BMW a depăşit Mercedes şi a recuperat titlul de cel mai bine vândut brand premium din lume

11 Ian. 2022, 16:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Ian. 2022, 16:13 // Actual //  Lupu Eduard

În anul marcat de criza semiconductoarelor, BMW creşte şi devine cel mai bine vândut brand premium din lume. Primul loc fusese deţinut de Mercedes-Benz începând cu 2016.

BMW, care a anunţat în decembrie vânzarea a unui milion de maşini electrice, adică reîncărcabil cu priză sau cu zero emisii, a comercializat peste 2,2 milioane de vehicule în 2021, faţă de 2,03 milioane în 2020. În ciuda unei creşteri semnificative a volumelor de modele cu emisii zero (49.000 de unităţi cu aproape 16.400 de comenzi globale pentru EQS), BMW s-a oprit la 2,03 milioane, scrie mediafax.ro.

După cum confirmă bonusul extraordinar legat de rezultate (până la 6.000 de euro) rezervat angajaţilor germani, Mercedes-Benz a reuşit să-şi menţină marjele ridicate. Livrările flagship-ului S-Class au crescut cu 40% (87.064), iar cele ale Clasei G au atins un maxim istoric, la aproape 42.999 de unităţi. Pentru versiunile AMG, o creştere de + 17% a fost înregistrată la puţin sub 146.000 de bucăţi, în timp ce volumele Maybach au crescut cu peste 50%, până la 15.730 (numai China absoarbe aproximativ 900 de modele pe lună din această gamă de lux).

Pe locul 3 este Audi, care a avut şi un prim semestru foarte promiţător, peste 981.000 de unităţi înmatriculate, ajungând la sfârşitul lunii noiembrie la 1,463 milioane. Datorită deficitului de microprocesoare, acesta se va ridica la aproximativ un milion şi 600 de vehicule marcate la nivel global.

Tesla, ale cărei vârfuri pe bursă l-au transformat pe Elon Musk în cel mai bogat om din lume, a atins un nou record din toate timpurile. Cu 936.000 de unităţi, creşterea raportată de producătorul american de maşini electrice este de 87%.

În 2021, Volvo Cars a crescut vânzările. cu 5,6%. Producătorul suedez deţinută de chinezii Geely (care sunt şi 10% acţionari ai Daimler, care controlează Mercedes-Benz), are volume egale cu aproximativ o treime din BMW şi Mercedes-Benz. Volvo Cars a declarat 698.693 de vehicule livrate, cu o creştere de 64% în gama Recharge, sau 27% din total.

Vânzările online au crescut cu 316%. Cel mai bine vândut model este XC60 cu 215.635 de unităţi, cu aproximativ 23.000 mai mult decât în ​​2020. Apoi sunt XC40 (201.037) şi XC90 (108.231).

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău