Joburi de viitor: (64) Designer de clădiri imprimate 3D

06 Mart. 2021, 15:03
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
06 Mart. 2021, 15:03 // Carieră //  Realitatea.md

Imprimantele 3D la scară largă construiesc în mod eficient case în două zile și clădiri înalte în patru săptămâni, lucrând non-stop.

Designer de clădiri imprimate 3D: Responsabilități/Atribuții 

În timp ce tehnicienii sunt angajați pentru întreținerea imprimantelor 3D, cheia succesului acestei practici este Massive 3D Printed Building Designer.
Planificarea cu atenție a construcției și proiectarea imprimării de jos în sus necesită abilități în proiectarea inginerească, creativitatea vizuală și dexteritatea digitală. Materialele pentru construcții sunt recuperate din deșeuri sau reciclate după demolarea construcțiilor anterioare și vor fi proiectate pentru a se întări rapid, generând structuri solide și fiabile.
Noile tehnologii sunt utilizate pentru a se asigura că aceste clădiri construite rapid oferă izolație, colectarea apei, producție de alimente la scară mică și gestionarea deșeurilor. Massive 3D Printed Building Designer lucrează alături de designeri de orașe inteligente, arhitecți peisagistici, instalatori de sisteme de energie și date, ingineri de construcții și manipulatori de imprimante 3D.

Designer de clădiri imprimate 3D: Abilități 

Designerii de clădiri imprimate 3D vor avea o înțelegere bine dezvoltată a științei materialelor pentru a se asigura că produsele reciclate au performanțe la standarde înalte. De asemenea, vor avea un puternic simț al esteticii pentru a se asigura că sunt arhitectural creativi și curioși în utilizarea abilităților lor vizuale spațiale de nivel înalt. Designerii vor adapta ideile clienților într-o realitate practică, demonstrând abilitățile lor de comunicare la nivel înalt. Proiectanții masivi de clădiri imprimate 3D vor putea transfera cunoștințele teoretice la aplicații practice.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 18:51
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Iul. 2021, 18:51 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O felie din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana este scoasă la licitație, după 40 de ani de la eveniment.

Felia din tortul de la nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, înfășurată în folie alimentară, este scoasă la licitație pe 11 august. Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu, potrivit Mirror.

Unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar. Acum, acesta din urmă vinde felia de tort la casa de licitații Dominic Winter din Cirencester, Gloucestershire.

Prețul va porni de la 500 de lire sterline, dar cumpărătorul este sfătuit de Chris Albury, expert evaluator, să nu consume produsul din motive de sănătate: ‘Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.’

În total, pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana, au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme.

Nunta celor doi a fost urmărită la TV de aproximativ 750 de milioane de oameni și s-au organizat petreceri în stradă, în toată Marea Britanie. Prințul Charles și Prințesa Diana s-au separat în 1992 și au divorțat în 1996. Un an mai târziu, Prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală