Moldova la cel mai mare eveniment în domeniul tehnologiilor din lume

17 Nov. 2022, 11:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2022, 11:07 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Agenția de Investiții a organizat și finanțat participarea Moldovei cu stand de țară la unul dintre cele mai mari evenimente tehnologice din lume, Web Summit 2022, desfăşurat în noiembrie în capitala Portugaliei, Lisabona.

Peste 71 de mii de participanți din 160 de țări au fost prezenți în acest an la conferința care reunește experți din diferite industrii, reprezentanți ai celor mai relevante companii de nivel internațional și local, dar și ai peste 2000 de start-up-uri active în domeniul tehnologiilor. Aceștia au avut ocazia să discute despre cele mai importante trenduri globale, să-și împărtășească ideile cu persoane din același domeniu de activitate, să cunoască potențiali parteneri de afaceri, sau să se consulte cu specialiști cu mai multă experiență.

Timp de 3 zile, Agenția de Investiții, alături de echipa Moldova Innovation Technology Park, Proiectul Tehnologiile Viitorului și alți parteneri au prezentat țara noastră, atât din perspectiva climatului investițional și de afaceri, dar și ca ofertă unică care, cu siguranță, poate prezenta interes maxim pentru multe dintre companiile IT prezente la summit. Moldova Innovation Technology Park  este primul e-park din Europa, care oferă avantajele unui cadru liberalizat și un regim fiscal de 7% pentru companiile rezidente.

„Moldova are foarte multe de spus la nivel internațional în ceea ce ține de tehnologiile informației și comunicațiilor. Creșterea înregistrată de sectorul TIC în ultimii ani, atingând un volum de 18.3 miliarde de lei în 2021 şi o cotă de circa 7,6 % din PIB este principalul indicator  al faptului că țara noastră are potenţialul şi voinţa de a deveni în viitorul apropiat o destinaţie recunoscută la nivel internaţional în domeniul serviciilor IT de înaltă valoare. Acest lucru va fi însă posibil dacă atât instituțiile din sectorul public, cât și companiile private vor depune eforturi susținute pentru a crește vizibilitatea țării și poziționarea în calitate de destinație unde investitorilor li se oferă avantaje unice și un mediu previzibil și sigur. Instituția pe care o conduc contribuie sistematic la atingerea acestuia scop prin susținerea logistică și financiară a participării delegațiilor din Moldova la evenimente internaționale de importanță majoră pentru industrie.” a menționat Marin Ciobanu, Directorul Agenției de Investiții „Invest Moldova”

De asemenea, la eveniment au participat un grup de start-up-uri dinamice din țară și reprezentanți de la Metla, MGrinder, Fusion Works, Dely.io și Bloomcoding, oferind o viziune mai largă asupra talentului și tehnologiei care conduc dezvoltarea tehnologică a Moldovei.

La această ediție Participanții la Web Summit au descoperit lucruri noi și inovative ce țin de e-commerce și fintech, descentralizarea comerțului online, noile metode de procurare prin intermediul NFT-urilor și altele.

Web Summit are loc anual în capitala Portugaliei, Lisabona și a devenit cea mai importantă platformă dedicată tehnologiilor din Europa.

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 19:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 19:31 // Actual //  Lupu Eduard

Şeicul Jassim Bin Hamad al Thani a făcut o ofertă de 5 miliarde de lire sterline (aproximativ 5,7 miliarde de euro) pentru cumpărarea grupării Manchester United, anunţă Sky News.

Potrivit sursei citate. şeicul Al Thani, preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), este încrezător şi convins că oferta sa este cea mai bună pentru club şi că cele două părţi vor ajunge la o înţelegere.

Un alt doritor pentru achiziţionarea clubului este Jim Ratcliffe, proprietarul Ineos şi al grupării franceze OGC Nice.

Familia Glazer, actual proprietar al grupării din Manchester, vrea să primească 6,5 miliarde de euro, dar primele oferte se apropiau de 5 miliarde de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău