Profesioniștii MAIB – înalt apreciați

14 Iun. 2021, 16:49
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
14 Iun. 2021, 16:49 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Profesionismul este una dintre valorile echipei MAIB. Banca atrage specialiști de top și creează cele mai bune condiții pentru echipa sa de profesioniști. Angajamentul nostru ferm este de a deveni unul dintre cele mai dorite locuri de muncă, învățare și excelare.
Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului bancar, mai mulți angajați au fost premiați de Asociația Băncilor din Moldova pentru profesionalism și realizări.

Top managementul MAIB și-a exprimat aprecierea și a mulțumit pentru realizări și dedicația zilnică în activitate atât colegilor premiați în acest an, cât și celor care au fost premiați în 2020.

Distincția supremă a Asociației – medalia onorifică Meritul bancar, acordată pentru merite deosebite în dezvoltarea sistemului bancar, a fost decernată angajaților:

  • Aurel Zara, Director Sucursala Bălți;
  • Natalia Salcuțan, Departamentul Vânzări IMM;
  • Liudmila Eremeeva, Departamentul Operațiuni;
  • Maria Șindirinschi, Departamentul Contabilitate și Finanțe;
  • Iulia Griţcan, Director al Sucursalei Călăraşi;
  • Vladislav Tîltu, Departamentul Clienți Corporativi;
  • Vladimir Bîrsan, Șef al Departamentului Clienţi Corporativi.

Pentru activitate prodigioasă, succese remarcabile în muncă şi profesionalism, cu Diploma de onoare au fost apreciaţi angajaţii:

  • Mihail Strelciuc, Director al Sucursalei Leova;
  • Svetlana Golan, Director al Sucursalei Șoldănești;
  • Ina Dirda, Director al Sucursalei Edineț;
  • Alla Reus, Departamentul Administrare Operațională a Riscului de Credit;
  • Tatiana Ababii, Departamentul Resurse Umane și Organizare;
  • Olga Popa, Departamentul Gestiune și Suport Vânzări;
  • Irina Melnic, Departamentul Administrare Riscuri Financiare și Operaționale;
  • Oleg Erhan, Departamentul Administrare Numerar;
  • Oleg Cucoreanu, Departamentul Audit Intern;
  • Veronica Vieru, Departamentul Trezorerie;
  • Lucia Chircu, Departamentul Administrare Operaţională a Riscului de Credit.

„Îmi exprim aprecierea și prețuirea pentru fiecare dintre Dumneavoastră, Oamenii MAIB. Sunteți un exemplu extraordinar de angajament și profesionalism. Datorită leadershipului și dedicării Dumneavoastră, spiritului de echipă și energiei colegilor, circa un milion de clienți aleg MAIB pentru cele mai bune servicii și produse bancare. Sunt onorat să avansăm cu profesioniști de valoare la Nivelul Următor”, a declarat Giorgi Shagidze, Președintele MAIB.

Pentru echipa MAIB să fii Profesionist semnifică următoarele:

  • dezvoltăm, atragem și reținem continuu profesioniști de top, care tind spre autodezvoltare. Sunt competenți, bine pregătiți, cunosc excelent atât domeniul lor de activitate, cât și clienții, astfel aplicând cunoștințele și experiența lor profesională pentru oferirea soluțiilor, adaptate situației și necesităților clienților.
  • suntem mândri de nivelul înalt al calității muncii și oferim clienților o deservire excepțională, care corespunde și devansează așteptările.

Împreună la Nivelul Următor!

P.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 16:44
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
10 Apr. 2025, 16:44 // Actual //  bani.md

Elveția își reafirmă angajamentul de susținere a Republicii Moldova prin lansarea oficială a Programului de cooperare 2025–2028, cu un buget total de 104 milioane de franci elvețieni (echivalentul a circa 2,1 miliarde lei moldovenești). Noul program are o durată de patru ani și va menține un nivel al finanțării mai mult decât dublu față de perioada premergătoare războiului din Ucraina.

Evenimentul de lansare a avut loc pe 10 aprilie la Chișinău, reunind peste 200 de participanți – oficiali guvernamentali, reprezentanți ai autorităților locale, organizații ale societății civile și parteneri de dezvoltare.

„Elveția va continua să coopereze cu Moldova pentru a promova dezvoltarea durabilă, prosperitatea și stabilitatea, într-un context regional complicat”, a declarat Didier Chassot, Director general adjunct al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Programul este structurat în jurul a trei domenii prioritare:

Guvernare și coeziune socială (30 milioane CHF): Sprijin pentru democrație, stat de drept, implicare civică și autorități locale eficiente.
Dezvoltare și reziliență economică (35,5 milioane CHF): Suport pentru IMM-uri, agricultori, integrarea refugiaților, formare profesională și emanciparea economică a femeilor.

Sănătate și servicii publice locale (36,5 milioane CHF): Acces îmbunătățit la sănătate, apă, servicii de salubrizare și reziliență a sistemului medical.

De asemenea, Programul include un fond de granturi mici de 2 milioane CHF, destinat inițiativelor culturale și proiectelor societății civile.

Elveția va continua să sprijine reformele interne ale Republicii Moldova, răspunzând totodată efectelor indirecte ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Accentul va fi pus pe incluziunea socială, schimbările climatice și consolidarea capacităților de reacție în fața crizelor.

Programul actual vine în continuarea eforturilor anterioare: între 2018–2024, Elveția a oferit peste 133 milioane CHF în sprijin pentru sănătate, dezvoltare locală, ocuparea forței de muncă și ajutor umanitar în contexte de criză (COVID-19, criza energetică, refugiați).