Primele imagini cu Șaran reținut la Durlești într-o casă părăsită

14 Apr. 2023, 10:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2023, 10:17 // Actual //  Lupu Eduard

Fondatorul Bismobil, Mihail Șaran a fost reținut în această dimineață de către polițiști într-o casă părăsită la Durlești.

Acesta s-ar fi ascuns într-o casă părăsită din orășelul Durlești, după ce anterior a dat bir cu fugiții înainte ca să fie pronunțată decizia cu privire la mandatul de arest pentru 30 de zile în Penitenciarul Nr.13.

Acesta s-ar fi ascuns în casa unor indivizi certați cu legea și a fost stabilită locația acestuia, după ce noaptea trecută s-a conectat la contul său de Facebook, susțin sursele PulsMedia.MD.

În această dimineață, Șaran a încercat să scape de oamenii legii.

În data de 7 aprilie, Mihail Șaran a evadat după ce urma să ajungă în penitenciar. El nu s-a prezentat la pronunțarea încheieri instanței de judecată cu sediu Ciocana.

După ședința de examinare a demersului procurorului Șaran s-a deplasat în parcul Dendrariu. Acolo, acesta a forțat și a înlăturat brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat  haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat.

„Fondatorul “Bismobil Kitchen” Mihail Șaran, a părăsit  Judecătoria Ciocana din mun. Chişinău, până la pronunțarea hotărârii de înlocuire a măsurii preventive de arest la domiciliu în arest preventiv pentru 30 zile, cerută de polițiști, după ce bărbatul a încălcat restricțiile și a comunicat cu câțiva figuranți în dosarul său. Acesta  și-a scos brățara GPS și a fugit într-o direcție necunoscută, folosind mașina avocatului său. La moment oamenii legii întreprind acțiuni pentru localizarea lui”, spune poliția.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău