„Negustorul Morții”, primul interviu după eliberarea din închisoare

11 Dec. 2022, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2022, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Traficantul de arme rus Viktor Bout, „Negustorul Morții”, proaspăt eliberat în urma unui schimb de prizonieri între SUA și Rusia, a povestit că cel mai dificil lucru în timpul detenției în închisorile din America a fost incapacitatea de a comunica cu cei dragi, el având dreptul la un singur telefon pe lună.

„Cel mai dificil lucru este incapacitatea de a comunica cu cei dragi perioade lungi de timp. Un telefon pe lună. (…) Lipsa comunicării cu prietenii, rudele, cu ei iubiți este cel mai dificil lucru care se poate întâmpla”, a declarat Viktor Bout într-un interviu publicat sâmbătă de RT, potrivit agenției ruse TASS.
El a mai spus că a stat aproximativ trei ani la izolare în închisoare.

Întrebat cum se simte acum, Bout a răspuns: „Mă simt o persoană fericită”.
El a mai adăugat că nu este furios.

„Furia îndreptată împotriva cuiva… în primul rând, furia te va distruge pe tine. Nu spun că nu trebuie să fii responsabil pentru ceea ce ai făcut, dar nu trebuie să porți furia în tineinima ta”. a mai spus „Negustorul Morții”.
Baschetbalista americană Brittney Griner a fost eliberată joi de Rusia, într-un schimb de prizonieri cu Statele Unite, care l-au eliberat la schimb pe celebrul traficant de arme Viktor Bout, supranumit „Negustorul Morții”.

Schimbul de prizonieri, care a fost intermediat de Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, a avut loc pe pista aeroportului din Abu Dhabi, unde cei doi prizonieri s-au intersectat pentru câteva secunde în timp ce erau predați către autoritățile propriilor țări.

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 13:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 13:40 // Actual //  Lupu Eduard

Constructorul german de automobile sportive Porsche AG a redus marți estimările privind vânzările și profitabilitatea pentru acest an, din cauza lipsei de aluminiu care a obligat compania să înceteze producția anumitor modele, informează agenția Reuters.

Inundațiile care au afectat o facilitate de producție a unui important furnizor de aluminiu, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, au afectat livrările de componente de aluminiu utilizate la toate vehiculele Porsche. În aceste condiții, este posibil ca producția mai multor tipuri de vehicule să fie oprită, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă.

Anunțul a dus la scăderea cu 5% a cotațiilor acțiunilor Porsche.

Porsche se așteaptă acum la vânzări cuprinse între 39 și 40 de miliarde de euro în acest an, ca urmare a inundațiilor care au afectat facilitățile de producție ale unuia dintre furnizorii săi de aluminiu. Anterior, Porsche estima venituri între 40 și 42 de miliarde de euro.

De asemenea, Porsche, companie la care acționar majoritar este Volkswagen, se așteaptă în prezent la o rentabilitate a vânzărilor de până la 15% în acest an, în scădere față de estimarea anterioară de 17%. Au fost revizuite în scădere și estimările privind vânzările de automobile electrice Porsche.

Producția de vehicule Porsche ar putea fi afectată timp de mai multe săptămâni după ce furnizorul de aluminiu a declarat situație de forță majoră, o măsură invocată de companii pentru evenimentele din afara controlului lor și care le împiedică să facă afaceri. Mai multe țări europene, inclusiv Elveția, s-au confruntat cu inundații majore în ultimele săptămâni.

Revizuirea prognozelor de către Porsche vine la câteva zile după ce constructorul și-a redus ambițiile în domeniul vânzărilor de vehicule electrice, din cauza cererii sub așteptări pentru modelele de tip plug-in în Europa și China.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău