„Omul lui Plahotniuc”, demis din funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Cine îi ia locul

02 Sept. 2021, 15:12
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Sept. 2021, 15:12 // Actual //  MD Bani

Omul apropiat lui Vlad Plahotniuc, care s-a ocupat câțiva ani de administrarea unor bunuri ale fostului democrat a fost demis în baza propriei cereri de demisie din funcția de director al Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, scrie Realitatea.md.

Potrivit ministrului, Ghenadie Sajin a fost demis din funcție din data de 1 septembrie.

„Ghenadie Sajin, în baza cererii, a fost demis din funcție din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică din data de 1 septembrie curent”, anunță Spînu.

Director interimar al acestei întreprinderi a fost numit Ion Curmei, care mai bine de 10 ani a activat în cadrul acestei întreprinderi.

Precizăm că, Ghenadie Sajin are 51 de ani și este originar din satul Lopatnic, raionul Edineț. La 18 ani a fost angajat la Sovhozul „Lopatnic”. În perioada 1995-1997 a deținut funcția de director al SRL „Anghelo”. Din 1997 și până în 2014 a fost director al SRL „Arbitru”, iar din 2010 director al companiei lui Vlad Plahotniuc „Finpar Invest SRL”, anterior deținând funcția de director adjunct în cadrul acestei întreprinderi. În perioada 2008-2010, Ghenadie Sajin a fost director la ICS „Drive” SRL.

Ghenadie Sajin ar fi participat la vânătoarea din Pădurea Domnească la care a fost împușcat omul de afaceri, Sorin Paciu. Acesta ar fi de asemenea, cumnatul fostului procuror general Valeriu Zubco, care în acel moment era șef al Procuraturii.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău