Nova Post s-a lansat pe piața din România. Primul oficiu a fost inaugurat în București

30 Iun. 2023, 17:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Romaniuc Victoria
30 Iun. 2023, 17:08 // Bani și Afaceri //  Romaniuc Victoria

România este prima țară în care compania Nova Post a început să ofere servicii de livrare atât în Ucraina cât și în Republica Moldova. Timpul de livrare din România în Republica Moldova este de la 3 zile, iar între România și Ucraina este de la 5 zile.

„România a devinit a patra țară din Europa în care am deschis un oficiu Nova Post, pentru a le oferi ucrainenilor și moldovenilor care locuiesc în România, posibilitatea de a primi și trimite colete și de a se susține reciproc de la distanță.

În plus, vom ajuta afacerile locale să intre pe piața ucraineană, unde 30 de milioane de consumatori activi îi așteaptă, iar pentru antreprenorii ucraineni acesta este un impuls puternic pentru a-și extinde afacerea și a livra rapid bunuri clienților din România și Moldova.

Numai pentru 2023, planificăm să investim 600.000 de mii de euro în dezvoltarea afacerii și acesta este doar începutul”, a declarat Volodymyr Popereshniuk, cofondatorul Nova Post.

Primul oficiu Nova Post a fost deschis în București, pe adresa b-dul Unirii 47 A, Sectorul 3. Acesta este un oficiu poștal în care se pot recepționa și expedia documente și colete de până la 30 kg și va avea un program de lucru de luni până sâmbătă.

La inaugurarea oficiului, au fost prezenți invitați de onoare:

  • Ihor Prokopchuk – Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România
  • Lucia Mursa – Consilier aspecte economice și comerciale al Ambasadei Republicii Moldova în România

Aceștia au fost primii care au trimis cărți poștale către Ucraina și Republica Moldova.

„Lansarea Nova Post în România reprezintă un pas important și pentru orientarea și dezvoltarea mediului de afaceri din Republica Moldova pe piața din România. Sunt convinsă că, comunitatea de business din Moldova va valorifica această oportunitate pentru a face livrări în și din România prin Nova Post, fapt ce va contribui la simplificarea proceselor de activitate și mărirea cifrei de afaceri”, a declarat Lucia Mursa, Consilier aspecte economice și comerciale al Ambasadei Republicii Moldova în România.

Până la data de 17 iulie, clienții pot beneficia de un cod promoțional de 50% reducere pentru livrarea de documente și colete până la 30 kg din Moldova în România. Orice client poate obține acest cod promoțional. Pentru a-l primi, trebuie să vă înregistrați pe site până la data de 3 iulie.

Tarifele de livrare din Moldova în România:

Documente – 145 lei

Colete până la 2 kg – 165 lei

Colete până la 10 kg – 255 lei

Colete până la 30 kg – 365 lei

Vă reamintim că Nova Post activează deja în Ucraina, Polonia, Lituania, Cehia, Germania și Republica Moldova.

P.

Volodymyr Popereshniuk, cofondatorul Nova Post

Ihor Prokopchuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România

Zona tur virtual

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 19:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 19:50 // Actual //  Lupu Eduard

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ajustat prognoza privind Produsul Intern Brut (PIB) al Republicii Moldova pentru anul curent, anticipând acum o creștere economică zero în locul declinului de 1,3% prevăzut anterior. Anunțul a fost făcut în cadrul noii analize economice regionale (Regional Economic Prospects) publicate în septembrie.

În același timp, BERD a menținut prognoza de creștere economică pentru Moldova în 2024, preconizând că PIB-ul țării va înregistra o creștere semnificativă de 3,5%. Aceste ajustări vin în urma unei evaluări a situației economice din prima jumătate a anului 2023, marcând o îmbunătățire a perspectivelor de redresare.

Analiza BERD subliniază faptul că economia moldovenească a întâmpinat dificultăți în prima jumătate a anului 2023, după o scădere abruptă a activității economice în 2022. În ciuda unei scăderi de 2,4% a PIB-ului în primul trimestru din 2023, în special din cauza declinului continuu al consumului privat, există semne de îmbunătățire.

De asemenea, BERD remarcă o scădere a inflației anuale la 9,7% în august 2023, influențată de stabilizarea prețurilor globale la energie. Acest lucru a permis Băncii Naționale a Moldovei să reducă ratele dobânzilor, contribuind la creșterea reală a veniturilor în al doilea trimestru al anului.

Experții BERD afirmă că finanțarea externă semnificativă în 2023 a susținut moneda națională, a crescut rezervele valutare și a redus presiunea asupra bugetului de stat. Reformele de politică în contextul aderării la UE și continuarea finanțării externe puternice sunt văzute ca factori cheie care ar putea susține redresarea economică în a doua jumătate a anului 2023.

În 2022, PIB-ul Moldovei a înregistrat o scădere reală de 5,9%, ajungând la 272,6 miliarde de lei. În prima jumătate a anului 2023, PIB-ul a fost de 133,91 miliarde de lei, în scădere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău