Războiul Rusiei din Ucraina lovește dur în businessul autohton! Moldova și-a sistat exporturile în cele două țări

02 Mart. 2022, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mart. 2022, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Urmare a invaziei Federației Ruse în Ucraina, Republica Moldova și-a sistat exporturile și importurile din cele două state.

Urmărim cu atenție ce se întâmplă în Republica Moldova și venim și cu soluții pentru businessul autohton. Este foarte clar că primul impact al războiului vizează imposibilitatea de a importa din și prin Ucraina. De aceea, pentru reorientarea importului am simplificat procedura. Este vorba de certificarea automată pentru produsele din UE, fără să mai existe și actul emis de ANSA. S-a luat decizia de a facilita comerțul prin portul Constanța. Ministerul Infrastructurii a discutat cu partenerii externi despre acceptarea standardelor pentru containere în vederea facilitării fluxului din UE. Această reorientare depinde și de capacitatea companiilor”, a explicat premierul Gavrilița după ședința Guvernului.

Potrivi ei, în prezent, este întrerupt exportul spre Ucraina și Rusia, discutăm care sunt soluțiile.

Pe termen mai lung discutăm care este posibilitatea de reorientare ce ține de materia primă din Ucraina. Lucrăm cu asociațiile de business și toate părțile implicate pentru a ajuta businessul să se reorienteze cât  mai repede”, a mai punctat Gavrilița.

Datele Biroului Național de Statistică relevă că în anul 2021 exporturile Republicii Moldova au totalizat 3,1 miliarde USD, iar Federația Rusă este pe locul trei cu o cotă de 8,8%. Ucraina are o pondere de 3% din totalul livrărilor de mărfuri și produse.

În ceea ce privește importurile, acestea au însumat 7,1 miliarde. Federația Rusă are o cotă de 14,3%, iar Ucraina – 9,3%.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău