Transnistria a trecut la mobilizări. Republica Moldova este în alertă

25 Ian. 2023, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Ian. 2023, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au spus că va fi demarată mobilizarea bărbaților care au până în 55 de ani. Ucraina a ateționat încă de anul trecut că Transnistria intenționează să organizeze o strângere de trupe, scrie novostipmr.org.

A fost anunțată o mobilizare generală la Tiraspol. Bărbații cu vârsta de până la 55 de ani vor forma așa numitul contingent de mențiere a păcii în regiune. Bărbații care vor vrea să se înroleze vor primi din partea autorităților din regiune mâncare, îmbrăcăminte, loc de cazare și o renumerație. Este vorba de o indemnizație de 2.800 de ruble transnistrene.

Contingentul de menținere a păcii din Tiraspol a transmis că așteaptă cetățenii să se înscrie în rândurile armatei. În anunțul făcut de autorități se mai precizează clar că la antrenamente „pot participa doar bărbații cu vârsta sub 55 de ani, apți pentru serviciul militar”. Doritorii au timp până pe 28 februarie să depună o cerere la centrelele militare pentru a face parte din acest contingent. Ei vor sta, începând cu 1 martie, timp de trei luni în cazarmă pentru a fi instruiți.

Ucraina a anunțat în urmă cu un an intențiile Transnistriei

Ucraina a anunțat încă din luna aprilie a anului trecut că Transnistria are intenția de a anunța o mobilizare generală. Autoritățile de la Kiev au spus la acel moment că a fost emis un document secret care conținea detalii privind mobilizarea. Tiraspolul a negat acuzațiile aduse de Ucraina. Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a negat că regiunea condusă de el vrea să organizeze o mobilizare generală a cetățenilor. De această dată anunțul privind mobilizarea a venit de la Moscova.

Tot mai mulți bloggeri ruși au discutat în ultima perioadă că o nouă ofensivă a Moscovei în Ucraina ar avea loc cât de curând. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis că noile atacuri ale Rusiei ar putea să se îndrepte înspre orice direcție. În același timp, președintele Consiliului European, Charles Michel, este de părere că „următoarele două-trei săptămâni vor fi decisive pentru război și pentru lume. Ceea ce se întâmplă în 2023 depinde de săptămânile următoare”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 12:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Feb. 2023, 12:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru pentru perioada 4-6 februarie 2023. În weekend, carburanții își continuă ieftinirea.

Potrivit informațiilor, în weekend, 4-6 februarie, benzina se va ieftini cu 0,06 lei și motorina cu 0,23 lei.

Mai exact, litrul de benzină va costa 25,57 lei, iar litrul de motorină 24,49 lei.

Prețul carburanților pentru 4-6 februarie 2023

De menționat că, de la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere. Așadar, ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău