Demersul către instituțiile din Rusia este motivat prin faptul că reprezentanții Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au afirmat că s-au făcut nenumărate adresări către Federația Rusă (și către alte jurisdicții străine, unde ajungeau banii spălați prin intermediul instituțiilor financiar-bancare din R. Moldova), dar responsabilii de acolo nu doreau să colaboreze. Exact aceeași situație este și în cazul celorlalte jurisdicții străine, afirmă Grigoriu.
Pe lângă detaliile noi, necunoscute, și unele date cu caracter personal, sume de bani, nume de companii benficiare care încă nu pot fi dezvăluite, în cea mai mare parte în cadrul audierilor Comisia a ascultat informații cunoscute publicului.
Inga Grigoriu presupune că Procuratura Generală din Republica Moldova are intenția să claseze dosarele, invocând lipsa infracțiunii pe cazul dat, la argumentarea căreia servește și „creația științifică a câtorva profesori de la USM, inclusiv a unor persoane de la noi care se bucură de o anumită notorietate”.
Citește și:
-
Stoianoglo nu s-a prezentat la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind „laundromatul”. Întrebările vor fi expediate în scris (VIDEO)
-
Peste 20 de întrebări adresate lui Stoianoglo, după ce nu s-a prezentat la audieri la Comisia de anchetă privind „laundromatul” (DOC)
-
Încă o comisie, creată de Parlament. Se va ocupa de elucidarea circumstanțelor spălării banilor prin intermediul judecătoriilor și băncilor