Râuri de lacrimi de la tribuna Parlamentului! Mudreac: Au fost constrânși primarii să depună declarații împotriva mea

21 Apr. 2022, 15:52
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Apr. 2022, 15:52 // Actual //  Lupu Eduard

Deputatul socialist Radu Mudreac s-a arătat vădit emoționat și a vorbit cu lacrimi în ochi de la tribuna Parlamentului vizavi de acuzațiile care i se aduc cu privire la spălările de bani în dosarul „mafiei cărnii”.

„Dacă să vorbesc să argumentez dosarul deschis pe numele meu îmi vine grep să vorbesc pentru că nu am făcut cunoștință cu materialele. În 2011 am început să investesc în țară, să creez locuri de muncă. Vrei să te dezvolți, apelezi și găsești surse. Era perioada anului 2011, am apelat la cunoștințe la rude, am investit am creat locuri de muncă. Până în ziua de azi activează. Este vreo plângere de la cineva? Este vreun prejudiciu adus statului. Anual se achită un milion de lei impozite. În ce constă problema, careva pretenții”, a declarat Mudreac.

„Din toamnă mă telefonau de la primării din teritoriu că forțat erau aduși inspectorii de sector și CNA. De la primării îmi spuneau mata riști de la 3 la 5 ani de închisoare dacă nu semnezi documentul că nici nu-l știi la față pe Radu. Am depus cerere la Procuratura Anticorupție să mă informeze dacă figurez în vreun dosar. Dacă figurez invitați-mă să vă spun. Răspunsul a fost negativ că nu figurez în vreun dosar. Dosarul este deschia pe 20 aprilie comasat cu altceva. Sunt membru al comisiei pentru cariere. Mi s-a spus ori închizi gura ori pleci din funcție”, a justificat Mudreac.

Socialistul Radu Mudreac este acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari. „Este vorba de contracte fictive în sumă de 3,2 mil. de lei”, a declarat Dumitru Robu, procurorul general interimar, Dumitru Robu, care cere ridicarea imunității deputatului socialist.

„În noiembrie 2011, Mudreac, în calitate de director al SRL „Gardione”, acționând împreună cu alte persoane a încheiat opt contracte de împrumut de 3,2 milioane de lei. Este vorba contracte fictive de împrumut care variau între 400 – 500 mii”, a spus Robu.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Mart. 2023, 12:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Mart. 2023, 12:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele Consiliului UE, Charles Michel, vine marți la Chișinău. Informația despre vizită a fost făcută de autoritățile europene, scrie Realitatea.md.

Instituțiile de la Chișinău nu au informat încă despre întrevederi. Conform Consiliului, urmează discuții cu Maia Sandu, Dorin Recean și Igor Grosu.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Vizita începe la ora 11:40, cu o întâlnire cu șefa statului. Va urma o conferință de presă la 12:50, discuții comune cu președinta și premierul, întrevederea cu șeful Legislativului și altă discuție cu premierul.

Ultima întrevedere este programată pentru ora 15:30. Care vor fi subiectele dialogului deocamdată nu se cunoaște. Conform Consiliului UE, luni, cu o zi înainte de vizita la Chișinău, Michel se va întâlni cu președintele și premierul României.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău