Acțiunile GameStop au crescut cu peste 960% în acest an: rămân printre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”

24 Iun. 2021, 16:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
24 Iun. 2021, 16:54 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Acțiunile retailerului american de jocuri GameStop au crescut, după ce retailerul de jocuri video a anunţat că a vândut 5 milioane de acțiuni suplimentare, strângând 1,13 miliarde de dolari în capital pentru a accelera creșterea.

Compania, ale cărei acţiuni au crescut cu peste 960% în acest an, a fost scânteia care a declanşat, în ianuarie, o luptă acerbă între investitorii de tip short sellers şi investitorii mici care se organizează online.

Acţiunile GameStop rămân unele dintre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”, acestea au crescut până la 12,7% marți, după ce compania a anunțat finalizarea programului său de oferte de acțiuni în piață, care a fost dezvăluit inițial pe 9 iunie. Până după-amiază, câștigul zilnic era de 10%. GameStop a declarat că va utiliza încasările în scopuri corporative generale, precum și pentru a investi în inițiative de creștere și pentru a menține un bilanț puternic.

Aceasta este a doua vânzare de acțiuni pe care GameStop a efectuat-o de când compania a devenit o vedetă pe forumul WallStreetBets al Reddit, unde investitorii mici au urmărit să ridice prețurile acțiunilor și să elimine fondurile speculative care pariază pe scăderi. GameStop a vândut 3,5 milioane de acțiuni suplimentare în aprilie și a strâns 551 milioane de dolari.

La începutul acestei luni, GameStop l-a numit pe fostul executiv Amazon, Matt Furlong, ca noul său CEO. Compania a angajat, de asemenea, câțiva alți foști directori ai Amazon, inclusiv pe Jenna Owens, noul său director executiv; Matt Francis, primul său director tehnologic; și Elliott Wilke, directorul său de dezvoltare.
Pentru primul trimestru fiscal, GameStop a raportat venituri mai mici decât era preconizat. Începând cu 1 mai, a spus GameStop, și-a achitat datoria pe termen lung și nu mai are împrumuturi în cadrul facilității sale de credit revolving bazate pe active.

Realitatea Live

12 Iun. 2024, 18:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Iun. 2024, 18:00 // Actual //  Lupu Eduard

Exporturile de floarea-soarelui din Moldova au atins noi culmi în primele 5 luni ale anului 2024, depășind cu mult recordurile anterioare. Cu toate acestea, paradoxal, prețurile au înregistrat o scădere semnificativă, potrivit declarațiilor directorului executiv al Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agrocereale”, Iurie Rija.

În ciuda faptului că volumul exporturilor a fost impresionant, ajungând la 268.276 de tone în primele 5 luni ale anului 2024, comparativ cu 95,3% din totalul exporturilor din anul precedent, prețul mediu a înregistrat o scădere de la 9,8 lei pe kilogram în aceeași perioadă a anului trecut la 7,9 lei pe kilogram în 2024.

Analiza detaliată a datelor arată că exporturile din prima jumătate a anului 2024 au egalat nivelul din 2022, anul de vârf al exporturilor, cu 461.076 de tone pe an și 271.053 de tone în primele 5 luni. Companiile principale în exportul de floarea-soarelui au fost Rusagro-Prim, OromImpex și Ancom-Agro, iar destinațiile principale au fost România, Turcia și Bulgaria.

„În primele 5 luni ale anului 2024 în clasamentul companiilor exportatoare de floarea soarelui lider se poziționează compania Rusagro-Prim cu o cotă de aproximativ 17% (45 mii tone), fiind urmată de OromImpex cu o cotă de 13% (33,9 mii tone), Ancom-Agro cu o pondere de 9% (22,9 mii tone)”, potrivit analizei lui Iurie Rija.

Destinațiile de export pentru floarea-soarelui rămân stabile. În primele 5 luni ale 2024 60 % din cantitate a fost vândută către România (159 748 tone), 13,2%- către Turcia (35 558 tone), 8,2%- către Bulgaria (22 053 tone). În același timp, în 2024 se observă o activizare a exporturilor de floare către destinația Turcia.

Cu toate acestea, exportul de ulei de floarea-soarelui a cunoscut o scădere semnificativă în aprilie și mai, influențată de deficitul de floarea-soarelui cauzat de exporturile masive. Producătorii locali au rămas reticenți în vânzarea materiei prime către producătorii de ulei, ceea ce a redus producția și exportul. În încercarea de a soluționa deficitul, au fost luate măsuri pentru importul de semințe de floarea-soarelui din Ucraina.

Deși exporturile de ulei de floarea-soarelui au fost în scădere, exporturile de semințe și ulei de floarea-soarelui au depășit chiar și recordurile din sezonul 2021-2022. Această creștere semnificativă a exportului ar putea conduce la o criză de disponibilitate a materiei prime în Moldova și la creșterea prețurilor interne.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău