„Parisul Respiră”: Mașinile au interzis duminică în capitala Franței

18 Sept. 2022, 10:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2022, 10:22 // Actual //  Lupu Eduard

Capitala franceză proclamă: duminica aceasta, „Parisul respiră fără mașină” pentru o parte din zi, prin interzicerea vehiculelor motorizate în interiorul zidurilor orașului, pentru a se bucura de „un oraș mai calm, mai viu și mai respirabil”, potrivit primăriei, care organizează această operațiune din 2015, scrie AFP.

În afară de șoseaua de centură, între orele 11.00 și 18.00, „întregul oraș va fi rezervat traficului nepoluant, bicicletelor, rolelor, trotinetelor, skateboard-urilor, pietonilor și utilizatorilor de transport public”.

Interdicția se aplică și vehiculelor cu două roți și vehiculelor electrice.

Contravenienții sunt pasibili de o amendă de 135 de euro.

Singurele excepții sunt vehiculele de urgență, autobuzele și taxiurile, cu o limită de viteză de 20 km/h în anumite zone, și parizienii care se întorc din weekend, cu dovadă de reședință.

În 2021, în ziua aceleiași operațiuni, concentrațiile de dioxid de azot au fost „cu aproape 20% mai mici decât într-o duminică normală”, potrivit Observatorului pentru calitatea aerului din regiunea pariziană Airparif.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău