După 7 ani, șoseaua de ocolire a localității Bahmut a fost dată în exploatare.
Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu declară că: „Așa arată Moldova Europeană. Cu drumuri la standarde europene. Șoseaua de ocolire a orașului Bahmut, construită de la 0, este deja deschisă pentru circulație. Blocată între proceduri birocratice, am reușit ca în scurt timp să grăbim construcția acesteia, iar oamenii să se bucure de călătorii în siguranță”.
Proiectul de construcție a drumului cu o lungime de circa 6 km, parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România are 2 benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții.
Contractul are o valoare totală de peste 5 milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Uniunea Europeană cu titlu de grant. Termenul de finalizare a proiectului a fost extins periodic.
Anterior, ASD declara că antreprenorul, compania Rutador urmează să dea în exploatare drumul până la sfârșitul anului 2021.
Compania Rutador a semnat contratul de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași acum 5 ani. De fiecare dată motivul invocat pentru tergiversarea lucrărilor a fost condițiile meteo nefavorabile.
Compania Rutador este controlată de Nicolae Maliu (50,00%), Marina Kartashova (25,00%) și Ecaterina Maliu (25,00%).