Transnistria a trecut la mobilizări. Republica Moldova este în alertă

25 Ian. 2023, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Ian. 2023, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au spus că va fi demarată mobilizarea bărbaților care au până în 55 de ani. Ucraina a ateționat încă de anul trecut că Transnistria intenționează să organizeze o strângere de trupe, scrie novostipmr.org.

A fost anunțată o mobilizare generală la Tiraspol. Bărbații cu vârsta de până la 55 de ani vor forma așa numitul contingent de mențiere a păcii în regiune. Bărbații care vor vrea să se înroleze vor primi din partea autorităților din regiune mâncare, îmbrăcăminte, loc de cazare și o renumerație. Este vorba de o indemnizație de 2.800 de ruble transnistrene.

Contingentul de menținere a păcii din Tiraspol a transmis că așteaptă cetățenii să se înscrie în rândurile armatei. În anunțul făcut de autorități se mai precizează clar că la antrenamente „pot participa doar bărbații cu vârsta sub 55 de ani, apți pentru serviciul militar”. Doritorii au timp până pe 28 februarie să depună o cerere la centrelele militare pentru a face parte din acest contingent. Ei vor sta, începând cu 1 martie, timp de trei luni în cazarmă pentru a fi instruiți.

Ucraina a anunțat în urmă cu un an intențiile Transnistriei

Ucraina a anunțat încă din luna aprilie a anului trecut că Transnistria are intenția de a anunța o mobilizare generală. Autoritățile de la Kiev au spus la acel moment că a fost emis un document secret care conținea detalii privind mobilizarea. Tiraspolul a negat acuzațiile aduse de Ucraina. Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a negat că regiunea condusă de el vrea să organizeze o mobilizare generală a cetățenilor. De această dată anunțul privind mobilizarea a venit de la Moscova.

Tot mai mulți bloggeri ruși au discutat în ultima perioadă că o nouă ofensivă a Moscovei în Ucraina ar avea loc cât de curând. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis că noile atacuri ale Rusiei ar putea să se îndrepte înspre orice direcție. În același timp, președintele Consiliului European, Charles Michel, este de părere că „următoarele două-trei săptămâni vor fi decisive pentru război și pentru lume. Ceea ce se întâmplă în 2023 depinde de săptămânile următoare”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Mai 2024, 07:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Mai 2024, 07:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Citigroup, HSBC şi Barclays le vor cere angajaţilor să revină la birou 5 zile pe săptămână, pe măsură ce noile reglementări din domeniul financiar îngreunează lucratul remote, scrie Bloomberg.

Aceste bănci sunt cunoscute ca fiind cele mai flexibile în privinţa muncii de la distanţă, însă Financial Industry Regulatory Authority (FINRA), principalul organ de supraveghere al industriei, vrea să reinstaureze anumite reguli utilizate de pandemie.

Este vorba de nişte reglementări cu privire la supravegherea angajaţilor şi inspecţii la locul de muncă. Regulile au fost relaxate la începutul pandemiei pentru a putea oferi flexibilitate angajaţilor din industria financiară, însă acum FINRA vrea ridicarea acestor excepţii.

Mişcarea îî va afecta cel mai mult pe angajaţii Barclays, unde câteva mii de lucrători din investment banking vor trebui să se întoarcă la birou sau să călătorească pentru a se întâlni cu clienţii. Totodată, aproximativ 600 de angajaţi ai Citigroup şi 530 ai HSBC vor fi nevoiţi să revină la serviciu fizic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău