Piața criptomonedelor își revine după scăderile din ultima săptămână. Bitcoin crește cu 8%

26 Apr. 2021, 15:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
26 Apr. 2021, 15:54 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Piața criptomonedelor își revine, după ce săptămâna trecută, prețul mai multor criptomonede, printre care și prețul Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a scăzut, scrie CNBC.

Potrivit Coin Metrics, astăzi, chiar după ora prânzului, prețul celei mai valoroase monede digitale din lume a urcat cu 8% și a ajuns la 53 544 dolari pe monedă. De asemenea, a crescut și prețul eterului și XRP, cu 10% și respectiv cu 12%.

Săptămâna trecută, Bitcoin a scăzut sub 50.000 de dolari pentru prima dată de la începutul lunii martie, după ce o creștere propusă a impozitului pe câștigurile de capital de la președintele american Joe Biden a dus la un val de vânzări. Întreaga piață criptografică a pierdut peste 200 de miliarde de dolari într-o singură zi.

Se așteaptă ca Biden să crească impozitul pe câștigurile de capital pe termen lung pentru cei mai bogați americani la 43,4%, inclusiv o suprataxă. Acest lucru a declanșat o scurtă scădere pe piețele bursiere, iar analiștii au spus că temerile cu privire la propunere s-ar fi putut extinde și pe piața criptografică.
Bitcoin a ajuns la un preț maxim istoric de aproape 65.000 de dolari.

În ultimele săptămâni, directorii cripto au avertizat cu privire la o posibilă reducere pe piață a autorităților de reglementare. Mai mulți oficiali, de la secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, până la președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, au dat un semnal de alarmă cu privire la utilizarea bitcoinului în activități ilegale.

În Turcia, banca centrală a interzis utilizarea activelor digitale în plăți, în timp ce două schimburi criptografice s-au prăbușit. Directorul general al uneia dintre firme, Thodex, ar fi fugit din Turcia cu 2 miliarde de dolari în fondurile investitorilor.

 

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău