O imprimantă 3D creează mâncarea viitorului. Cât va costa un astfel de gadget

10 Mart. 2021, 07:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
10 Mart. 2021, 07:30 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Antreprenoarea Mădălina Ilie vrea să atragă investiții de 3,5 milioane de euro pentru a creea o imprimantă 3D. Proiectul Reebo se află acum în faza de prototip experimental și presupune crearea unei imprimante 3D care va crea mâncarea viitorului.

A început mai degrabă cu o viziune. O viziune a felului în care va arăta alimentația viitorului în contextul global al dezvoltării tehnologice rapide, a creșterii populației globale și a creșterii nevoii de sustenabilitate. Nu pentru că sunt subiecte în trend ci pentru că omenirea are nevoie de access rapid la alimente sigure.”, a menționat Mădălina Ilie.

Un astfel de gadget te va ajuta să economisești timpul. De asemenea, nu va mai fi nevoie să stai la cozile de la supermarketuri. Prin urmare și prețul acestei imprimante va fi unul pe măsură.

În primii doi ani de lansare, imprimanta va fi între 4.000 și 5.000 de euro pe achiziție. După primii ani de lansare pe piață prețul va scădea. Reebo poate fi extins și pentru utilizare home use și pentru utilizare catering și pentru sistem de restaurant fără niciun fel de problemă, cu garanția că odată luat echipamentl se furnizează și consumabilile aferente.”, a mai adăugat aceasta, scrie alephnews.ro.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău