Între artă și realitate: Un artist italian creează picturi hiper-realiste folosind doar grafit și cărbune!

22 Iun. 2021, 17:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 17:03 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Numele lui este Emanuele Dascanio, are 38 de ani și toată viața a locuit la Milano. Provine dintr-o familie unde arta a stat mereu în capul mesei.

Grafitul, cărbunele și pânza îi sunt cei mai buni prieteni, însă dacă nu avea răbdare și inspirație, nu ajungea departei. Emanuele este un adept al curentului renascentist și la unele tablouri muncește peste 700 de ore.

Emanuele recunoaște că este perfecționist. Ăsta e blestemul și binecuvântarea sa. Blestem, pentru că unele tablouri îi fură câte 700-800 de ore. Binecuvântare, pentru că rezultatul justifică efortul depus.

“Maeștrii renascentiști munceau și mai mult. Eu sunt doar un amator”, dezvăluie Emanuele.

“În picturile mele contează detaliile. Nu-mi plac abstracțiile. Ador viața așa cum o vedem în fiecare zi. Îmi place natura moartă și portretele umane. Încerc din răsputeri să le imortalizez.”

Picturi, nu fotografii

Când Emanuele a făcut cunoștință cu Instagram-ul și alte rețele sociale care îi pot îmbogăți comunitatea de admiratori, gurile rele s-au grăbit să strige că în imagini nu sunt tablouri, ci fotografii. Asta l-a întristat și l-a bucurat, în același timp.

Tablourile lui nu sunt copii exacte ale unor oameni sau ale unor fotografii. De regulă, sunt produsul imaginației sale. Pictorul recunoaște că atunci când începe munca, nu știe sigur cum va arăta femeia pe care vrea să o ilustreze. Deciziile le ia pe parcurs, în funcție de cum își simte personajul și atmosfera de pe hârtie.

De regulă, artistul folosește grafit și cărbune. Uneori apelează la ulei, folosind tehnica maeștrilor renascentiști. Unul din pictorii săi preferați este Cennino d’Andrea Cennini.

Tehnica Proprie

El și-a dezvoltat propria tehnică timp de 10 ani. A început să facă pictură la vârsta de 6 ani, iar la 16 ani a înțeles că are nevoie de un stil care să-l diferențieze de alții. La 30 de ani a devenit unul din cei mai apreciați pictori hiper-realiști din lume.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 11:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
30 Iul. 2021, 11:41 // Actual //  Otilia Cotruța

Două angajate ale Direcției generale control fiscal post-operațional a Serviciului Fiscal de Stat sunt cercetate penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă. Acestea ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă, în urma controlului efectuat. 

Informația a fost precizat și de Serviciul Fiscal de Stat.

În cadrul unei declarații de presă, instituți informează despre faptul că:

„acțiunile respective au loc drept urmare a sesizării CNA de către autoritatea fiscală națională.

Totodată, asigurăm că, autoritatea fiscală națională va acorda tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarului sus-menționat, întru elucidarea deplină a cazului respectiv.

Serviciul Fiscal de Stat se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității.”

Potrivit materialelor cauzei, angajatele SFS  ar fi pretins de la directorul financiar al unei companii mită,  în valoare de 40 000 de lei, promițând că vor aplica o amendă mai mică întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate. Ulterior, acesta s-a plâns la direcția securitate internă a SFS care a sesizat CNA, in ordinea prevăzută de lege.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar în această dimineață, ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la birourile de serviciu și domiciliile bănuitelor. În urma acțiunilor de anchetă, una dintre angajate a fost reținută pentru  72 de ore, iar alta urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Dacă vor fi găsite vinovate, ele riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Menționăm că operațiunea a fost realizată în comun cu Direcția securitate internă a Serviciului Fiscal de Stat.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală