Răsturnare de situație în Rusia. Cum este văzut Putin de poporul rus după invazia din Ucraina

20 Iun. 2022, 12:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iun. 2022, 12:14 // Actual //  Lupu Eduard

Un nou sondaj de opinie rusesc arată că președintele Vladimir Putin a înregistrat o creștere a ratingurilor de la începutul războiului din Ucraina. Peste 80% dintre respondenții ruși susțin acțiunile sale în Ucraina. Totul se datorează faptului că de la invazie, mass-media de stat rusă a transmis mesaje zi de zi despre războiul din Ucraina, inclusiv promovând minciuni cu privire la reușitele pe câmpul de luptă și despre justificarea războiului.

Aproximativ 78% dintre ruși aprobă activitatea președintelui Vladimir Putin. Ce este de remarcat că după invazia din Ucraina, părerea rușilor s-a schimbat radical comparând datele cu ultimul sondaj național care a fost realizat între 28 februarie și 1 martie pe un eșantion aleatoriu de 1.640 de adulți din întreaga țară. Participanții au fost întrebați dacă susțin operațiunea militară rusă pe teritoriul ucrainean.

Aproximativ 46% dintre respondenți au spus că au susținut ferm acțiunea, iar aproximativ 13% au spus că o susțin într-o oarecare măsură. Aproximativ 23% s-au opus operațiunii, iar 13% nu au avut nicio opinie sau au refuzat să răspundă.

În rândul tinerilor, sprijinul pentru război este semnificativ mai scăzut. În grupa de vârstă 18-24 de ani, 29 la sută au indicat că sprijină războiul, în timp ce 39 la sută s-au opus. Suportul maxim pentru război, de 75 la sută, a fost în rândul respondenților cu vârsta de 66 de ani și mai mult.

După ce a început operațiunea specială din Ucraina, ratingul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, continuă să crească. Munca lui Vladimir Putin este aprobată de peste 82% dintre cetățeni. Cu 1% mai mult decât rezultate precedentului sondaj realizat de Fundația Opinia publică.

-Aprobă activitatea președintelui – 82%.

-Au încredere în președinte – 78%.

Anterior, 78% dintre ruși aveau încredere în președinte, iar 81% considerau că el face treabă bună în funcția pe care o ocupă. Sondajul a fost realizat la 9 iunie.

Judecând după rezultatele publicate pe site-ul oficial al Centrului Național de Studiere a Opiniei Publice (VȚIOM), cota de încredere acordată lui Putin a crescut, la rândul ei, ajungând la peste 81%.

-Aprobă activitatea președintelui – 78,9%.

-Au încredere – 81,3%”.

Ratingul de încredere a cetățenilor în liderul rus a început să crească după ce a fost anunțată operațiunea specială din Ucraina. Din februarie până în aprilie, nivelul de aprobare a activității șefului statului a crescut de la 62,9%, la 79,6%, indicele de încredere, de la 67,1%, la 81,6%, relatează URA.ru.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău