Moldindconbank susține sportivii de performanță și invită la Campionatul European Master la Pentatlon Modern

20 Oct. 2023, 14:16
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Oct. 2023, 14:16 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Amatorii sportului sunt așteptați, în perioada 20-22 octombrie 2023, la Campionatul European Master la Pentatlon Modern, organizat pentru prima dată la Chișinău.

Evenimentul sportiv se desfășoară cu susținerea Moldindconbank, Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Federației Internaționale, Federației Europene și Federației Naționale de Pentatlon Modern.

Alexander Picker, Președintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank:

„Moldindconbank este un susținător al sportului și modului activ de viață. De aceea suntem mândri că am devenit parteneri în organizarea Campionatului European Master la Pentatlon Modern, desfășurat în Republica Moldova. Dorim mult succes sportivilor moldoveni, suntem convinși că nu o singură dată vor urca pe podium, iar imnul țării va răsuna de nenumărate ori la competiție”.

Peste 50 de sportivi din Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Franța, Cehia, Ucraina, Republica Sud-Africană, Marea Britanie și Republica Moldova vor lupta pentru medalii la 5 probe sportive: natație, alergare, tir cu pistolul, hipism şi scrima.

Vino și tu să susții sportivii noștri de performanță! Probele de înot și tir cu laser se vor desfășura în incinta Complexului multifuncțional ”ARENA Chișinău”, iar proba de hipism – pe terenul școlii republicane de hipism și pentatlon modern.

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău