Piața imobiliară s-a oprit din clocot! Prețurile stagnează pentru a treia lună consecutiv

15 Aug. 2022, 10:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Aug. 2022, 10:30 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile la apartamente vechi  și noi s-au oprit din creștere și se mențin stabile pentru a treia lună consecutiv (mai- iulie), potrivit ultimelor date ale Bursei Imobiliare Lara.

Prețul mediu la apartamentele vechi a fost în luna iulie de 670 euro metrul pătrat. Cele mai scumpe locuințe sunt cele cu o odaie din sectorul Centru al Capitalei – 928 euro metrul pătrat. La Rîșcani metrul pătrat a costat 873 euro. Iar cele mai ieftine apartamente sunt la Otovasca – 698 euro.

Prețul apartamentelor cu două odăi a variat de la 638 la 835 euro metrul pătrat, iar cele cu trei și patru camere 478 – 585 euro metru pătrat.

În ceea ce privește apartamentele noi, prețul mediu a fost în luna iulie de 805 euro metrul pătrat. La fel, ca și în cazul apartamentelor vechi, cele mai scumpe sunt în Centrul Capitalei – 1080 euro metrul pătrat urmate de cele de la Rîșcani – 936 euro, Botanica și Buiucani – 819 euro. Iar cele mai ieftine locuințe sunt cele de la Otovasca – 538 euro metrul pătrat.

Experții imobiliari sunt de părere că temperarea ritmului de creștere a prețurilor la apartamente e o tendință pe termen scurt, iar în toamnă ne-am putea aștepta la reluarea scumpirii locuințelor. Pe termen lung, numărul tranzacțiilor imobiliare va fi mare în municipiul Chișinău, unde vor avea loc multe procurări de apartamente în scopuri investiționale. În Republica Moldova, piața imobiliară se concentrează exclusiv în municipiul Chișinău. În afara capitalei, practic, piață imobiliară nu există.

Stagnarea prețurilor la apartamente se explică și prin diminuarea achiziției locuințelor cu ajutorul creditelor imobiliare, care în luna iunie curent au însumat 301 mil. de lei. Cauza reducerii creditelor se datorează majorării dobânzilor. Rata media a crescut cu 50%, la 9,3%.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău