Publicitatea rămâne motorul de creştere al Google. Alphabet, compania mamă a Google, a avut venituri de 76,7 mld. USD

25 Oct. 2023, 10:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Oct. 2023, 10:16 // Actual //  Lupu Eduard

Veniturile solide din publicitate au ajutat Alphabet, compania mamă a Google, să depăşească aşteptările privind vânzările în al treilea trimestru, deşi o performanţă mai slabă decât se aştepta în divizia sa de cloud computing a dezamăgit investitorii, scrie FT.

Divizia Cloud a Google, care a înregistrat primul său profit operaţional din acest an, a ratat la limită previziunile privind veniturile, crescând cu 22%, la 8,4 miliarde de dolari, faţă de aşteptările pentru un câştig de aproximativ 26%. Deşi unitatea a rămas profitabilă în cele trei luni până la 30 septembrie, venitul operaţional a fost mai mic decât în al doilea trimestru al anului.

Ruth Porat, noul preşedinte numit şi directorul financiar demisionar al Alphabet şi Google, a declarat că performanţa reflectă „impactul eforturilor de optimizare a clienţilor”, în condiţiile în care aceştia caută să reducă costurile.

Investitorii monitorizează momentul în care încetinirea creşterii în domeniul cloud – în condiţiile în care companiile au căutat să reducă costurile – va atinge un nivel minim şi ce efect va continua să aibă bugetele mai restrânse ale întreprinderilor asupra furnizorilor de cloud, inclusiv Google şi Amazon Web Services.

Sundar Pichai, directorul executiv al Alphabet şi Google, a declarat marţi că există „semne de stabilizare”.

În ciuda performanţei mai discrete în domeniul cloud, veniturile globale ale Alphabet au depăşit aşteptările analiştilor, crescând cu 11%, la 76,7 miliarde de dolari. Profitul pe acţiune a depăşit, de asemenea, previziunile, sărind cu 46% la 1,55 dolari, iar venitul după impozitare a crescut cu 42% la 19,7 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 13:41 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa FMI a avut discuții constructive și productive cu autoritățile moldovenești cu privire la performanța economică și politicile care stau la baza celei de-a cincea revizuiri în temeiul mecanismului extins de credit și al mecanismului extins de fond (ECF/EFF) și prima revizuire în cadrul mecanismului pentru reziliență și sustenabilitate (RSF). .

Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși unele reforme structurale au fost amânate.

Recuperarea economică durează mai mult decât se anticipa, într-un context de provocări persistente și contagii din războiul Rusiei în Ucraina.

O misiune FMI, condusă de Clara Mira, a avut discuții la Chișinău în perioada 22 aprilie-3 mai pentru a cincea revizuire a programelor Republicii Moldova în cadrul acordului ECF/EFF și prima revizuire în cadrul acordului RSF. La finalul discuțiilor, doamna Mira a emis următoarea declarație:

„Redresarea economiei moldovenești a fost mai lentă decât era de așteptat, în timp ce răspândirile și vânturile în contra din războiul Rusiei în Ucraina continuă. PIB-ul real a crescut cu 0,7% în 2023, sub prognoza de 2% a FMI la momentul ultimei revizuiri. Acest lucru sa datorat în primul rând unei redresări mai slabe a cererii interne, în special a consumului privat și a investițiilor. Recuperarea ar trebui să continue în 2024, cu o creștere de 2,6%, din nou mai mică decât se prognozase anterior. Riscurile includ posibile șocuri de energie reînnoită sau un nou val de refugiați. Creșterea mai rapidă decât cea anticipată a partenerilor comerciali, progresul mai rapid către aderarea la UE și accelerarea reformelor structurale reprezintă riscuri pozitive”, spune Clara Mira.

Potrivit ei, Bugetul pentru 2024 consolidează siguranța socială, susține și mai mult securitatea energetică și sprijină investițiile și reformele care stimulează creșterea. Având în vedere că inflația se află în intervalul țintă a BNM din noiembrie, poziția actuală a politicii monetare este adecvată. Flexibilitatea cursului de schimb și menținerea unor rezerve valutare suficiente vor fi esențiale pentru a aborda șocurile. Politica monetară ar trebui să rămână concentrată pe menținerea stabilității prețurilor.

„Performanța programului a fost bună și, în general, pe drumul cel bun, deși cu unele întârzieri în reformele structurale. Autoritățile au îndeplinit toate criteriile cantitative de performanță la sfârșitul lunii decembrie. Au fost îndeplinite criteriile structurale de la sfârșitul lunii decembrie privind consolidarea administrației fiscale și finalizarea unui triaj al întreprinderilor de stat. A fost adoptată Legea privind acțiunea climatică. Cu toate acestea, reformele convenite pentru a consolida autonomia instituțională și guvernanța BNM (decembrie) și pentru a stabili o infrastructură de adjudecare anticorupție, inclusiv un proces credibil de selecție a judecătorilor (martie) sunt amânate, deși lucrările sunt în desfășurare”, conchide Clara Mira.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău