RUPOR.MD// Abramovici scoate Chelsea la vânzare. Cât vrea miliardarul pe clubul de fotbal

02 Mart. 2022, 17:20
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Mart. 2022, 17:20 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Omul de afaceri rus Roman Abramovici și-a scos clubul de fotbal Chelsea la vânzare. Valoarea aproximativă a tranzacției este de peste două miliarde de euro, scrie rupor.md.

Clubul de fotbal ar putea fi cumpărat de omul de afaceri elvețian Hansjörg Wyss, în vârstă de 86 de ani. Potrivit Goal.com. Wyss a spus că a primit o ofertă de a achiziționa clubul din Premier League a Marii Britanii. Statul elvețianului este estimat la cinci miliarde de dolari. Potrivit lui Wyss, are nevoie de patru sau 5 zile pentru a lua o decizie.

„Abramovici a cerut prea mult. Chelsea îi datorează proprietarului lor 2 miliarde de lire sterline. Dar clubul nu are bani. Noul proprietar va trebui să-l despăgubească pe Abramovici pentru această sumă ”.

Abramovici a cumpărat Chelsea acum 15 ani, aflată atunci într-o stare deplorabilă, cu doar 140 de milioane de euro. În primii 10 ani, oligarhul a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în club. Echipa de cinci ori (sub Abramovici) a devenit campioana Angliei, iar în 2012 a câștigat UEFA Champions League și a intrat în primele 10 cluburi din lume cu cele mai mari venituri. Chelsea a câștigat 472 de milioane de dolari anul trecut.

Se precizează că unul dintre cei mai bogați oligarhi din Rusia, Roman Abramovici, a pus la vânzare extrem de urgentă nu doar clubul său Chelsea, ci și imobile de lux, pe care le deține la Londra.

Acest lucru a fost anunțat de parlamentarul britanic Chris Bryant, citat de Times.

Bryant spune că Abramovici este „îngrozit de sancțiuni”. Deputatul face un apel public către guvernul britanic să acționeze cât mai repede posibil pentru a impune sancțiuni înainte de vânzarea activelor și pentru a preveni introducerea banilor lui Abramovici.

„Plănuiește să-și vândă mâine casa din Londra, precum și apartamentul”, spune parlamentarul din Partidul Laburist de opoziție.

Magnatul petrolului și unul dintre oligarhii apropiați ai lui Putin, Abramovici, care avea o valoare estimată la 14,5 miliarde de dolari în 2021, este cetățean al Rusiei, Portugaliei și Israelului și rezident în Londra. Formal, el este cel mai bogat „portughez” din lume și unul dintre cei mai bogați zece londonezi.

Anterior, Alisher Usmanov a anunțat vânzarea unui pachet de acțiuni la Arsenal din Londra. El a anunțat și alocarea a 100 de milioane de dolari uzbecului Pakhtakor. Abramovici, potrivit experților, poate investi în CSKA Moscova.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău