Moldindconbank și Mastercard au desemnat clientul care va merge la Milano Fashion Week

22 Sept. 2023, 11:17
 // Categoria: Economie // Autor:  Trifan Stela
22 Sept. 2023, 11:17 // Economie //  Trifan Stela

Vitalie Popa este clientul Moldindconbank care va pleca împreună cu soția sa în Milano, pentru a se bucura de atmosfera de la Fashion Week. El a fost desemnat marele câștigător a promoției ”Trăiește o experiență de neprețuit și fii parte a Milano Fashion Week cu cardurile premium Mastercard de la Moldindconbank”, care s-a desfășurat în perioada 23 iunie-31 august 2023.

”Astăzi a ajuns la final promoția noastră prin acordarea premiului mare câștigătorului – o călătorie pentru 2 persoane în Milano. Suntem fericiți că putem oferi clienților noștri posibilitatea de a participa la unul din cele mai așteptate evenimentele din lumea modei – Milano Fashion Week. Promoția, organizată de Moldindconbank și Mastercard, a fost formidabilă, s-a bucurat de mare atenție din partea clienților noștri și a reconfirmat sloganul băncii – mereu alături. Mulțumim tuturor pentru participare și ne revedem la noi campanii wow”, a declarat Dmytro Krepak, Vicepreședintele Moldindconbank.

«Viaţa în stil cashless nu presupune doar rapiditatea, comoditatea şi siguranţa plăţilor zilnice, dar şi surprize plăcute. Ne mândrim, că împreună cu partenerul nostru de încredere, Moldindconbank, dezvoltăm piaţa de plăţi a Republicii Moldova, oferind produse inovatoare, emoţii de neuitat şi premii deţinătorilor cardurilor Mastercard. Sincere felicitări câştigătorilor promoţiei noastre comune, care în curând vor descoperi atmosfera unică a Săptămânii de Modă din Milano», – a declarat Irina Untila, directorul oficiului Mastercard din Moldova.

La înmânarea marelui premiu, Vitalie Popa cu greu și-a stăpânit emoțiile.

”Prima reacție la anunțul că am câștigat a fost reticența. Însă ne-am bucurat foarte mult, atunci când am înțeles că împreună cu soția vom merge în Milano. Cardul Moldindconbank îl folosesc permanent. Nici nu țin minte, când ultima dată am folosit cash. Mulțumesc pentru această oportunitate unică”, a menționat câștigătorul.

Precizăm că în cadrul promoției au mai fost înmânate 40 de premii intermediare – un parfum exclusivist Priceless de la Mastercard. Aceasta a fost organizată pentru deținătorii cardului premium Mastercard de la Moldindconbank (PudraCard, Platinum Mastercard și World Elite Mastercard).

Moldindconbankmereu alături!

 

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău