Sony lansează prima sa dronă, Airpeak S1 – una dintre cele mai scumpe de pe piață. Va costa peste 9.000 de dolari

14 Iun. 2021, 16:02
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
14 Iun. 2021, 16:02 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Sony a dezvăluit oficial prima sa dronă profesională, Airpeak S1. Drona va fi folosită alături de o cameră mirrorless Sony Alpha și obiective Sony, pentru a putea controla de la distanță fiecare aspect al camerei, obiectivului și dronei într-o manieră cât mai simplă. Aceasta va fi una dintre cele scumpe drone de filmare de pe piață.

AirPeak S1 este o dronă dedicată profesioniștilor

Prețul pentru o dronă AirPeak S1, în funcție de camera aleasă, poate ajunge undeva peste 9.000 de dolari și este dedicată profesioniștilor.

Pentru 9.000 de dolari americani, Sony livrează o dronă, dar fără cameră dedicată (în afara uneia pentru navigație) și fără sistemul gimbal de stabilizare. Acestea sunt opționale care se cumpără separat. Dacă cineva este în general interesat de Airpeak S1, probabil că are deja o cameră Sony Alpha. Drona este compatibilă cu modele precum cele din seriile A7S, A7R și FX3.

Sony promite un timp de 22 minute la o singură încărcare, fără cameră. Cu o cameră și obiectiv profesional pe gimbal, acest timp scade la jumătate, compania promițând doar 12 minute.

Drona poate atinge o viteză de 90 km/h, iar cele mai importante funcții ale sale stau în software. Drona va putea zbura independent, pe baza unei rute și a unui program prestabilit, cu posibilitatea de a seta rute care pot fi repetate de multe ori fără diferențe. De altfel, având motoare mari și puternice, drona nu va fi afectată de vânt în utilizare, scrie go4it.

Sony se laudă cu faptul că AirPeak S1 este singura dronă realizată pentru camerele mirrorless Alpha și ar putea fi o dronă capabilă să înregistreze unele dintre cele mai calitative cadre de pe piață. Totuși, prețul său ar putea să țină departe chiar și o parte din publicul țintă din domenii profesionale.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 09:20 // Actual //  Lupu Eduard

China a anunţat lansarea unei campanii online împotriva aplicaţiilor de video şi a reţelelor sociale care răspândesc conţinut „periculos” pentru copii.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat începerea unui program de două luni, intitulat „Clar şi luminos”, care ar trebui să „consolideze în mod eficient protecţia minorilor pe internet şi să creeze un mediu digital mai sănătos şi mai sigur”, informează Agerpres.

Programul va include „remedierea problemelor majore” legate de platformele de scurte video-uri şi live-uri, reţelele sociale, site-urile de vânzări online, cataloagele de aplicaţii, dispozitivele conectate pentru copii şi controlul online pentru minori, a precizat autoritatea de reglementare.

Printre obiectele vizate: produse de comerţ electronic care sunt evocatoare sexual sau considerate a fi “soft porn”, precum şi informaţii care i-ar determina pe copii să întreţină „prietenii periculoase” sau care “ar transmite valori periculoase (…) prin jargon online şi cuvinte cheie create cu rea intenţie”.

Campania va aborda, de asemenea, difuzarea video-urilor considerate a glorifica hărţuirea la şcoală, precum şi conţinutul „violent sau sângeros” din desenele animate sau cântecele pentru copii sau utilizarea „copiilor vedetă pe internet” pentru a genera bani.

Partidul Comunist Chinez are un control ferm asupra internetului în țară, cenzurând conţinutul considerat vulgar, ostentativ sau subversiv din punct de vedere politic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău