Nova Post s-a lansat pe piața din România. Primul oficiu a fost inaugurat în București

30 Iun. 2023, 17:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
30 Iun. 2023, 17:08 // Bani și Afaceri //  MD Bani

România este prima țară în care compania Nova Post a început să ofere servicii de livrare atât în Ucraina cât și în Republica Moldova. Timpul de livrare din România în Republica Moldova este de la 3 zile, iar între România și Ucraina este de la 5 zile.

„România a devinit a patra țară din Europa în care am deschis un oficiu Nova Post, pentru a le oferi ucrainenilor și moldovenilor care locuiesc în România, posibilitatea de a primi și trimite colete și de a se susține reciproc de la distanță.

În plus, vom ajuta afacerile locale să intre pe piața ucraineană, unde 30 de milioane de consumatori activi îi așteaptă, iar pentru antreprenorii ucraineni acesta este un impuls puternic pentru a-și extinde afacerea și a livra rapid bunuri clienților din România și Moldova.

Numai pentru 2023, planificăm să investim 600.000 de mii de euro în dezvoltarea afacerii și acesta este doar începutul”, a declarat Volodymyr Popereshniuk, cofondatorul Nova Post.

Primul oficiu Nova Post a fost deschis în București, pe adresa b-dul Unirii 47 A, Sectorul 3. Acesta este un oficiu poștal în care se pot recepționa și expedia documente și colete de până la 30 kg și va avea un program de lucru de luni până sâmbătă.

La inaugurarea oficiului, au fost prezenți invitați de onoare:

  • Ihor Prokopchuk – Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România
  • Lucia Mursa – Consilier aspecte economice și comerciale al Ambasadei Republicii Moldova în România

Aceștia au fost primii care au trimis cărți poștale către Ucraina și Republica Moldova.

„Lansarea Nova Post în România reprezintă un pas important și pentru orientarea și dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova pe piața din România. Sunt convinsă că, comunitatea de business din Moldova va valorifica această oportunitate pentru a face livrări în și din România prin Nova Post, fapt ce va contribui la simplificarea proceselor de activitate și mărirea cifrei de afaceri”, a declarat Lucia Mursa, Consilier aspecte economice și comerciale al Ambasadei Republicii Moldova în România.

Până la data de 17 iulie, clienții pot beneficia de un cod promoțional de 50% reducere pentru livrarea de documente și colete până la 30 kg din Moldova în România. Orice client poate obține acest cod promoțional. Pentru a-l primi, trebuie să vă înregistrați pe site până la data de 3 iulie.

Tarifele de livrare din Moldova în România:

Documente – 145 lei

Colete până la 2 kg – 165 lei

Colete până la 10 kg – 255 lei

Colete până la 30 kg – 365 lei

Vă reamintim că Nova Post activează deja în Ucraina, Polonia, Lituania, Cehia, Germania și Republica Moldova.

P.

Volodymyr Popereshniuk, cofondatorul Nova Post

Ihor Prokopchuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România

Zona tur virtual

Realitatea Live

24 Iul. 2024, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iul. 2024, 16:46 // Actual //  Lupu Eduard

Reclamele la jocurile de noroc ar putea reapărea în Republica Moldova, după ce în noiembrie 2021 Parlamentul a votat interzicerea acestora. Deputații PAS, Radu Marian și Dorian Istrati, au înregistrat un proiect de lege care prevede permisiunea reclamelor și sponsorizărilor pentru jocurile de noroc cu risc social scăzut.

„Permiterea inițierii sau participării la activități de sponsorizare sau de filantropie, a agenților economici care organizează, desfășoară sau exploatează jocurile de noroc cu risc social scăzut, în urma cărora marca comercială a Loteriei Naționale a Moldovei poate deveni publicitară”, se arată în inițiativa deputaților.

Această măsură vine să încurajeze mai multe investiții în activitățile sportive de masă și alte evenimente sociale. Publicitatea și programele audiovizuale sponsorizate de organizatorii jocurilor de noroc vor fi permise între orele 22:00 și 07:00, iar competițiile sportive difuzate în direct vor putea fi sponsorizate. Reclamele vor include mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc, acoperind cel puțin 20% din timpul sau suprafața materialului publicitar.

Deputatul Marian a explicat că problemele de aplicare a restricțiilor totale asupra publicității pariurilor sportive sunt numeroase. În majoritatea țărilor europene, publicitatea pentru pariuri este permisă, inclusiv la competițiile sportive internaționale transmise în direct în Republica Moldova, cum ar fi Liga Campionilor la Fotbal. Această diferență majoră de abordare între spațiul european și Republica Moldova creează situații în care orice transmisiune de eveniment sportiv internațional încalcă legea.

Modificarea propusă va aduce mai multe resurse pentru radiodifuzorii locali, permițându-le să creeze conținut media autohton. Publicitatea va fi permisă și în publicațiile periodice publice sau private, ocupând până la 15% din spațiul unui număr al ediției, cu mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc pe cel puțin 20% din suprafața materialului publicitar.

Defalcările la bugetul public național din activitatea Loteriei Naționale a Moldovei se ridică la 2,25% din rulajul LNM și aproximativ 75% din cota de profit a organizatorului jocurilor de noroc, care constituie monopol de stat. Între 2018 și 2023, la Bugetul Public Național au fost încasați 607 milioane lei din activitatea LNM, cu o creștere semnificativă în 2023, când încasările au ajuns la 287,8 milioane lei comparativ cu 1,3 milioane lei în 2018.

Se estimează că proiectul de lege va genera investiții directe de cel puțin 30 milioane lei anual în susținerea și promovarea evenimentelor sportive și sociale, dar și în stimularea producerii de conținut media autohton.

Reclamele jocurilor de noroc au fost interzizse în noimebrie 2021, iar legea a fost promovată insistent de Dumitru Alaiba fostul președinte al comisiei economie de la acea vreeme. El spunea că publicitatea jocurilor de noroc are un impact negativ asupra populației sărăce care își cheltuie ultimii bani. Sancțiunile pentru cei care încalcă legea au fost stabilite de la 60 la 120 u.c. pentru persoanele fizice sau cu funcţie de răspundere și de la 120 la 180 u.c. – persoanei juridice, cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău