RUPOR.MD// Abramovici scoate Chelsea la vânzare. Cât vrea miliardarul pe clubul de fotbal

02 Mart. 2022, 17:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Mart. 2022, 17:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Omul de afaceri rus Roman Abramovici și-a scos clubul de fotbal Chelsea la vânzare. Valoarea aproximativă a tranzacției este de peste două miliarde de euro, scrie rupor.md.

Clubul de fotbal ar putea fi cumpărat de omul de afaceri elvețian Hansjörg Wyss, în vârstă de 86 de ani. Potrivit Goal.com. Wyss a spus că a primit o ofertă de a achiziționa clubul din Premier League a Marii Britanii. Statul elvețianului este estimat la cinci miliarde de dolari. Potrivit lui Wyss, are nevoie de patru sau 5 zile pentru a lua o decizie.

„Abramovici a cerut prea mult. Chelsea îi datorează proprietarului lor 2 miliarde de lire sterline. Dar clubul nu are bani. Noul proprietar va trebui să-l despăgubească pe Abramovici pentru această sumă ”.

Abramovici a cumpărat Chelsea acum 15 ani, aflată atunci într-o stare deplorabilă, cu doar 140 de milioane de euro. În primii 10 ani, oligarhul a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în club. Echipa de cinci ori (sub Abramovici) a devenit campioana Angliei, iar în 2012 a câștigat UEFA Champions League și a intrat în primele 10 cluburi din lume cu cele mai mari venituri. Chelsea a câștigat 472 de milioane de dolari anul trecut.

Se precizează că unul dintre cei mai bogați oligarhi din Rusia, Roman Abramovici, a pus la vânzare extrem de urgentă nu doar clubul său Chelsea, ci și imobile de lux, pe care le deține la Londra.

Acest lucru a fost anunțat de parlamentarul britanic Chris Bryant, citat de Times.

Bryant spune că Abramovici este „îngrozit de sancțiuni”. Deputatul face un apel public către guvernul britanic să acționeze cât mai repede posibil pentru a impune sancțiuni înainte de vânzarea activelor și pentru a preveni introducerea banilor lui Abramovici.

„Plănuiește să-și vândă mâine casa din Londra, precum și apartamentul”, spune parlamentarul din Partidul Laburist de opoziție.

Magnatul petrolului și unul dintre oligarhii apropiați ai lui Putin, Abramovici, care avea o valoare estimată la 14,5 miliarde de dolari în 2021, este cetățean al Rusiei, Portugaliei și Israelului și rezident în Londra. Formal, el este cel mai bogat „portughez” din lume și unul dintre cei mai bogați zece londonezi.

Anterior, Alisher Usmanov a anunțat vânzarea unui pachet de acțiuni la Arsenal din Londra. El a anunțat și alocarea a 100 de milioane de dolari uzbecului Pakhtakor. Abramovici, potrivit experților, poate investi în CSKA Moscova.

Realitatea Live

01 Iun. 2023, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iun. 2023, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Regatului Norvegiei, Jonas Gahr Støre a anunțat că acordă 50 de milioane de euro Republicii Moldova pentru implementarea reformelor în procesul de aderare la UE.

Republica Moldova are stabilite relații bilaterale de peste 30 ani cu Regatul Norvegiei. Împreună cu alte state, Regatul Norvegiei a contribuit esențial la gestionarea crizei refugiaților generate de războiul din Ucraina.

Oslo a fost aprobat programul Nansen de sprijin pentru Ucraina și Moldova pentru o perioadă de cinci ani și prevede ajutor non-militar și umanitar pentru redresarea consecințelor războiului pe dimensiunea civilă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău