Prețul benzinei în Federația Rusă a ajuns la un nivel RECORD. Motivul

12 Mart. 2021, 16:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Irina Luca
12 Mart. 2021, 16:47 // Actual //  Irina Luca

Prețul benzinei AI-92, pe data de 12 martie 2021, a crescut la burse la prețul de 55,75 mii ruble per tonă, depășind recordul istoric înregistrat în mai 2018. Acest lucru rezultă din datele Schimbului internațional de mărfuri și materii prime din Sankt Petersburg (SPIMEX).

În timpul tranzacțiilor, costul AI-92 a crescut cu 1,71 la sută. De la începutul anului, prețul său a crescut cu 12,33 la sută.

Creșterea prețului benzinei și motorinei la stațiile de alimentare din Rusia în prima săptămână a lunii martie este asociată cu o creștere a prețurilor cu ridicata din cauza creșterii sezoniere a cererii, a declarat Ministerul Energiei pentru TASS.

Anterior, guvernul Federației Ruse a susținut ideile companiilor petroliere de a crește prețurile benzinei și a decis să ajusteze mecanismul de amortizare pe piața combustibililor. Prețurile stabilite conform noului mecanism vor fi indexate în conformitate cu nivelul de creștere efectivă a valorii cu amănuntul.

În ianuarie, vicepremierul Alexander Novak, care supraveghează sectorul de combustibil și energie, le-a promis rușilor că creșterea costului benzinei în 2021 va fi în limitele inflației.

Realitatea Live

29 Mai 2023, 15:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 15:28 // Actual //  Lupu Eduard

Germania este una dintre cele mai căutate țări de moldoveni care aleg să muncească în străinătate datorită siguranței economice pe care o oferă.

Salariul mediu în Germania este de 44.074 de euro pe an. Salariile absolvenților de facultate (58.602 euro) sunt semnificativ mai mari decât pentru cei fără studii universitare sau universitare (41.509 euro), iar angajații cu responsabilitate personală (50.118 euro) au câștigat mai mult decât cei fără (41.143 euro).

Ce salarii oferă Germania

În medie, cele mai bine plătite locuri de muncă din Germania sunt în sectorul bancar. Salariul anual brut mediu aici este în jur de 57.631 de euro, scrie Ziarul Românesc.

Industria aerospațială ocupă locul doi cu un salariu mediu de 56.153 de euro brut pe an.

Dar, cele mai bine plătite meserii sunt în domeniul medical, cu un salariu mediu de 93.793 euro.

Sectoare precum industria ospitalității (34.195 euro brut anual), agricultura și silvicultură împreună cu pescuitul și horticultura (36.141 euro brut anual) se află la coada clasamentului.

La fel, prost plătite sunt și meseriile de ajutor de bucătar, chelneriță, recepționer, casier.

Domeniul securității IT oferă locuiri de muncă bine plătite deoarece permanent se caută dezvoltatori de software și aplicații de securitate. De fapt, este unul dintre principalele joburi căutate în 2023.

Și în domeniul educației salariile sunt destul de bune, însă o condiție clară este cunoașterea limbii germane, dar și a celei engleze.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău