Acțiunile GameStop au crescut cu peste 960% în acest an: rămân printre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”

24 Iun. 2021, 16:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 16:54 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Acțiunile retailerului american de jocuri GameStop au crescut, după ce retailerul de jocuri video a anunţat că a vândut 5 milioane de acțiuni suplimentare, strângând 1,13 miliarde de dolari în capital pentru a accelera creșterea.

Compania, ale cărei acţiuni au crescut cu peste 960% în acest an, a fost scânteia care a declanşat, în ianuarie, o luptă acerbă între investitorii de tip short sellers şi investitorii mici care se organizează online.

Acţiunile GameStop rămân unele dintre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”, acestea au crescut până la 12,7% marți, după ce compania a anunțat finalizarea programului său de oferte de acțiuni în piață, care a fost dezvăluit inițial pe 9 iunie. Până după-amiază, câștigul zilnic era de 10%. GameStop a declarat că va utiliza încasările în scopuri corporative generale, precum și pentru a investi în inițiative de creștere și pentru a menține un bilanț puternic.

Aceasta este a doua vânzare de acțiuni pe care GameStop a efectuat-o de când compania a devenit o vedetă pe forumul WallStreetBets al Reddit, unde investitorii mici au urmărit să ridice prețurile acțiunilor și să elimine fondurile speculative care pariază pe scăderi. GameStop a vândut 3,5 milioane de acțiuni suplimentare în aprilie și a strâns 551 milioane de dolari.

La începutul acestei luni, GameStop l-a numit pe fostul executiv Amazon, Matt Furlong, ca noul său CEO. Compania a angajat, de asemenea, câțiva alți foști directori ai Amazon, inclusiv pe Jenna Owens, noul său director executiv; Matt Francis, primul său director tehnologic; și Elliott Wilke, directorul său de dezvoltare.
Pentru primul trimestru fiscal, GameStop a raportat venituri mai mici decât era preconizat. Începând cu 1 mai, a spus GameStop, și-a achitat datoria pe termen lung și nu mai are împrumuturi în cadrul facilității sale de credit revolving bazate pe active.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău