PSRM se plânge! Durleșteanu a fost „presată” să renunțe. Cine ar fi intervenit în negocieri (VIDEO)

17 Mart. 2021, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
17 Mart. 2021, 14:38 // Actual //  Fetco Veronica

Candidata Partidului Socialiștilor, Mariana Durleșteanu, și-ar fi anunțat refuzul de a nu mai candida la funcția de prim-ministru din cauza unor presiuni asupra acesteia a unor forțe din afara țării noastre. Anunțul a fost făcut astăzi de către deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

„Decizia de ieri nu consolidează forțele politice. A fost aplicată o lovitură sub centură asupra deciziilor și negocierilor noastre și a partidelor politice pe care le-am purtat ieri și care se părea că eram pe poziție de a ajunge la un numitor comun. Implicarea unor forțe din afara țării, trebuie condamnată. Atunci când am avansat în negocieri, nu trebuia nimeni să se implice. Totuși suntem gata de dialog și acum, în limita legislației. Ceea ce s-a produs ieri necesită comentarii”, a spus Batrîncea.

Vlad Batrâncea susține că, presiunile făcute asupra Marianei Durleșteanu au fost „de tipul lui Plahotniuc”.

„Cunoaștem cu toții că doamna Durleșteanu a lucrat cu multe organizații internaționale și misiuni diplomatice. Presiunile și sutele de mesaje care i-au fost trimise Marianei Durleșteanu au făcut-o să renunțe la această funcție”, a mai spus deputatul.

Amintim că, ieri, în timpul procesului de consultări cu partidele politice, organizate de președinta țării, Maia Sandu, candidata PSRM, la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, a anunțat că refuză să mai candideze la această funcție. Ulterior, președinta țării la desemnat drept candidat pe deputatul PAS, Igor Grosu.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău