MAD-aid Moldova ne invită la HORA BINELUI

06 Mai 2023, 10:54
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Romaniuc Victoria
06 Mai 2023, 10:54 // Oameni şi Idei //  Romaniuc Victoria

În data de 8 iunie, la Chișinău, va fi lansată campania caritabilă HORA BINELUI, ce are ca obiectiv acumularea de fonduri pentru renovarea secției de Chirurgie a Nou Născutului, din cadrul Centrului Mamei și al Copilului.

Președinta MAD-aid Moldova, Victoria Dunford îi invită pe toți cetățenii de bună credință să se alăture HOREI BINELUI și să susțină proiectul de renovare și reutilare a secției de chirurgie neonatală, unde sunt executate cele mai complicate intervenții în cazuri de malformații și alte patologii ale nou-născutului. Victoria și-a propus să acumuleze, împreună cu cetățenii noștri, suma de 170 de mii de euro.

„Un arhitect din UK deja lucrează la design și știm cum trebuie să arate finalul. În Marea Britanie și în alte state, mama și copilul sunt valoarea cea mai de preţ şi viitorul unei naţiuni, iar Republica Moldova merită un viitor sănătos și asigurat din punct de vedere medical”, a precizat președinta MAD-aid Moldova, Victoria Dunford

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Evenimentul de lansare va avea loc la Madison Park și va găzdui oameni de afaceri și personalități notorii din țară și de peste hotare care își vor uni eforturile pentru a susține proiectul umanitar. Evenimentul va fi onorat cu prezența Ambasadorului Marii Britanii, Steven Fisher, dar și a compozitorului Eugen Doga. Ambasadorul MAD-aid Moldova este interpretul Gabriel Nebunu.

MAD – aid a fost fondată în 2012 în Marea Britanie, iar un an mai târziu și la Chișinău, cu scopul de a transfera, recicla și reutiliza echipamentul din spitalele din Marea Britanie în spitalele deplorabile din RM. Ideea aparține moldovencei Victoriei Dunford și a soțul ei John. Astfel, familia Dunford și-a făcut o misiune din a face bine și a oferi copiilor moldoveni o viață mai fericită.

Pe parcursul celor 10 ani de activitate pe teritoriul Moldovei, MAD – aid a reușit să utileze cu  mobilier și echipament 39 de spitale din Republica Moldova și două din România, în valoare de circa 2 milioane de Euro.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău