investiții de aproximativ 5 milioane de dolari americani.

MMZ a anunțat că menține indicatorii nivelului de concentrație a substanțelor poluante emise sub limita permisă de lege, cu două-trei ori mai mici. La începutul anului, uzina a trecut cu succes prin recertificarea de către compania „SGS” (Elveția) în domeniul managementului ecologic, în conformitate cu standardul ISO 14001:2015.

Conform datelor furnizate de MMZ, în anul 2022, la uzină au avut loc 12 audituri externe de către diferite organizații de certificare străine, pentru a evalua conformitatea produselor MMZ cu standardele mondiale, rezultând obținerea a douăzeci și unu de certificate de conformitate.

 

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău