Între artă și realitate: Un artist italian creează picturi hiper-realiste folosind doar grafit și cărbune!

22 Iun. 2021, 17:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
22 Iun. 2021, 17:03 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Numele lui este Emanuele Dascanio, are 38 de ani și toată viața a locuit la Milano. Provine dintr-o familie unde arta a stat mereu în capul mesei.

Grafitul, cărbunele și pânza îi sunt cei mai buni prieteni, însă dacă nu avea răbdare și inspirație, nu ajungea departei. Emanuele este un adept al curentului renascentist și la unele tablouri muncește peste 700 de ore.

Emanuele recunoaște că este perfecționist. Ăsta e blestemul și binecuvântarea sa. Blestem, pentru că unele tablouri îi fură câte 700-800 de ore. Binecuvântare, pentru că rezultatul justifică efortul depus.

“Maeștrii renascentiști munceau și mai mult. Eu sunt doar un amator”, dezvăluie Emanuele.

“În picturile mele contează detaliile. Nu-mi plac abstracțiile. Ador viața așa cum o vedem în fiecare zi. Îmi place natura moartă și portretele umane. Încerc din răsputeri să le imortalizez.”

Picturi, nu fotografii

Când Emanuele a făcut cunoștință cu Instagram-ul și alte rețele sociale care îi pot îmbogăți comunitatea de admiratori, gurile rele s-au grăbit să strige că în imagini nu sunt tablouri, ci fotografii. Asta l-a întristat și l-a bucurat, în același timp.

Tablourile lui nu sunt copii exacte ale unor oameni sau ale unor fotografii. De regulă, sunt produsul imaginației sale. Pictorul recunoaște că atunci când începe munca, nu știe sigur cum va arăta femeia pe care vrea să o ilustreze. Deciziile le ia pe parcurs, în funcție de cum își simte personajul și atmosfera de pe hârtie.

De regulă, artistul folosește grafit și cărbune. Uneori apelează la ulei, folosind tehnica maeștrilor renascentiști. Unul din pictorii săi preferați este Cennino d’Andrea Cennini.

Tehnica Proprie

El și-a dezvoltat propria tehnică timp de 10 ani. A început să facă pictură la vârsta de 6 ani, iar la 16 ani a înțeles că are nevoie de un stil care să-l diferențieze de alții. La 30 de ani a devenit unul din cei mai apreciați pictori hiper-realiști din lume.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală