Prințul Charles i-a susținut pe Harry și Meghan cu “o sumă substanțială” și după ce au renunțat la familia regală

24 Iun. 2021, 17:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 17:38 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Prințul Charles a continuat să-i susțină financiar pe Harry și Meghan Markle, cu “o sumă substanțială”, în lunile care au urmat după ce aceștia s-au retras din familia regală britanică.

Clarence House, biroului prințului de Wales și a soției sale, Ducesa de Cornwall, a făcut publică această informație când a prezentat bilanțul familiei regale.

Harry și Meghan Markle au susținut că este vorba despre același termen. Un purtător de cuvânt al lor a spus că Prințul Harry s-a referit în interviul acordat lui Oprah Winfrey la primul trimestru din anul fiscal 2020, adică la perioada 1 aprilie – 1 iulie.

Monarhia britanică i-a costat pe cetățenii britanici 87,5 milioane de lire sterline (102 milioane de euro) în perioada 2020-2021, în creștere cu 18,1 milioane de lire (21 de milioane de euro) față de anul anterior. Totodată, a fost făcut public faptul că 8,5% din totalul angajaților Palatului Buckingham fac parte dintr-o minoritate etnică, scrie Digi24.

Potrivit Clarence House, susținerea financiară a ambilor săi fii, alături de familiile lor, l-a costat pe prințul Charles 4,5 milioane de lire (5,2 milioane de euro) în anul anterior.

“Cum ne aducem aminte toți, în ianuarie 2020 ducele și ducesa au anunțat că se vor retrage din familia regală britanică, iar ducele a spus că va acționa pentru a-și dobândi independența financiară. Prințul Charles a alocat o sumă substanțială pentru a-i susține în procesul de tranziție. Finanțarea a încetat în vara anului trecută. Cuplul este acum independent din punct de vedere financiar”, a declarat un purtător de cuvânt al Clarence House.

În interviul din martie 2021 acordat lui Oprah Winfrey, Harry a spus că “familia mi-a tăiat finanțarea” în “primul trimestru din 2020”. Întrebat despre termenele diferite, purtătorul de cuvânt Clarence House a spus: “Nu aș spune că termenele sunt foarte diferite. Tot ce vă tot spune sunt informațiile”.

Un purtător de cuvânt al ducilor de Sussex a declarat reporterilor: “Prezentați două termene diferite și este incorect să sugerați că există o contradicție”. “Comentariile ducelui în timpul interviului cu Oprah Winfrey erau legate de primul trimestru din anul fiscal din Marea Britanie, care începe în aprilie”.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală