Produsele moldovenești ar putea ajunge mai ușor pe rafturile britanice

04 Oct. 2022, 10:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Oct. 2022, 10:50 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Autoritățile din Republica Moldova și Marea Britanie își exprimă interesul pentru liberalizarea exportului produselor agricole. Declarațiile au fost făcute după întrevederea dintre Nicu Popescu și Leo Docherty, scrie Realitatea.md.

„Suntem de interesați de aprofundarea parteneriatului nostru comercial, în special a exportului din Republica Moldova spre Marea Britanie. Vreau să îi reasigur pe cetățenii care lucrează în sectorul agricol că căutăm noi piețe de desfacere pentru merele naostre, prunele noastre, strugurii noștri, sucurile noastre și am discutat asta cu partenerii britanici”, a spus Popescu.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Pe lângă problema comerțului, ministrul de Externe de la Chișinău și ministrul pentru Europa al Regatului Unit au discutat problemele de securitate regională, parteneriatele militare, liberalizarea roamingului și conversiunea actelor.

„Am convenit că vom face mai multe pentru a promova legături comerciale mai puternice dintre țările noastre, profitând de acordul semnat în 2020”, a punctat la rândul său Docherty.

De asemenea, s-a punctat și problema moldovenilor în conflict cu legea, aflați în Regatul Unit și care au scos bunurile statului din țară. Totodată, Docherty nu a ezitat să exprime admirație pentru modul în care moldovenii au primit refugiații ucraineni după debutul războiului.

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Feb. 2023, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

În august, mercenarul făcea spectacol cu ​​„craniul Azov” în mână, decretând: acesta este sfârşitul tuturor ucrainenilor.

Anul trecut, Manguşev apăruse în mână, pe scenă, cu craniul unui ucrainean (detalii, AICI). Soţia lui acuză acum Moscova pe canalele de Telegram fidele literei „Z”.

Manguşev, căpitanul unui batalion rus poreclit Bereg, a fost rănit ieri seară cu o împuşcătură în cap şi transportat la spitalul din oraşul Stahanov „în stare gravă, dar stabilă”.

Prietenul şi colegul său, Boris Rozhin, a postat fotografii cu Manguşev întins pe un pat de spital, cu capul bandajat şi plin de sânge, pe canalul său Telegram.

Soţia reclamă o tentativă de crimă
Potrivit medicilor, bărbatul a fost împuşcat la o distanţă scurtă. Rozkin a spus că Manguşev a fost rănit la un punct de control din Stahanov, dar nu a oferit alte detalii. În prezent, autorităţile ruse din zonă nu au confirmat incidentul.

„Am scris Ministerului Apărării şi FSB-ului, nimeni nu investighează şi nimeni nu încearcă să-l salveze. Judecând după natura rănii, este o tentativă de crimă. Sau chiar o execuţie”, reclamă femeia.

Dinspre Kremlin au apărut zvonuri că Putin şi FSB-ul s-au săturat de şeful grupării Wagner şi îi dă diferite „semnale”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău