Între artă și realitate: Un artist italian creează picturi hiper-realiste folosind doar grafit și cărbune!

22 Iun. 2021, 17:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 17:03 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Numele lui este Emanuele Dascanio, are 38 de ani și toată viața a locuit la Milano. Provine dintr-o familie unde arta a stat mereu în capul mesei.

Grafitul, cărbunele și pânza îi sunt cei mai buni prieteni, însă dacă nu avea răbdare și inspirație, nu ajungea departei. Emanuele este un adept al curentului renascentist și la unele tablouri muncește peste 700 de ore.

Emanuele recunoaște că este perfecționist. Ăsta e blestemul și binecuvântarea sa. Blestem, pentru că unele tablouri îi fură câte 700-800 de ore. Binecuvântare, pentru că rezultatul justifică efortul depus.

“Maeștrii renascentiști munceau și mai mult. Eu sunt doar un amator”, dezvăluie Emanuele.

“În picturile mele contează detaliile. Nu-mi plac abstracțiile. Ador viața așa cum o vedem în fiecare zi. Îmi place natura moartă și portretele umane. Încerc din răsputeri să le imortalizez.”

Picturi, nu fotografii

Când Emanuele a făcut cunoștință cu Instagram-ul și alte rețele sociale care îi pot îmbogăți comunitatea de admiratori, gurile rele s-au grăbit să strige că în imagini nu sunt tablouri, ci fotografii. Asta l-a întristat și l-a bucurat, în același timp.

Tablourile lui nu sunt copii exacte ale unor oameni sau ale unor fotografii. De regulă, sunt produsul imaginației sale. Pictorul recunoaște că atunci când începe munca, nu știe sigur cum va arăta femeia pe care vrea să o ilustreze. Deciziile le ia pe parcurs, în funcție de cum își simte personajul și atmosfera de pe hârtie.

De regulă, artistul folosește grafit și cărbune. Uneori apelează la ulei, folosind tehnica maeștrilor renascentiști. Unul din pictorii săi preferați este Cennino d’Andrea Cennini.

Tehnica Proprie

El și-a dezvoltat propria tehnică timp de 10 ani. A început să facă pictură la vârsta de 6 ani, iar la 16 ani a înțeles că are nevoie de un stil care să-l diferențieze de alții. La 30 de ani a devenit unul din cei mai apreciați pictori hiper-realiști din lume.

 

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău