Moment de cotitură în transportul public: Visa anunță 1 miliard de tranzacții fără contact în întreaga lume

04 Oct. 2022, 11:28
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Oct. 2022, 11:28 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Tranzacțiile fără contact câștigă popularitate pe măsură ce tot mai multe companii de transport din întreaga lume se digitalizează. Acum, potrivit Visa, plățile fără contact în transportul public au atins pentru prima dată punctul de cotitură de 1 miliard la nivel global într-un an.

Visa a anunțat că a atins pentru prima dată pragul de 1 miliard de tranzacții fără contact în transportul public într-un an: tot mai mulți pasageri apreciază confortul și viteza. Un studiu recent Visa Future of Urban Mobility Survey a constatat că 91% dintre pasageri se așteaptă la plata contactless în călătoriile cu transportul public, iar aproape o treime citează contactless ca principală caracteristică care îi va încuraja să folosească transportul public.

Potrivit aceluiași studiu, majoritatea călătorilor din transportul public (88%) spun că durabilitatea și faptul că transportul public este prietenos cu mediul ambiant, influențează frecvența utilizării transportului în comun, majoritatea pasagerilor angajați (62%), utilizând acest tip de călătorie cel puțin trei zile pe săptămână.

Tehnologia de plată fără contact cu o singură atingere în transport – tap-to-ride, care permite pasagerilor să-și folosească cardul existent sau portofelul mobil pentru a plăti călătoria, este mult mai convenabilă, deoarece nu este nevoie să poarte cu ei suma necesară de numerar sau să se îngrijoreze de faptul că abonamentul nu a fost actualizat. Visa a contribuit la introducerea plăților fără contact în transportul public în orașe din întreaga lume, de la Bangkok la Mexic și Rio și a susținut peste 550 de inițiative de mobilitate urbană de la lansarea Tap to Pay în transportul public în anul 2011.

În 2021, Visa, împreună cu alți parteneri, a inițiat lansarea simultană a două tehnologii inovatoare în transportul public din orașul Chișinău: plata clasică fără contact prin validatoare, așa cum se face în mai multe orașe din întreaga lume și Tap to Phone. Tap to Phone este o tehnologie care permite achitarea pentru călătorii prin atingerea unui card fără contact sau a unui dispozitiv compatibil NFC pe smartphone-ul conductorului, ceea ce ajută, de asemenea, la reducerea costurilor asociate cu sistemele de transport.

Studiul Visa Future of Urban Mobility: mai 2022 (realizat de Wakefield Research pe 11.550 de adulți care folosesc transportul public în 14 țări: SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Regatul Unit, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kazahstan, Peru, Arabia Saudită Arabia și Egipt).

Creșterea rapidă a plăților digitale este dovada a cât de atractivă a devenit această opțiune de plată pentru consumatori. Pentru prima dată în istorie, rețeaua Visa a procesat peste un miliard de tranzacții de tip tap-to-ride în sistemele globale de transport într-un singur an. Europa deține cea mai mare pondere a acestor tranzacții, inclusiv peste patru milioane pe zi numai pentru sistemul de transport din Londra, fiind creștere în fiecare regiune; în America de Nord, aproximativ una din cinci plăți în transportul public este fără contact. Pe lângă confortul și flexibilitatea pentru clienți, tehnologia de plată fără contact a demonstrat rentabilitatea investiției pentru companiile de transport.

Această tehnologie fără contact acceptă și cardurile Visa Prepaid și Private Label, care permit cumpărarea biletelor digitale pentru toți utilizatorii de transport public, indiferent de statutul lor financiar sau dacă au acces la un cont bancar, fapt ce joacă un rol important în extinderea incluziunii financiare la nivel mondial.

Visa lucrează cu primării, urbaniști, departamente de transport urban, operatori și furnizori de soluții pentru a regândi experiența călătoriilor urbane, cu accent pe incluziune, durabilitate și conectivitate în transportul multimodal. Ca parte a Resilient Cities Network, Visa colaborează cu o serie de orașe din America Latină și Caraibe pentru a dezvolta în comun soluții digitale pentru nevoile specifice ale regiunii.

Visa lucrează, de asemenea, alături de Global New Mobility Coalition a Forumului Economic Mondial, care urmărește să înțeleagă mai bine provocările și soluțiile pentru a crea un ecosistem de transport comun, conectat și decarbonizat. Echipa a examinat recent impactul inovației în plățile pentru călătorii asupra durabilității: Inovația în plățile de pentru călătorii îi ține pe oameni în mișcare, protejând în același timp planeta.

În ultimii 60 de ani, Visa a colaborat cu agenții guvernamentale pentru a îmbunătăți metodele de plată și accesibilitatea transportului, pentru a sprijini creșterea economică și pentru a îmbunătăți bunăstarea societății. Implementarea inovațiilor în plățile zilnice de transport este cea mai eficientă modalitate de a ne ajuta să ne atingem obiectivele.

Pentru a afla mai multe despre inițiativele Visa Global Urban Mobility, vizitați pagina Visa Global Urban Mobility. De asemenea, puteți citi mai multe despre Sondajul Visa privind Mobilitatea Urbană aici.

Despre Visa Inc.

Visa Inc. (NYSE: V) este liderul mondial în plăți digitale.  Visa procesează tranzacțiile de plată între consumatori, întreprinderi, organizații financiare și guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este de a conecta lumea prin cea mai inovatoare, fiabilă și sigură rețea de plăți, care permite consumatorilor, companiilor și economiei să prospere. Suntem convinși că extinderea accesului pentru toți în economie ajută la creșterea bunăstării oamenilor din întreaga lume și va sta la baza mișcării globale a banilor în viitor. Aflați mai multe la cis.visa.com

Studiul Visa Future of Urban Mobility: mai 2022 (realizat de Wakefield Research pe 11.550 de adulți care folosesc transportul public în 14 țări: SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Franța, Italia, Regatul Unit, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kazahstan, Peru, Arabia Saudită Arabia și Egipt)

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău