Acțiunile GameStop au crescut cu peste 960% în acest an: rămân printre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”

24 Iun. 2021, 16:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Iun. 2021, 16:54 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Acțiunile retailerului american de jocuri GameStop au crescut, după ce retailerul de jocuri video a anunţat că a vândut 5 milioane de acțiuni suplimentare, strângând 1,13 miliarde de dolari în capital pentru a accelera creșterea.

Compania, ale cărei acţiuni au crescut cu peste 960% în acest an, a fost scânteia care a declanşat, în ianuarie, o luptă acerbă între investitorii de tip short sellers şi investitorii mici care se organizează online.

Acţiunile GameStop rămân unele dintre cele mai puternice şi vizibile ”acţiuni meme”, acestea au crescut până la 12,7% marți, după ce compania a anunțat finalizarea programului său de oferte de acțiuni în piață, care a fost dezvăluit inițial pe 9 iunie. Până după-amiază, câștigul zilnic era de 10%. GameStop a declarat că va utiliza încasările în scopuri corporative generale, precum și pentru a investi în inițiative de creștere și pentru a menține un bilanț puternic.

Aceasta este a doua vânzare de acțiuni pe care GameStop a efectuat-o de când compania a devenit o vedetă pe forumul WallStreetBets al Reddit, unde investitorii mici au urmărit să ridice prețurile acțiunilor și să elimine fondurile speculative care pariază pe scăderi. GameStop a vândut 3,5 milioane de acțiuni suplimentare în aprilie și a strâns 551 milioane de dolari.

La începutul acestei luni, GameStop l-a numit pe fostul executiv Amazon, Matt Furlong, ca noul său CEO. Compania a angajat, de asemenea, câțiva alți foști directori ai Amazon, inclusiv pe Jenna Owens, noul său director executiv; Matt Francis, primul său director tehnologic; și Elliott Wilke, directorul său de dezvoltare.
Pentru primul trimestru fiscal, GameStop a raportat venituri mai mici decât era preconizat. Începând cu 1 mai, a spus GameStop, și-a achitat datoria pe termen lung și nu mai are împrumuturi în cadrul facilității sale de credit revolving bazate pe active.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală