PSRM se plânge! Durleșteanu a fost „presată” să renunțe. Cine ar fi intervenit în negocieri (VIDEO)

17 Mart. 2021, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Fetco Veronica
17 Mart. 2021, 14:38 // Actual //  Fetco Veronica

Candidata Partidului Socialiștilor, Mariana Durleșteanu, și-ar fi anunțat refuzul de a nu mai candida la funcția de prim-ministru din cauza unor presiuni asupra acesteia a unor forțe din afara țării noastre. Anunțul a fost făcut astăzi de către deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

„Decizia de ieri nu consolidează forțele politice. A fost aplicată o lovitură sub centură asupra deciziilor și negocierilor noastre și a partidelor politice pe care le-am purtat ieri și care se părea că eram pe poziție de a ajunge la un numitor comun. Implicarea unor forțe din afara țării, trebuie condamnată. Atunci când am avansat în negocieri, nu trebuia nimeni să se implice. Totuși suntem gata de dialog și acum, în limita legislației. Ceea ce s-a produs ieri necesită comentarii”, a spus Batrîncea.

Vlad Batrâncea susține că, presiunile făcute asupra Marianei Durleșteanu au fost „de tipul lui Plahotniuc”.

„Cunoaștem cu toții că doamna Durleșteanu a lucrat cu multe organizații internaționale și misiuni diplomatice. Presiunile și sutele de mesaje care i-au fost trimise Marianei Durleșteanu au făcut-o să renunțe la această funcție”, a mai spus deputatul.

Amintim că, ieri, în timpul procesului de consultări cu partidele politice, organizate de președinta țării, Maia Sandu, candidata PSRM, la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, a anunțat că refuză să mai candideze la această funcție. Ulterior, președinta țării la desemnat drept candidat pe deputatul PAS, Igor Grosu.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 15:26
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 15:26 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Un om de afaceri care a cheltuit 30 de milioane de dolari pentru construirea zidului lui Donald Trump de la granița cu Mexic vrea acum să-l vândă și caută cumpărători. Acesta speră să obțină 20 de milioane de dolari pe milă.

Tommy Fisher, 51 de ani, este cel care a dat banii pentru construirea unui zid lung de 5 kilometri, cu 15.000 de stâlpi din oțel, cu înălțimea de 5,5 metri, care este pe linia de frontieră dintre Mexic și SUA de-a lungul râului Rio Grande, lângă Mission, Texas, scrie Digi24.

În 2019, compania omului de afaceri din Dakota de Nord, Fisher Industries, a primit 6,9 milioane de dolari pentru a construi aproape un kilometru de zid de la We Build the Wall (WBTW), organizația care era responsabilă cu fondurile pentru construcții.

Această companie a fost fondată de fostul veteran american Brian Kolfage și a fost condusă împreună cu fostul strateg de la Casa Albă, Steve Bannon. Mai târziu, în același an, Fisher a început să adauge o altă secțiune la zid și a mai primit 1,5 milioane de dolari de la Kolfage și Bannon.

Însă Fisher a fost forțat să rupă înțelegerea cu cei doi, care ulterior au fost acuzați pentru fraudă, după ce ar fi utilizat donații pentru zid în scop personal. Ambii s-au declarat nevinovați. Bannon a fost amnistiat de Trump, în ultimele sale zile de mandat, în timp ce Kolfage urmează să apară în fața instanței în noiembrie.

Pentru Fisher, costurile pentru construirea zidului au crescut până la 30 de milioane de dolari, adică de 20 de ori mai mult decât estimările inițiale.

Anul trecut, o organizație ecologistă non-profit a dat în judecată WBTW și Fisher Industries, iar simpatizanții au protestat împotriva construcției, pentru că aceasta a fost ridicată prea aproape de râu și ar putea duce la inundații mai grave.

După ce a câștigat alegerile din SUA, Joe Biden a oprit construcția zidului lui Trump, iar luna trecută a returnat 2,2 miliarde de dolari forțelor armate.

Inițial, Fisher a fost foarte entuziasmat de proiect: „Am crezut că va fi un proiect de care ne vom aminti, precum barajul Hoover”. Acum, însă, speră că cineva va dori să-l cumpere. Speră că va încasa 20 de milioane de dolari pe milă, adică 1,6 kilometri.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală