Parlamentul a votat noua componență a CEC, cu excepția candidaților opoziției

16 Sept. 2021, 14:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 14:06 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Deputații majorității parlamentare au numit astăzi în funcție cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) propuși de PAS și candidatul președintei țării. Candidații opoziției nu au fost aprobați, scrie Realitatea.md.

Referitor la candidații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), nu s-au prezentat în sala plenului în timpul numirii noilor membri CEC, precum nici deputații BCS, fapt ce nu a fost posibilă învestirea acestora în funcție.

Candidatul Partidului Șor, nu a întrunit numărul necesar de voturi, deși nu a fost expusă public nici o obiecție față de activitatea și integritatea acestuia de până acum.

Noii membri ai CEC, propuși de majoritatea parlamentare sunt:

  • Alexandr Berlinschi – votat cu 58 de voturi
  • Angelica Caraman – votat cu 59
  • Sergiu Gurduza – votat cu 59
  • Ludmila Lupașcu – votat cu 59
  • Alexandru Musteață – votat cu 59

Pretendentul la mandatul de membru al CEC, propus de Partidul Șor, care nu a obținut votul de încredere al Parlamentului este Banaru Vadim.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor i-a înaintat pe Postolache Vasile, Miron Vitalie și Enciu Lilian.

Conform legii, președintele țării are dreptul la numirea unui candidat. Maia Sandu l-a desemnat pe Pavel Postică, iar Parlamentul l-a învestit astăzi în funcție.

Precizăm că, potrivit repartizărilor, majorității parlamentare i-a revenit 5 mandate pentru CEC, iar opoziției 3.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău