Omul care a instrumentat unul dintre cele mai mari jafuri din lumea cripto iese la lumină

25 Ian. 2023, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Ian. 2023, 05:15 // Actual //  Lupu Eduard

Un portofel digital de care este legat unul dintre cele mai grave atacuri cibernetice din istoria industriei cripto a cumpărat monede digitale convenţionale într-o tranzacţie de 150 de milioane de dolari. Este prima dată când la aproape un an de la marea lovitură fondurile furate au fost folosite, scrie Bloomberg.

Luni, comunitatea cripto a început să observe date din blockchain care arată că banii au fost convertiţi în Ether prin intermediul plaformei financiare Lido.

Lido este cea mai importantă platformă financiară descentralizată după valoarea criptomonedelor aflate pe platformă.

Conform estimărilor valoarea totală a activeleor cripto din interiorul Lido se ridică la nu mai puţin de 8,25 miliarde de dolari.

Datele semnalează că hackerul care a dat lovitura în februarie a cumpărat Wrapped Staked Ether cu milioanele de dolari, pe care e i-a folosit ca garanţie penru un împrumut de 13 milioane de dolari în stablecoin şi care în final au fost folosiţi pentru a cumpăra mai mult Staked Ether.

În februarie 2022 hackerii au lovit Wormhole (o plaformă care facilitează transferal de active digitale – n.r) de unde au furat aproximativ 320 de milioane de dolari, acesta fiind unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice din universul cripto. Gigantul Jump, unul dintre cei mai mari jucători din industriee şi un susţinător al platformei Wormhole,  s-a ocupat atunci de rambursarea pierderilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Maia Sandu este personalitatea politică din Republica Moldova în care cetățenii au cea mai mare încredere, arată un sondaj realizat de către CBS Research la comanda Comunității WatchDog.MD. Șefa statului, care a fost menționată de aproape 24% din respondenți, este urmată de fostul președinte, Igor Dodon, care a fost numit de circa 7% din persoanele intervievate.

57% din respondenți nu au putut numi o personalitate politică în care au mare încredere. Dintre cei 43% rămași, peste jumătate au numit-o pe Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon (6,9%), Ilan Șor (3,5%), Ion Ceban (2,1%), Ion Chicu (1,4%), Vladimir Voronin (1,3%) etc. Întrebarea a fost deschisă.

Sondajul arată că la capitolul pozitiv pe primul loc se situează primarul capitalei, Ion Ceban, cu un rating de imagine cumulat de 41,5%. El este urmat de președinta Maia Sandu, cu 38,6%, și ex-președintele Igor Dodon, cu 37,2%.

„La capitolul „foarte multă încredere” sunt 23%, practic același procent ca la întrebarea deschisă, cei care spun că au foarte mare încredere în Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon, cu 12,9%, și la distanță foarte mică în spate este Ion Ceban, cu 12,3%”, a menționat Valeriu Pașa.

La capitolul anti-rating, lider detașat rămâne fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – 88%. El este urmat de liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor – 67%. Președinta Maia Sandu are un anti-rating cumulat de aproape 59%, alături de Igor Dodon, care este practic la același nivel.

Cercetarea arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota 23,4% alegători, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 22% și Partidul politic Șor – 11,3%. În același timp, aproape 20% din respondenți sunt indeciși.

Din numărul decișilor, 33,1% ar vota cu PAS. 31,1% ar vota cu BCS, iar 16% – PPȘor. La distanță mică de pragul electoral s-a situat Mișcarea Alternativa Națională, condusă de Ion Ceban, cu 4,1%.

Sondajul a fost efectuat la telefon în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1 001 persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău