„Omul lui Plahotniuc”, demis din funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Cine îi ia locul

02 Sept. 2021, 15:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Sept. 2021, 15:12 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Omul apropiat lui Vlad Plahotniuc, care s-a ocupat câțiva ani de administrarea unor bunuri ale fostului democrat a fost demis în baza propriei cereri de demisie din funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, scrie Realitatea.md.

Potrivit ministrului, Ghenadie Sajin a fost demis din funcție din data de 1 septembrie.

„Ghenadie Sajin, în baza cererii, a fost demis din funcție din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică din data de 1 septembrie curent”, anunță Spînu.

Director interimar al acestei întreprinderi a fost numit Ion Curmei, care mai bine de 10 ani a activat în cadrul acestei întreprinderi.

Precizăm că, Ghenadie Sajin are 51 de ani și este originar din satul Lopatnic, raionul Edineț. La 18 ani a fost angajat la Sovhozul „Lopatnic”. În perioada 1995-1997 a deținut funcția de director al SRL „Anghelo”. Din 1997 și până în 2014 a fost director al SRL „Arbitru”, iar din 2010 director al companiei lui Vlad Plahotniuc „Finpar Invest SRL”, anterior deținând funcția de director adjunct în cadrul acestei întreprinderi. În perioada 2008-2010, Ghenadie Sajin a fost director la ICS „Drive” SRL.

Ghenadie Sajin ar fi participat la vânătoarea din Pădurea Domnească la care a fost împușcat omul de afaceri, Sorin Paciu. Acesta ar fi de asemenea, cumnatul fostului procuror general Valeriu Zubco, care în acel moment era șef al Procuraturii.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală