Moldindconbank și Mastercard au trimis în Tenerife o nouă câștigătoare: „Merg la mare pentru prima dată în viață”

04 Nov. 2022, 09:31
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
04 Nov. 2022, 09:31 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Moldindconbank și Mastercard au îndeplinit o dorință nespusă a Irinei Zamurca din Chișinău, care este câștigătoarea etapei a II-a a promoției „Bucură-te de soare în Tenerife cu Moldindconbank și Mastercard”, de a ajunge în premieră la mare, direct pe plaja însorită din Tenerife.

Acest privilegiu i-a fost oferit pentru că s-a încadrat perfect în condițiile campaniei, a făcut plăți cu cardul Mastercard si, prin tragere la sorți, a fost desemnată câștigătoare.

„Cu o zi înainte să fiu sunată de la bancă, mă gândeam că foarte mult îmi doresc să plec undeva departe, cu familia, să mă odihnesc. și când m-au sunat, m-am gândit că e o farsă a colegilor mei. Niciodată nu am fost la mare”, spune emoționată Irina, care lucrează librar la un magazin de cărti.

Acum, câștigătoarea, împreună cu soțul și fetița lor, va petrece o vacanță de neuitat într-un hotel de 5 stele, All-inclusive, datorită promoției exclusive, organizate de Moldindconbank, împreună cu Mastercard.

Irina Zamurca folosește cardul Mastercard pentru plățile cotidiene și, datorită acestei obișnuințe, se bucură, pe lângă comoditate și siguranța tranzacțiilor, de marele premiu, oferit de Moldindconbank.

Promoția „Bucură-te de soare în Tenerife cu Moldindconbank și Mastercard” include, în total, 3 vacanțe de familie în Tenerife, dar și alte cadouri. Este vorba despre 1.200 de certificate în valoare de 500 lei pentru cumpărături în rețeaua de supermarketuri Linella și 600 de certificate în valoare de 1.000 lei pentru cumpărături în showroomul de electrocasnice Ultra.

Încă nu deții cardul Mastercard de la Moldindconbank? Apropie-te la orice sucursală a Moldindconbank cu buletinul, completează cererea pentru emiterea cardului si primește-l instant.

Folosește activ cardurile Mastercard de la Moldindconbank pentru achitarea cumpărăturilor în magazine și online și nu vei rata șansa de a câștiga premii valoroase.

P.

Realitatea Live

12 Iun. 2024, 18:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Iun. 2024, 18:00 // Actual //  Lupu Eduard

Exporturile de floarea-soarelui din Moldova au atins noi culmi în primele 5 luni ale anului 2024, depășind cu mult recordurile anterioare. Cu toate acestea, paradoxal, prețurile au înregistrat o scădere semnificativă, potrivit declarațiilor directorului executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, Iurie Rija.

În ciuda faptului că volumul exporturilor a fost impresionant, ajungând la 268.276 de tone în primele 5 luni ale anului 2024, comparativ cu 95,3% din totalul exporturilor din anul precedent, prețul mediu a înregistrat o scădere de la 9,8 lei pe kilogram în aceeași perioadă a anului trecut la 7,9 lei pe kilogram în 2024.

Analiza detaliată a datelor arată că exporturile din prima jumătate a anului 2024 au egalat nivelul din 2022, anul de vârf al exporturilor, cu 461.076 de tone pe an și 271.053 de tone în primele 5 luni. Companiile principale în exportul de floarea-soarelui au fost Rusagro-Prim, OromImpex și Ancom-Agro, iar destinațiile principale au fost România, Turcia și Bulgaria.

„În primele 5 luni ale anului 2024 în clasamentul companiilor exportatoare de floarea soarelui lider se poziționează compania Rusagro-Prim cu o cotă de aproximativ 17% (45 mii tone), fiind urmată de OromImpex cu o cotă de 13% (33,9 mii tone), Ancom-Agro cu o pondere de 9% (22,9 mii tone)”, potrivit analizei lui Iurie Rija.

Destinațiile de export pentru floarea-soarelui rămân stabile. În primele 5 luni ale 2024 60 % din cantitate a fost vândută către România (159 748 tone), 13,2%- către Turcia (35 558 tone), 8,2%- către Bulgaria (22 053 tone). În același timp, în 2024 se observă o activizare a exporturilor de floare către destinația Turcia.

Cu toate acestea, exportul de ulei de floarea-soarelui a cunoscut o scădere semnificativă în aprilie și mai, influențată de deficitul de floarea-soarelui cauzat de exporturile masive. Producătorii locali au rămas reticenți în vânzarea materiei prime către producătorii de ulei, ceea ce a redus producția și exportul. În încercarea de a soluționa deficitul, au fost luate măsuri pentru importul de semințe de floarea-soarelui din Ucraina.

Deși exporturile de ulei de floarea-soarelui au fost în scădere, exporturile de semințe și ulei de floarea-soarelui au depășit chiar și recordurile din sezonul 2021-2022. Această creștere semnificativă a exportului ar putea conduce la o criză de disponibilitate a materiei prime în Moldova și la creșterea prețurilor interne.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău