O nouă lovitură pentru Bitcoin. A scăzut sub 30.000 de dolari, cel mai mic nivel din ianuarie

22 Iun. 2021, 17:50
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
22 Iun. 2021, 17:50 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Bitcoin a scăzut marți cu peste 7%, la cel mai scăzut nivel din ianuarie. Valoarea cripomonedei este acum sub 30.000 de dolari, pe măsură ce represiunea din China ia amploare.

Bitcoin a scăzut marți sub 30.000 de dolari pentru prima dată din ianuarie 2021, această scădere adăugându-se la pierderile provocate cu o zi înainte, după ce banca centrală a Chinei le-a transmis mai multor bănci şi serviciului de plăţi Alipay să ia măsuri împotriva minării de criptomonede. Beijingul le-a interzis deja instituţiilor financiare să furnizeze servicii asociate cu monedele digitale, scrie Aleph News.

Cea mai mare criptomonedă din lume s-a prăbușit cu peste 7%, până la 29.332 de dolari, cel mai scăzut nivel din 27 ianuarie. Căderea sa a împins în jos monede mai mici, precum Ethereum.

Luni, Bitcoin s-a prăbușit cu peste 10%, cea mai mare scădere într-o singură zi din ultima lună, iar pierderile de aproape 30% numai în ultima săptămână aproape că au șters câștigurile de la începutul anului.

Aceste scăderi vin după ce Banca Populară a Chinei (PBOC) a îndemnat cele mai mari bănci și firme de plăți din China să ia măsuri mai dure împotriva tranzacțiilor cu criptomonede, aceasta fiind cea mai recentă înăsprire a restricțiilor impuse de Beijing asupra acestui sector.

Bursele de criptomonede au fost efectiv scoase din China printr-o modificare a regulilor din 2017, dar au apărut platforme extrabursiere (OTC) cu sediul în străinătate pentru a primi plăți de la persoane cu sediul în China și a cumpăra criptomonede în numele acestora.

„Practic, se spune că acum tranzacțiile OTC nu sunt legitime… nu suntem autorizați de bănci să transferăm bani pentru achiziții și vânzări de criptomonede”, a declarat Bobby Lee, șeful aplicației Ballet și fost director executiv al BTC China, prima bursă de bitcoin din China.

Bitcoin s-a prăbușit cu mai mult de jumătate față de vârful de aproape 65.000 de dolari atins în aprilie.

De asemenea, Ether, a doua cea mai mare criptomonedă și care tinde să se miște în tandem cu Bitcoin, a scăzut cu peste 6%, la 1.773 de dolari, cel mai scăzut nivel din ultima lună.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău