Moldova Tourism Forum 2021 – eveniment, în premieră, dedicat industriei turismului din Republica Moldova

24 Mai 2021, 13:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
24 Mai 2021, 13:29 // Actual //  Otilia Cotruța

Pentru prima dată, un eveniment internațional dedicat industriei turismului din Republica Moldova va avea loc  în perioada 27 – 28 mai curent. Moldova Tourism Forum 2021 este organizat de Agenția de Investiții, alături de partenerul  strategic, USAID Moldova. Forumul are scopul de a conecta online toți reprezentanții din acest sector, dar și potențialii turiști, care caută  să descopere destinații neexplorate. Evenimentul se va focusa pe strategia de reconectare a Republicii Moldova la circuitul turistic internațional, precum și pe inițiativele de relansare în conformitate cu noile cerințe.

În pofida dificultăților întâmpinate, industria turismului din Republica Moldova a demonstrat că este loc pentru conturarea unei alte realități, dând dovadă de capacitate de adaptare și spirit inovativ. După o remodelare semnificativă a sectorului, Republica Moldova este pregătită să-și consolideze poziția în regiune, ca destinație emergentă ce își va surprinde vizitatorii prin experiențe autentice.

Rodica Verbeniuc, Director General Agenția de Investiții:

„Criza pandemică a avut un impact devastator asupra turismului global și, din păcate, Moldova nu este o excepție. Agenția de Investiții s-a angajat să sprijine toate companiile din industrie și a dedicat toate eforturile, în 2020, intensificării turismului intern. Forumul este destinat profesioniștilor care își vor împărtăși experiența, viziunea și despre tendințele globale, precum și pentru toți oamenii cărora le place să călătorească. Îmi doresc ca anul acesta să fie asociat cu un vârf montan pe care l-am cucerit datorită perseverenței noastre și voinței noastre de a comunica lumii întregi că Republica Moldova este o destinație turistică demnă.”

Pe parcursul celor două zile, evenimentul va fi organizat în 14 panel-uri, la care vor participa și invitați de onoare din industria turismului, precum Secretarul General al UNWTO, Zurab Pololikashvili, reprezentantul Biroului comisarului UE pentru transport și turism, Răzvan Marc, Directorul Departamentului regional pentru Europa din cadrul Organizației Mondiale a Turismului, Alessandra Priante, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, E.S. Anna Lyberg, Șeful Misiunii USAID în Moldova, Scott Hocklander, dar și artiști, jurnaliști, bloggeri, vloggeri și ambasadori ai turismului, cum sunt Nata Albot, Ion Lazarenco, Valentina Nafornița și alte personalități relevante pentru acest domeniu.

Programul va scoate în prim plan studii de caz din experiența internațională, precum și bune practici și inițiative regionale ce servesc drept model de adaptabilitate și dezvoltare pe termen lung. Speakerii de talie internațională își vor împărtăși expertiza prin prisma principiilor de sustenabilitate, replicabile și în țara noastră, spre a dezvolta un sector incluziv și rezilient.

A doua zi a forumului va culmina cu premierea ambasadorilor turismului național, o oportunitate de promovare a actorilor din industria turismului intern și receptor. Aici se vor premia inițiativa antreprenorială demonstrată prin reconceptualizarea ofertei turistice, adaptarea la noile realități prin oferirea soluțiilor inovative și digitalizare a serviciilor turistice, lansarea afacerilor noi în anul 2020 marcat de criza pandemică de Covid 19, precum și contribuția la promovarea turismului autohton. Totodată vor fi premiați noii veniți în industrie, dar și cei care au reușit să transforme provocările crizei în noi oportunități.

Cei care vor să participe la forum sunt rugați să se înregistreze pe următorul link:
https://forms.gle/QqsDW6AdTfgFuJpe7

Agenda poate fi consultată aici: www.mtf.md

*Evenimentul este susținut de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID Moldova, Embassy of Sweden in Chisinau și UK in Moldova – British Embassy Chisinau.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.