Profesioniștii MAIB – înalt apreciați

14 Iun. 2021, 16:49
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
14 Iun. 2021, 16:49 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Profesionismul este una dintre valorile echipei MAIB. Banca atrage specialiști de top și creează cele mai bune condiții pentru echipa sa de profesioniști. Angajamentul nostru ferm este de a deveni unul dintre cele mai dorite locuri de muncă, învățare și excelare.
Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului bancar, mai mulți angajați au fost premiați de Asociația Băncilor din Moldova pentru profesionalism și realizări.

Top managementul MAIB și-a exprimat aprecierea și a mulțumit pentru realizări și dedicația zilnică în activitate atât colegilor premiați în acest an, cât și celor care au fost premiați în 2020.

Distincția supremă a Asociației – medalia onorifică Meritul bancar, acordată pentru merite deosebite în dezvoltarea sistemului bancar, a fost decernată angajaților:

  • Aurel Zara, Director Sucursala Bălți;
  • Natalia Salcuțan, Departamentul Vânzări IMM;
  • Liudmila Eremeeva, Departamentul Operațiuni;
  • Maria Șindirinschi, Departamentul Contabilitate și Finanțe;
  • Iulia Griţcan, Director al Sucursalei Călăraşi;
  • Vladislav Tîltu, Departamentul Clienți Corporativi;
  • Vladimir Bîrsan, Șef al Departamentului Clienţi Corporativi.

Pentru activitate prodigioasă, succese remarcabile în muncă şi profesionalism, cu Diploma de onoare au fost apreciaţi angajaţii:

  • Mihail Strelciuc, Director al Sucursalei Leova;
  • Svetlana Golan, Director al Sucursalei Șoldănești;
  • Ina Dirda, Director al Sucursalei Edineț;
  • Alla Reus, Departamentul Administrare Operațională a Riscului de Credit;
  • Tatiana Ababii, Departamentul Resurse Umane și Organizare;
  • Olga Popa, Departamentul Gestiune și Suport Vânzări;
  • Irina Melnic, Departamentul Administrare Riscuri Financiare și Operaționale;
  • Oleg Erhan, Departamentul Administrare Numerar;
  • Oleg Cucoreanu, Departamentul Audit Intern;
  • Veronica Vieru, Departamentul Trezorerie;
  • Lucia Chircu, Departamentul Administrare Operaţională a Riscului de Credit.

„Îmi exprim aprecierea și prețuirea pentru fiecare dintre Dumneavoastră, Oamenii MAIB. Sunteți un exemplu extraordinar de angajament și profesionalism. Datorită leadershipului și dedicării Dumneavoastră, spiritului de echipă și energiei colegilor, circa un milion de clienți aleg MAIB pentru cele mai bune servicii și produse bancare. Sunt onorat să avansăm cu profesioniști de valoare la Nivelul Următor”, a declarat Giorgi Shagidze, Președintele MAIB.

Pentru echipa MAIB să fii Profesionist semnifică următoarele:

  • dezvoltăm, atragem și reținem continuu profesioniști de top, care tind spre autodezvoltare. Sunt competenți, bine pregătiți, cunosc excelent atât domeniul lor de activitate, cât și clienții, astfel aplicând cunoștințele și experiența lor profesională pentru oferirea soluțiilor, adaptate situației și necesităților clienților.
  • suntem mândri de nivelul înalt al calității muncii și oferim clienților o deservire excepțională, care corespunde și devansează așteptările.

Împreună la Nivelul Următor!

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău