Răsturnare de situație în Rusia. Cum este văzut Putin de poporul rus după invazia din Ucraina

20 Iun. 2022, 12:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 12:14 // Actual //  Lupu Eduard

Un nou sondaj de opinie rusesc arată că președintele Vladimir Putin a înregistrat o creștere a ratingurilor de la începutul războiului din Ucraina. Peste 80% dintre respondenții ruși susțin acțiunile sale în Ucraina. Totul se datorează faptului că de la invazie, mass-media de stat rusă a transmis mesaje zi de zi despre războiul din Ucraina, inclusiv promovând minciuni cu privire la reușitele pe câmpul de luptă și despre justificarea războiului.

Aproximativ 78% dintre ruși aprobă activitatea președintelui Vladimir Putin. Ce este de remarcat că după invazia din Ucraina, părerea rușilor s-a schimbat radical comparând datele cu ultimul sondaj național care a fost realizat între 28 februarie și 1 martie pe un eșantion aleatoriu de 1.640 de adulți din întreaga țară. Participanții au fost întrebați dacă susțin operațiunea militară rusă pe teritoriul ucrainean.

Aproximativ 46% dintre respondenți au spus că au susținut ferm acțiunea, iar aproximativ 13% au spus că o susțin într-o oarecare măsură. Aproximativ 23% s-au opus operațiunii, iar 13% nu au avut nicio opinie sau au refuzat să răspundă.

În rândul tinerilor, sprijinul pentru război este semnificativ mai scăzut. În grupa de vârstă 18-24 de ani, 29 la sută au indicat că sprijină războiul, în timp ce 39 la sută s-au opus. Suportul maxim pentru război, de 75 la sută, a fost în rândul respondenților cu vârsta de 66 de ani și mai mult.

După ce a început operațiunea specială din Ucraina, ratingul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, continuă să crească. Munca lui Vladimir Putin este aprobată de peste 82% dintre cetățeni. Cu 1% mai mult decât rezultate precedentului sondaj realizat de Fundația Opinia publică.

-Aprobă activitatea președintelui – 82%.

-Au încredere în președinte – 78%.

Anterior, 78% dintre ruși aveau încredere în președinte, iar 81% considerau că el face treabă bună în funcția pe care o ocupă. Sondajul a fost realizat la 9 iunie.

Judecând după rezultatele publicate pe site-ul oficial al Centrului Național de Studiere a Opiniei Publice (VȚIOM), cota de încredere acordată lui Putin a crescut, la rândul ei, ajungând la peste 81%.

-Aprobă activitatea președintelui – 78,9%.

-Au încredere – 81,3%”.

Ratingul de încredere a cetățenilor în liderul rus a început să crească după ce a fost anunțată operațiunea specială din Ucraina. Din februarie până în aprilie, nivelul de aprobare a activității șefului statului a crescut de la 62,9%, la 79,6%, indicele de încredere, de la 67,1%, la 81,6%, relatează URA.ru.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău