Joburi de viitor: (64) Designer de clădiri imprimate 3D

06 Mart. 2021, 15:03
 // Categoria: Carieră // Autor:  Realitatea.md
06 Mart. 2021, 15:03 // Carieră //  Realitatea.md

Imprimantele 3D la scară largă construiesc în mod eficient case în două zile și clădiri înalte în patru săptămâni, lucrând non-stop.

Designer de clădiri imprimate 3D: Responsabilități/Atribuții 

În timp ce tehnicienii sunt angajați pentru întreținerea imprimantelor 3D, cheia succesului acestei practici este Massive 3D Printed Building Designer.
Planificarea cu atenție a construcției și proiectarea imprimării de jos în sus necesită abilități în proiectarea inginerească, creativitatea vizuală și dexteritatea digitală. Materialele pentru construcții sunt recuperate din deșeuri sau reciclate după demolarea construcțiilor anterioare și vor fi proiectate pentru a se întări rapid, generând structuri solide și fiabile.
Noile tehnologii sunt utilizate pentru a se asigura că aceste clădiri construite rapid oferă izolație, colectarea apei, producție de alimente la scară mică și gestionarea deșeurilor. Massive 3D Printed Building Designer lucrează alături de designeri de orașe inteligente, arhitecți peisagistici, instalatori de sisteme de energie și date, ingineri de construcții și manipulatori de imprimante 3D.

Designer de clădiri imprimate 3D: Abilități 

Designerii de clădiri imprimate 3D vor avea o înțelegere bine dezvoltată a științei materialelor pentru a se asigura că produsele reciclate au performanțe la standarde înalte. De asemenea, vor avea un puternic simț al esteticii pentru a se asigura că sunt arhitectural creativi și curioși în utilizarea abilităților lor vizuale spațiale de nivel înalt. Designerii vor adapta ideile clienților într-o realitate practică, demonstrând abilitățile lor de comunicare la nivel înalt. Proiectanții masivi de clădiri imprimate 3D vor putea transfera cunoștințele teoretice la aplicații practice.

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău