Promoția 1 leu în troleu revine! Achită cu Mastercard de la MAIB în transportul public din capitală

02 Sept. 2021, 13:04
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
02 Sept. 2021, 13:04 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

La MAIB, toamna întotdeauna aduce noutăți plăcute! De aceea, în prima lună din acest sezon te bucurăm cu promoția „1 leu în troleu”, pe care sperăm că ai reușit să o testezi în primăvara acestui an. Dacă, totuși, din anumite motive, nu ai reușit să o descoperi, te invităm să profiţi din plin de avantajele cardului tău Mastercard de la MAIB.

Astfel, din data de 2 și până pe 30 septembrie ai posibilitatea de a călători cu troleibuzele şi autobuzele din Chişinău la jumătate de preţ, achitând cu cardul Mastercard de la MAIB pe rutele nr. 22, 23, 24 şi 30 și în autobuzele de pe ruta nr. 5.

Cum să plăteşti călătoria cu cardul în transportul public?

Taxatorul deține un terminal de plată şi te va ajuta să utilizezi noul serviciu. Pentru a plăti călătoria este suficient:

  1. Să apropii cardul de plată contactless de ecranul terminalului şi să aştepţi semnalul sonor.
  2. După confirmarea plăţii, o sumă egală cu costul călătoriei este debitată automat din contul de card.
  3. Terminalul emite un semnal sonor şi imprimă o chitanţă cu informaţii despre costul, data şi ora călătoriei.
  4. În perioada promoţiei reducerea de 50% pentru călătorie se va aplica automat.

Pentru mai multe detalii, accesează Programul campaniei promoţionale „Cu Mastercard de la MAIB călătoreşti mai ieftin!”.

Alege să achiți cu cardul:

  • pentru că este sigur – în timpul tranzacţiei, informaţiile legate de plată sunt protejate de un cod dinamic unic (criptogramă), care nu poate fi utilizat a doua oară în scopuri frauduloase;
  • pentru că este igienic și comod – nu este nevoie să transmiți cardul din mână în mână, așa cum se întâmplă de multe ori cu bancnotele și monedele, care s-a demonstrat că pot avea peste 26.000 de bacterii pe ele;
  • pentru că este modern – digitalizarea plăților în transportul public contribuie la modernizarea călătoriilor și ne ajută să contribuim la crearea unei societăți cashless.

Achită taxa cu cardul Mastercard de la MAIB, obţine reducerea şi călătoreşte în siguranţă!

Amintim că Primăria Chişinău, Mastercard şi MAIB au lansat în luna martie 2021 proiectul pilot de acceptare a plăţilor fără numerar pentru călătoria în transportul urban.  Acum, locuitorii şi oaspeţii capitalei pot plăti rapid şi fără numerar pentru călătoria pe rutele de troleibuz nr. 22, 23, 24 şi 30, precum şi în autobuzele care circulă pe rutele nr. 5. Toate vehiculele de pe rute sunt echipate cu terminale mobile, disponibile la taxatori. Pasagerii pot plăti călătoria prin intermediul unui astfel de terminal cu un card contactless emis de oricare bancă din Moldova şi din lume, de diferite sisteme de plată sau cu un dispozitiv cu funcţia de plată contactless. Află detalii aici.

###

Despre Mastercard 

Masterсard este o companie tehnologică globală din industria plăţilor. Misiunea noastră este să dezvoltăm şi să fortificăm o economie digitală, care oferă priorităţi tuturor şi oriunde, prin intermediul tranzacţiilor sigure, simple şi accesibile bazate pe tehnologie. Folosind date şi reţele sigure, parteneriatele şi energiile noastre, oferim soluţii şi inovaţii care să ajute oamenii, instituţiile financiare, guvernele şi afacerile să-şi realizeze potenţialul său maxim. Cultura noastră şi tot ceea ce facem în interiorul companiei şi în afara ei, sunt determinate în funcţie de coeficientul de decenţă (decency quotient, DQ). Gestionăm afaceri în peste 210 ţări şi teritorii şi creăm o lume durabilă care oferă oportunităţi nepreţuite pentru toată lumea. www.mastercard.com 

Despre MAIB

MAIB este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori, precum credite, depozite, active şi profit. MAIB este cel mai mare acceptant de carduri pe toate domeniile de business: POS terminale, ATM, comerţ electronic, terminale de autoservire. Banca oferă clienţilor săi cele mai variate şi inovative soluţii de acceptare a plăţilor prin intermediul cardurilor bancare. Prin reţeaua sa vastă, MAIB deserveşte aproximativ un milion de clienţi, persoane fizice, IMM-uri şi clienţi corporativi. În 2021, pentru al doilea an consecutiv, MAIB a obţinut titlul „Best Digital Bank Moldova”, oferit de Global Banking and Finance Review.  Totodată, MAIB a fost desemnată „Cea mai bună bancă în Moldova” de Revista Global Finance și Euromoney.

P.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mart. 2024, 13:02 // Actual //  bani.md

Salariile mici, fluctuația mare de cadre și sistemul birocratic sunt doar câțiva din factorii care provoacă criza de cadre din administrația publică, au afirmat invitații emisiunii „Consens Național” difuzată luni, 25 martie curent, la RLIVE TV.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul administrației și finanțelor publice, și Stella Jemna, fostă șefă de Cabinet al prim-ministrei Natalia Gavrilița, reprezentantă de țară a Fondului regional de investiții WNISEF, sunt de părere că statul trebuie să își revadă politicile pentru a înțelege de câți funcționari are nevoie și care este nivelul lor de pregătire.

„Noi dispărem, ei se înmulțesc. Astăzi sunt mai puțini funcționari decât acum 20 de ani, dar raportați la numărul de populație care a mai rămas în țară ei sunt mai mulți pe cap de locuitor. Statul și-a redus din competențele sale și a digitalizat multe servicii și acum ar fi bine să fie regândit și sistemul de administrare la nivel central și local”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Stella Jemna a afirmat că autoritățile trebuie să-și revadă structurile administrative și să investească mai mult în pregătirea noilor funcționari. Potrivit ei, tinerii nu sunt gata să acceadă în funcții manageriale, iar cei cu experiență nu sunt deschiși pentru cooperare.

„Ceea ce se întâmplă cu forța de muncă din administrație astăzi este radiograma la ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Faptul că noi nu am investit în acești oameni, că mulți dintre cei care lucrează în ministere nu sunt calificați este rezultatul politicilor unui stat. Este foarte important să avem centre de calificare moderne deoarece ceea ce se învață acum nu mai este relevant”, a afirmat fost șefă de cabinet al prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice, fiecare al cincilea post din Guvern este vacant. Cele mai afectate sunt ministerele Culturii și Mediului care duc lipsă de aproximativ 30 la sută din numărul de angajați. Fiecare al patrulea post este vacant și în cadrul ministerelor Sănătății, Finanțelor și Afacerilor Externe. Cel mai bine asigurat cu cadre este Ministerul Educației și Cercetării care are vacante 11 la sută din posturi.

Studiul IPIS a fost realizat în cadrul inițiativei „Administrarea social responsabilă a finanțării externe”, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației Soros Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău