Moldindconbank susține sportivii de performanță și invită la Campionatul European Master la Pentatlon Modern

20 Oct. 2023, 14:16
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Oct. 2023, 14:16 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Amatorii sportului sunt așteptați, în perioada 20-22 octombrie 2023, la Campionatul European Master la Pentatlon Modern, organizat pentru prima dată la Chișinău.

Evenimentul sportiv se desfășoară cu susținerea Moldindconbank, Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Federației Internaționale, Federației Europene și Federației Naționale de Pentatlon Modern.

Alexander Picker, Președintele Comitetului de Conducere al Moldindconbank:

„Moldindconbank este un susținător al sportului și modului activ de viață. De aceea suntem mândri că am devenit parteneri în organizarea Campionatului European Master la Pentatlon Modern, desfășurat în Republica Moldova. Dorim mult succes sportivilor moldoveni, suntem convinși că nu o singură dată vor urca pe podium, iar imnul țării va răsuna de nenumărate ori la competiție”.

Peste 50 de sportivi din Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Franța, Cehia, Ucraina, Republica Sud-Africană, Marea Britanie și Republica Moldova vor lupta pentru medalii la 5 probe sportive: natație, alergare, tir cu pistolul, hipism şi scrima.

Vino și tu să susții sportivii noștri de performanță! Probele de înot și tir cu laser se vor desfășura în incinta Complexului multifuncțional ”ARENA Chișinău”, iar proba de hipism – pe terenul școlii republicane de hipism și pentatlon modern.

Moldindconbank – mereu alături!

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău