O nouă victimă a atacurilor cibernetice! De această dată ținta hackerilor a fost gigantul în fotografie Fujifilm

04 Iun. 2021, 17:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 17:43 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fujifilm, compania japoneză de film este cea mai recentă victimă a hackerilor. Infractorii cibernetici au folosit ransomware pentru atac.

Compania a anunțat că investighează „posibilitatea unui atac ransomware”. De asemenea, compania urmează să stabilească „amploarea” incidentului.

„FUJIFILM Corporation desfășoară în prezent o anchetă cu privire la posibilul acces neautorizat la serverul său din afara companiei. Ca parte a acestei investigații, rețeaua este parțial închisă și deconectată de la corespondența externă”, au declarat reprezentanții companiei într-un comunicat, afimând că firma ”a suspendat toate sistemele afectate în coorodnare cu diferitele entități globale”.

Încă nu este clar cine se face vinovat de acest atac. CEO-ul Advanced Intel Vitali Kremez a declarat pentru Bleeping Computer că incidentul a fost precedat de o infecție Qbot care afectează sistemele companiei. Qbot cunoscut și sub numele de „Qakbot și Pinkslipbot” este un troian bancar folosit pentru a fura informații personale și financiare, scrie playtech.ro.

 

Realitatea Live22 Iun. 2021, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 09:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Sănătății de la Roma a anunțat că, începând de luni, 28 iunie, italienii vor renunța la purtarea măștii în aer liber. De asemenea, Olanda și Spania au anunțat că renunță la masca în aer liber din 26 iunie.

Vor renunța la mască în aer liber doar locuitorii din „zonele albe”, în care răspândirea virusului este scăzută. Până la începutul săptămânii viitoare, toată Italia va deveni „albă”.

Totuși, masca va fi în continuare purtată în locuri aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Incidența infectării este mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor din ultimele trei săptămâni. Săptămâna trecută au fost mai puțin de 1.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi.

Peste 50% dintre italieni au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin. Este cel mai bun procent dintre țările mari ale Uniunii Europene.

Olanda și Spania vor renunța și ele la purtarea măștii în aer liber, din 26 iunie.