O țară oferă salarii de 180.000 € pentru specialiști începători: Este incredibil de greu să găsești oameni

11 Ian. 2022, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Ian. 2022, 16:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

O firmă de recrutare profesionistă oferă salariu de până la 150.000 de lire sterline (aproximativ 179.915) de EURO) pentru avocații absolvenți, pe fondul lipsei de muncitori.

Alan Bannatyne, director financiar la Robert Walters, a declarat pentru BBC că oamenii din multe industrii din Marea Britanie renunță pentru locuri de muncă mai bine plătite pe fondul cererii în creștere.

„15% este creșterea salariului minim pe care o vedem, dar unii își măresc salariile cu până la 50%”, a spus el. „Dacă nu se întâmplă ceva semnificativ, 2022 ar trebui să fie și mai bun pentru personal.”

Locurile de muncă vacante din Regatul Unit au atins niveluri record de când economia s-a redeschis, în timp ce angajatorii se străduiesc să satisfacă cererea.

Robert Walters, care se concentrează pe vânarea profesioniștilor, a spus că acest lucru s-a tranformat într-o „concurență acerbă pentru talent” și a este „incredibil de greu să găsești oamenii potriviți”.

Angajatorii au ridicat salarii pentru a atrage muncitori, deși Bannatyne a spus că au existat „câștigători și învinși” de la Covid și nu toată lumea era în măsură să plătească bine.

„Comercianții cu amănuntul și companiile aeriene s-au luptat cu adevărat, așa că probabil că nu vor plăti bonusuri sau nu vor da majorări de salariu”, a spus el pentru BBC.

Bonus „uriaș”

Lipsa de competențe a fost deosebit de pronunțată în sectoare precum dreptul, unde locurile de muncă vacante pentru asociații din Londra au crescut cu aproximativ 131% față de anul trecut, între ianuarie și noiembrie anul trecut, potrivit cercetării companiei de recrutare BCL Legal și a firmei de date Vacancysoft.

Avocații nou calificați de la cele mai cunoscute firme câștigă acum până la 147.000 de lire sterline, salariu fără bonusuri.

Băncile municipale au mărit, de asemenea, salariile inițiale pentru a reține talentul, iar Robert Walters prezice că fondul de bonusuri din acest an va fi „uriaș”.

Salariile au crescut și pentru locurile de muncă mai puțin plătite. Săptămâna trecută, Sainsbury’s a devenit cel mai recent supermarket care a plătit lucrătorilor din magazine cu cel puțin 10 lire sterline pe oră, în urma unor mișcări similare din partea Morrisons, Lidl și Aldi.

Mulți lucrători s-au reprofilat în timpul blocării și și-au schimbat locul de muncă sau au părăsit forța de muncă, în ceea ce unii au etichetat „marea demisie”.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 13:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 13:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină pentru weekend, 2-4 iulie 2022. Atât prețul la motorină, dar și la benzină continuă să scadă.

Potrivit informațiilor, benzina se ieftinește cu 9 bani, iar motorina se ieftinește cu 35 bani. Astfel, în weekend, un litru de benzină va costa 32,83 lei, iar unul de motorină va putea fi cumpărat cu 31,58.

De menționat că, de la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere, iar ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

Prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere.

De asemenea, reamintim că s-a majorat și tariful pentru transportul public. Astfel, din 1 iulie, o călătorie cu autobuzul sau troleibuzul va costa 6 lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău