S-a topit pista. Marea Britanie opreşte toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force

18 Iul. 2022, 22:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iul. 2022, 22:45 // Actual //  Lupu Eduard

S-a topit pista. Marea Britanie opreşte toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force.

Marea Britanie opreşte toate zborurile la cea mai mare bază a Royal Air Force – Brize Norton din Oxfordshire – după ce canicula a topit pista de aterizare.

Royal Air Force a întrerupt toate zborurile pe Brize Norton din Oxfordshire deoarece „pista s-a topit” din cauza vremii caniculei, potrivit unei surse militare citate de Sky News.
Au fost puse în aplicare planuri de urgenţă pentru a se asigura că nu există niciun impact asupra operaţiunilor militare, a declarat o a doua sursă a Royal Air Force.
A doua sursă a confirmat că pista a fost afectată de căldură, dar nu a spus că s-a topit efectiv.

Pistele pot fi considerate nesigure pentru utilizare atunci când asfaltul devine lipicios sub soare.

Marea Britanie se pregătea de cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată, cu temperaturi prognozate să atingă pentru prima dată 40C. Câteva trenuri au fost suspendate, iar mai multe şcoli s-au închis. Călătoriile cu metroul durează mai mult decât de obicei, din cauza restricţiilor.
Guvernul Marii Britanii a declarat alertă de „urgenţă naţională”, deoarece se preconiza că temperaturile de luni şi marţi vor depăşi 38,7C (102F), înregistrate în 2019 în Grădina Botanică a Universităţii Cambridge.
„Ne aşteaptă 48 de ore dificile”, spunea Kit Malthouse, un ministru însărcinat cu coordonarea guvernamentală.

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău